Search results

1. Βακθούλχα

Συνανάγνωση: "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" Άλφρεντ Ντέμπλιν (Alfred Doeblin)

Το ύφος του Ντέμπλιν στη σύντομη περιγραφή στην αρχή κάθε βιβλίου είναι η ειλικρινής άποψη τού για τον ήρωα που έχει δημιουργήσει. Λίγο ειρωνικό, λίγο συμπονετικό, λίγο θέλει να τον απαλλάξει λόγω ελαφρότητας. Είναι ο διάλογός του με τους αναγνώστες του - ελπίζοντας, πάντα, ότι η μετάφραση δεν...
  2. Βακθούλχα

Συνανάγνωση: "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" Άλφρεντ Ντέμπλιν (Alfred Doeblin)

Θυμίζει θεατρικό. Μέσω όλης αυτής της παραληρηματικής περιγραφή του περιβάλλοντος χώρου και των περιφερειακών συναισθημάτων, καταφέρνει να χρησιμοποιήσει στοιχεία άσχετα με την πλοκή κα να τα καταστήσει ως σε αναγκαία σκηνικά αντικείμενα. Περιμένω να δω όχι τι θα συμβεί στον αντι-ήρωα Φραντς...
  3. Βακθούλχα

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

@Έμμη Ευμορφία, διάβασα το ένα βιβλίο από τις τρεις προτάσεις σου. Καθώς το "παιχνίδι" λέγεται "Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο" και, μιας και συμμετέχω στη Συν-ανάγνωση σε 13 ημέρες, θεωρώ πως ολοκληρώθηκε η δοκιμασία!! Χωρίς να σημαίνει ότι ξεχνάω τα άλλα. Το βιβλίο που...
  4. Βακθούλχα

Μήπως συνανάγνωση εν έτει 2020;

Καλησπέρα, θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ στη συνανάγνωση!
  5. Βακθούλχα

Επέλεξα και παρήγγειλα ήδη την "Καρδιά του ανθρώπου" του Fromm και βλέπουμε!! Μπορεί μετά από...

Επέλεξα και παρήγγειλα ήδη την "Καρδιά του ανθρώπου" του Fromm και βλέπουμε!! Μπορεί μετά από αυτό να καταλήξω να διαβάζω και την "τέχνη της αγάπης"!
  6. Βακθούλχα

@Έμμη Ευμορφία Γεια και από εμένα. Τα βιβλία που προτείνεις είναι τελείως έξω από τα νερά μου (αυτοβιογραφία και ψυχολογία). Υποθέτω αυτός ήταν και ο σκοπός του παιχνιδιού!! Προκαταβολικά λέω ότι θα αλλάξω σίγουρα το βιβλίο γ. με άλλο του Fromm καθώς η τέχνη της αγάπης θα μου πέσει κάπως βαριά!
  7. Βακθούλχα

Καλημέρα! Οι προτάσεις μου είναι οι: 1. Η θλίψη είναι ένα πράγμα με φτερά - Max Porter 2. Άγιοι Τίποτα - Κωνσταντίνος Κέλλης 3. Pedro Paramo - Juan Rulfo Λόγοι επιλογής: 1. Αγαπημένο βιβλίο που διάβασα πρόσφατα 2. Αγαπημένο βιβλίο ελληνικού τρόμου 3. Αγαπημένο βιβλίο - έργο τέχνης