Search results

1. Α

Αναγνωστική ταχύτητα

και εγώ είμαι σαν τη Λορένα, διαβάζω πάρα πολύ γρήγορα γενικώς. απο ενα περιοδικό , ενα νήμα έως ενα λογοτεχνικό βιβλίο!δεν έχω χρονομετρήσει βέβαια την αποδοσή μου και δεν με ενδιαφέρει. αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να μην διαβάζω τόσο γρήγορα γιατί νιώθω οτι χάνω λεπτομέρειες απο ένα βιβλίο...
  2. Α

Βιβλίο: Το διαβάζουμε μία ή πολλές φορές ;

στο 95% των βιβλίων που έχουν πέσει στα χέρια μου και τα έχω διαβάσει, δεν ξαναγυρνάω! προτιμώ να πάω να αγοράσω κάποιο καινούργιο και να το εξερευνήσω παρά να ξαναδιαβάσω κάποιο παλιό. ακόμη και όταν πρόκειται για αγαπημένα μου βιβλία σπανίως θυμάμαι να τα ξαναδιαβάζω...παραδόξως! η αλήθεια...
  3. Α

Οι αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες

θυμήθηκα με αφορμή το ποστ της Αλίκης και άλλες 3 που με είχαν συγκινήσει πάρα πολύ!! 1) the family man (με τον Nicolas Cage) http://www.imdb.com/title/tt0218967/ 2) the constant gardener (ο επίμονος κηπουρός) http://www.imdb.com/title/tt0387131/ (με καταπληκτική μουσική κιόλας) 3) the end...
  4. Α

Απεβίωσε η Ζωρζ Σαρρή

στενοχωρηθηκα πολυ οταν το ακουσα και εγω.. σπουδαια συγγραφεας,με τα βιβλια της μας ταξιδευε.τα νεα κοριτσια!!σιγουρα τα βιβλια της θα αποτελεσουν παρακαταθηκη των επομενων γενεων. τα δικα μου αγαπημενα ειναι "το ψεμα" , "ο θησαυρος της βαγιας", η "νινετ", και ποσα αλλα.βασικα ολα ειχαν κατι...
  5. Α

Δεν υπάρχει πρόγραμμα θανάτου γραμμένο στο DNA μας.

θα συμφωνήσω με τον Κουικαρα και τον Μοντι. νομιζω και εγω οτι οπως γεννιομαστε ετσι κ θα πεθανουμε.διαφορετικα αν δεν υπηρχε αυτος ο αιωνιος νομος γεννηση και θανατου, δε θα γερνουσαμε πολυ απλα.ο ανθρωπος οπως και ολα τα εμβια οντα, γεννιουνται,αναπτυσσονται,ανα παραγονται και αρχιζουν να...
  6. Α

Άγνωστες λέξεις για ένδυση κι εμφάνιση στην λογοτεχνία

ενδιαφερον το νήμα σου Φαροφυλακα! πραγματι σε κλασσικα βιβλια υπαρχονυ μερικες ανεξιχνιαστες -να το πω ετσι- λεξεις και πολλες φορες εχω πιασει τον εαυτο μου να ψαχνει σε λεξικα η στο ιντερνετ για να καταλαβω τι σημαινει αυτο. οπως επισης, μου αρεσει παραπ ολυ σε βιβλια που περιεχουν ιστορικα...
  7. Α

Στινγκ Λάρσον (Stieg Larsson) : "Το Κορίτσι με το Τατουάζ"

ανυπομονω να διαβάσω το βιβλίο,το πρωτο τουλαχιστον είναι στη κατοχή μου .δυστυχως, ενω το εχω δεν άντεξα και ειδα και την τριλογια στην σουηδική εκδοσή της καθώς και την αμερικάνικη πρώτη ταινια. παρολαυτα, αντίστροφα απο εσενα Φαροφυλακα(διαβασες πρωτα το ενα βιβλιο και μετα είδες τη...
  8. Α

Βίκτωρ Ουγκώ (Victor Hugo) : "Οι άθλιοι"

Λορένα τωρα εντοπισα τη παρουσιαση σου! πολυ δομημενη η παρουσιαση σου, θα συμφωνησω με τα περισσοτερα που λες. καταρχας - κ το εχω ξαναπει πολλες φορες εδω στη λεσχη- ειναι ενα απο τα βιβλια που αξιζει/η και απαιτειται να διαβαστει απο τον καθενα.ενα κλασσικο αλλα υπεροχο μυθιστορημα για την...
  9. Α

Αγαπημένα κινούμενα σχέδια μιας άλλης εποχής...

μπραβο βρε Ρεγινόρα !!!και το εψαχνα για χρονια!!!σε ευχαριστω πολυ!!
  10. Α

Μανταλενα τι μου θυμισες τωρα!!!!ηταν απο τις αγαπημενες μυο ταινιες,μαλιστα αν θυμαμαι καλα καθε χριστουγεννα το εβαζε σε καποιο καναλι κ ηταν σνα μινι σειρα!!το θυμαται κανενας? επισης ενα αλλο βρε παιδια το οποιο το βλεπαμε οταν ημουν πολυ μικρο(περιοδο 88-89) ηταν ενα οχι ακριβως παιδικο...
  11. Α

Μαργαρίτα, εαν θυμάμαι καλά το παιδικό που αναφέρεις ήταν οι "φωτεινούληδες?"πολυ ομορφο και αυτο πραγματι!!ποσα υπηρχαν ομως κ δε τα θυμομαστε καλα ε? α μπραβο οι βαβουροπατατες που ανεφερες,αυτο εψαχνα και εγω παραπανω,εψαχνα το ονομα τους κ μου ειχε κολλησει δεν το εβρισκα(κατι με πατατες χαχα)
  12. Α

αχ Ρεγινόρα, τι μου θυμιζεις τωρα! καθοτιν γεννημενη στα μεσα της δεκαετιας του 80 πολλα απο τα οσα αναφερεις τα θυμαμαι με μεγαλη αγαπη!!! στρουμφακια,θαντερκατς κ για τακοριτσια το μικρο μου πονυ ηταν απο τα αγαπημενα μου!!! και ενα αλλο μου αρεσε παρα πολυ με κατι πατατες,του οποιου την...
  13. Α

Το βιβλίο και η ηλικία μας....

το να διαβασει ενα παιδακι ενα βιβλιο ενηλικων , ειναι ενα ζητημα πιστευω.μπορει να περιεχει βια, μπορει να περιεχει ασχημες εκφρασεις και γενικα ασχημα γεγονοτα.εκτος αυτου , μπορει ενα βιβλιο να ειναι πολυ δυσκολο στο να το κατανοησει ενα παιδακι, πχ ενα φιλοσοφικο βιβλιο. απο την αλλη, τα...
  14. Α

Περίεργες συνήθειες στην ανάγνωση βιβλίων

το ελαττωμα μου κ κατι περιεργο πουο εχω με τα βιβλια ειναι οτι απαξ κ τα αρχισω κολλαω..δηλ. οκ τη πρωτη μερα θα διαβασω απο λιγο,τη 2η το ιδιο, τη τριτη ιδιως αν εχω χρονο, θα με συνεπαρει τοσο-εκτος αν ειναι τελειως χαλια βεβαια- οσο να θελησω να το τελειωσω κ συνηθως το διαβαζω γρηγορα κ...
  15. Α

Πού προτιμάτε να διαβάζετε;

προσωπικα διαβαζω στο κρεββατι αλλα οχι σονυ κ καλα ξαπλωμενη.μπορω να διαβαζω και καθιστη κ αραχτη κτλ.και δεν το κανω πριν τον υπνο αλλα αναλογως της διαθεσης κ της ωρας που εχω καθομαι κ μεσημερακια κ διαβαζω. στο δρομο θα ηθελα πολυ να διαβαζα αλλα δε μπορω επειδη ζαλιζομαι πανευκολα κ ετσι...
  16. Α

Παγκόσμια λογοτεχνία-Κλασική βιβλιοθήκη

Πεταλουδα σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!! ωραια οπότε αν βρω τον τομο ςστα περίπτερα θα τον βουτήξω αμεσως κ αν μου αρεσει θα παρω κ τον β τομο απο το βιβλιοπωλειο!
  17. Α

Αλίκη και εγω το σκεφτομαι να το αγορασω τελικα.εχω ακουσει οτι ειναι ρομαντικο αναγνωσμα αλλα εχω ακουσει κ αρνητικες γνωμες γιαυτο λιγο αμφιταλαντευομαι. τη συλλογη αυτη του Σεροκ Χολμς και εγω την εχω δει σε βιβλιοπωλειο κ ειναι πραγματι πολυ ωραια κ περιποιημενη αλλα προσωπικα αν τη βρω σε...
  18. Α

ευτυχως εγω βρηκα και τους 2 τομους του βιβλιου "πολεμος κ ειρηνη" στο ιδιο περιπτερο κ φυσικα τα αγορασα αμεσως. βρηκα κ τον εραστη της λαιδης τσατερλυ αλλα δε ξερω αν θα το παρω,ειναι καλο βιβλιο η οχι? παντως αν ψαξω κ αλλου θελω τον Σερλοκ Χολμς σιγουρα κ μερικα αλλα γιατι αποτι ειδα ειναι...
  19. Α

Μαρία Ιορδανίδου: "Λωξάντρα"

τελειωσα και εγω μολις σημερα τη Λωξαντρα.μπορω να πω οτι μου αρεσε πολυ.μου αρεσε παρα πολυ η Λωξαντρα ως χαρακτηρας, με τη πληρωθικοτητας της και την ντομπροσυνη της, και την καλοσυνη της.μου αρεσε που περιεγραφε μεσα σκηνες απο την Πολη και τα εθιμα της, μου αρεσε που με ταξιδεψε σε μια πιο...
  20. Α

[Σειρά] Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

αν σας πω οτι ποτε δεν εχω δει ολοκληρωμενη τη μινι σειρα αυτη θα με πιστεψετε? μονο αποσπασματικα μερικες σκηνες εχει τυχει να δω η μερικα επεισοδια στα 27 χρονια της ζωης μου.... μου εχιε μεινει ομως απωθημενο,ε καποια στιγμη θα την δω ολοκληρωτικα!!χαχα