Search results

1. Βιστέρια

Βιβλιονέα

Επανεκδόθηκε το «Στο Φάρο» της Γουλφ από τις εκδόσεις Δώμα.
  2. Βιστέρια

Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

Κάποια ρομαντική ψυχή σε νοιάζεται πολύ! Η επανέκδοση πρέπει να έχει ενδιαφέρον λόγω των παραρτημάτων που διαθέτει. Εγώ έχω την έκδοση από Διάττων, μετάφραση από Ν. Πολίτη.
  3. Βιστέρια

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Ε, ναι, δεν χρειαζόταν να αλλάξει αισθητική για να «ανανεωθεί»… η Κίχλη, ας πούμε, το έχει βρει. Σύγχρονα, απλά και ξεκάθαρα.
  4. Βιστέρια

Ποιήματα, στίχοι και στιχάκια που μας συγκινούν μέχρι δακρύων

Σάν π ρ ό κ ε ς πρέπει νά καρφώνονται οι λέξεις Νά μήν τίς παίρνει ο άνεμος. Απ΄το ποίημα Ποιητική της συλλογής «Ο Στόχος» του Μανόλη Αναγνωστάκη.
  5. Βιστέρια

Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

«Ύμνοι στη Νύχτα» του Νοβαλις. Ξανά και ξάνα και ξάνα
  6. Βιστέρια

Δεν γνωρίζω αν κυκλοφορούν ακόμη οι νουβέλες του, αν τη βρεις, βεβαίως να την διαβάσεις. Από Νεφέλη την έχω, δεν γνωρίζω αν έχει επανεκδοθεί! Όμως εκδόθηκε πρόσφατα από τον Ίκαρο* το καινούργιο του βιβλίο «Κοκόνες στη σκάλα». *τελευταία- και για κάποιο λόγο- τα εξώφυλλα και το νέο γραφιστικό...
  7. Βιστέρια

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@Έλλη Μ χαρά μου! Δεν μπαίνω συχνά στη λέσχη, ομολογώ, αλλά τυχαίνει να συγχρονίζομαι τις κομβικές στιγμές που γίνεται αναφορά στους αγαπημένους μου :τρέχω: Αγόρασα σήμερα το «Ιδεολογία και Ουτοπία» του Μανχάιμ και τις Προδομένες Διαθήκες του Κουντερα
  8. Βιστέρια

Και το «Λάδια-Ξίδια» είναι σούπερ ενδιαφέρον !
  9. Βιστέρια

Ο Νόλλας είναι από τους αγαπημένους μου διηγηματογράφους! Κάθε φορά που διαβάζω ένα διήγημά του , νιώθω ότι μπαίνω σε ένα βαγόνι του μετρό και… ξεκινάει σιγά σιγά η ιστορία. Εχει αυτό το αστικό, το καθημερινό.. οι ιστορίες του είναι μικρά ταξίδια στην πόλη. Καταπιάνεται με όλα, φιλοσοφεί ...
  10. Βιστέρια

Πολύ καλό το συγκεκριμένο…όπως και η ιστορία των μεταμορφώσεων ! Αυτό ήταν μια απογοήτευση, δυστυχώς. Ούτε αυτός μ’αρέσει. Μου είχαν φανεί αντιεπιστημονικές οι προσεγγίσεις του. Βέβαια κανείς δεν ρώτησε τη γνώμη μου :φιρουλί: καλές αναγνώσεις !
  11. Βιστέρια

Ποιήματα, στίχοι και στιχάκια που μας συγκινούν μέχρι δακρύων

Αφή Τα χέρια-μου Της ύπαρξής-σου ανοίγουν τις κουρτίνες Μ'άλλη γυμνότητα σε ντύνουν Αποκαλύπτουν του κορμιού-σου τα κορμιά Τα χέρια-μου Ανακαλύπτουν άλλο κορμί για το κορμί-σου Οκτάβιο Παζ σε μετάφραση Αργύρη Χιόνη. (Εμμένω στις μεταφράσεις του Χιόνη παρόλο που διαθέτω και την έκδοση του...
  12. Βιστέρια

Προτάσεις για σειρές

Είναι πολιτικαλ κορεκτ να προτείνουμε σειρές που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα; Αν ναι, προτείνω το Severance. Και ζηλεύω όλους όσοι δεν περίμεναν 3 χρόνια για τη 2η σεζόν!!!!
  13. Βιστέρια

Η Βιβλιοθήκη Του Κενού

Τι όμορφο νήμα πράγματι! Και έψαχνα κάτι σχετικό τώρα δα! Εχω τέτοια βιβλία, παραμύθια κυρίως που μου έλεγαν οι γονείς μου, αλλά θα τα κρατήσω για μένα... :ωραίος: κι αυτό γιατί δεν μπορώ να αποκόψω την ανάγνωση από τις εξωκειμενικές στιγμές/συναισθήματα που την συνόδευουν... που δεν αφορούν...
  14. Βιστέρια

Αγόρασα τα εξής βιβλιαράκια (πηδηματάκια χαράς) : Οι σειφ αγορές : ·Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ, Χ. Μπελ. · Ένας άνθρωπος που κοιμάται, Ζ. Περεκ · Τα μαγνητικά πεδία, Α. Μπρετον και Φ. Σουπω . Οι αγορές που με κάνουν να νιώθω έτσι :τρέλα:: · Η γυναίκα της άμμου, Α. Κόμπο ( Το πρόσωπο του...
  15. Βιστέρια

Άιρις Μέρντοχ (Iris Murdoch) "O Μαύρος Πρίγκιπας" (Τhe black prince)

Αξίζει μία ανάγνωση ο Μαύρος Πρίγκιπας...είναι πολύ καλή η πένα της Μέρντοχ. Τα υστερόγραφα κούμπωσαν ωραία στο τέλος του μυθιστορήματος ( βέβαια το ίδιο το τέλος με άφησε ψιλο-αδιάφορη(;) Κάπως έτσι : :ανέκφραστος: . ) Αναφορικά με τις φιλοσοφικές ιδέες και διαπιστώσεις της Μέρντοχ τώρα...
  16. Βιστέρια

Βιβλιονέα

Κλικ.