Search results

1. Φέργκους

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Γεια σας, Τέλειωσα κι εγώ το πρώτο μέρος ψες. Χρειάζεται να διαβάσει κάποιος αρκετές σελίδες για να αρχίσει να μπαίνει στο νόημα βέβαια... Είναι κάπως βαρύ στην αρχή, αλλά όταν πιάσεις το νόημα, αρχίζεις να απολαμβάνεις τα κομμάτια του παζλ όπως έρχονται ένα ένα, δηλαδή την ιστορία περίπου της...
  2. Φέργκους

Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

Καλημέρα, Τη Ζωή την έχω, τα Άπαντα Πεζά του Σουλτς το περιμένω. Εντωμεταξύ τελειώνω τον Στόουνερ... :φρύδια:
  3. Φέργκους

Συνανάγνωση: "Χέρτσογκ" Σωλ Μπέλοου (Saul Bellow)

Γεια σας φίλοι και φίλες, Έμεινα λίγο πίσω την προηγούμενη βδομάδα, αλλά το θεώρησα θέμα τιμής να φέρω σε πέρας την πρώτη μου συνανάγνωση... :μιαμ: Κεφάλαια 7-8 Ο φίλος Χ. αποφασίζει να πάει Σικάγο, πρώτον για να δει τη μικρή Τζουν και μου φαίνεται πως παίζει με τη φαντασίωσή του για εκδίκηση...
  4. Φέργκους

Εγώ είναι κάτι μήνες που προσπαθώ να τελειώσω το "Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρουζ", αλλά μου έχει πέσει πολύ βαρύ... :φρύδια:
  5. Φέργκους

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Ήταν το πρόγραμμα "Μικρές δεξαμενές μελάνης" που (μετά μουσικής) διαβάζει επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Προυστ "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο", εκπομπή 1η... :μιαμ: Προσπάθησα να βάλω το link της εκπομπής... Δεν ξέρω αν τα κατάφερα...
  6. Φέργκους

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Εκπομπή: Μικρές Δεξαμενές Μελάνης (Μέρος Ι, 3/11/2020, 20:10) "Μαρσέλ Προυστ: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο", (Ι. Από τη μεριά του Σουάν / Κομπραί) Επιμέλεια, αφήγηση: Αφροδίτη Κοσμά link: https://webradio.ert.gr/trito/
  7. Φέργκους

Καλησπέρα στην ομάδα! Στο κεφάλαιο αυτό (υπέροχο κεφάλαιο, πραγματικά) μπαίνει στο προσκήνιο η Ραμόνα, την οποία μέχρι τώρα ακούγαμε περιστασιακά, πως απλά υπάρχει κάπου μια ψυχή που νοιάζεται πραγματικά για τον Χέρτσογκ. Ενώ αυτή τον πάει πολύ, ο Χ. δεν φαίνεται να νοιώθει το ίδιο, αν και...
  8. Φέργκους

Γεια σας κι από μένα!!:φρύδια: Κεφ.3 Ο Χέρτσογκ συνεχίζει τις επιστολές. Τους έχει ταράξει όλους... Δεν φαίνεται όμως όλες οι επιστολές να έχουν τελικά κάποιον παραλήπτη. Είναι ο τρόπος του συγγραφέα να μπορεί να μεταπηδά από ένα θέμα στο άλλο εύκολα. Οι περιπέτειες το Χ. με τις γυναίκες του...
  9. Φέργκους

Ο Χέρτσογκ, λόγω των γεγονότων (ας μην επαναλάβω τα όσα οι άλλοι φίλοι/ες έχουν διατυπώσει ήδη) που συμβαίνουν (ή και όχι) φαίνεται να ισορροπεί συνεχώς μεταξύ σχιζοφρένειας και λογικής, παραισθήσεων και πραγματικότητας, δικαίου και άδικου, αγάπης και μίσους που αφορούν κυρίως στη Μαντλήν (τυχόν...