Search results

1. Δ

S.King/P.Straub: "Το Φυλαχτό"

Έχοντας διαβάσει κάτι παραπάνω από 30 τίτλους του King θα λεγα ότι δεν έχει πολλά να προσφέρει πλέον. Τα περισσότερα είναι συναρπαστικά στην αρχή (το πολύ μέχρι την μέση,) μετά προβλέψιμα και βαρετά και ακόμα πιο σπάνια έχω απολαύσει τελείωμα (τώρα να φανταστείτε δεν μου ρχετε κάποιο), νομίζω...
  2. Δ

Σχετικά με τον πολιτικοποιημένο Αρκά

Η ειδοποιός διαφορά αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες είναι ότι τάζει εξωπραγματικά πράγματα με σθένος, κάνει πάντα τα αντίθετα και αφού αποδεικνύονται λάθος (λάθος σε σχέση με αυτά που έταζε πριν) , βγαίνει να πανηγυρίσει ότι και καλά όλα έγιναν σωστά και όλα παν καλά. Αυτό λοιπόν έχει...
  3. Δ

Αναζήτηση βιβλίων Κλάιβ Μπάρκερ, Στίβεν Κινγκ

Αν για κάποιο λόγο τα θες σε e-books, τα έχω.
  4. Δ

Να διαβάσω το "Έγκλημα και τιμωρία" ;

Ορίστε, είμαι ένας από αυτούς που δεν τους ενθουσίασε και σε μερικά σημεία το βαρέθηκα κιόλας. Από την άλλη, τους αδερφούς τους διάβασα απνευστί και για μένα είναι το καλύτερο του. Οπότε μην απογοητευτείς αν δεις ότι δεν "τραβάει".
  5. Δ

Χαβιέρ Θέρκας (Javier Cercas) : "Ο Ένοικος"

Πολύ προβλέψιμο για το είδος του θα έλεγα, κατά τα άλλα ευχάριστο.
  6. Δ

Aγαπημένο βιβλίο του Χάρι Χόλε

Για μένα είναι το "νέμεσις" το καλύτερο σαν ιστορία και μετά ο λυτρωτής. Αν και ο χιονάνθρωπως θεωρείτε από πολλούς το καλύτερο (θα το κάνει ο Σκορτζέζε ταινία) εμένα δεν με ενθουσίασε.
  7. Δ

Στίβεν Κινγκ (Stephen King)

Τελείωσα μόλις χτες την Μίζερι. Δεν με συγκλόνισε, σήμερα λέω να δω την ταινία, νομίζω σαν ταινία θα είναι καλύτερο.
  8. Δ

Μουσική για βιντεοπαιχνίδια (soundtrack)

Planescape : Torment Main theme https://www.youtube.com/watch?v=ixv_jRI6VqY Planescape : Torment Deionarra's theme https://www.youtube.com/watch?v=OZOuy4YM0AI Clive Barker's Undying Main Theme https://www.youtube.com/watch?v=saWnluIbVXI Divine Divinity Main Theme...
  9. Δ

Προτάσεις για ηλεκτρονικό αναγνώστη (e-reader);

To μεγαλύτερο μειονέκτημα του kindle είναι η ανάγνωση των pdfs. Αν και με το τελευταίο firmware του paperwhite διόρθωσε λίγο την κατάσταση με το reflow πάλι η εμπειρία δεν είναι η μέγιστη όπως με τα δικά της format (azw3/mobi). Οι μετατροπείς από pdf στα προαναφερόμενα formats που βρήκα δεν ήταν...
  10. Δ

Νέες ενυπόγραφες εκδόσεις για τα βιβλία του Dan Brown

σίγουρα τυπωμένες, δεν νομίζω να έκατσε να τα υπογράψει με το χέρι. EDIT Διαβάζω ότι είναι περιορισμένα τα βιβλία με υπογραφή ή οποία είναι σε ειδικό αυτοκόλλητο για αφιερώσεις και αφιερώσεις, μέσα στο βιβλίο. Οπότε ίσως να είναι και χειρόγραφες.
  11. Δ

Δωρεάν Λογισμικό (Freeware)

Στράτης , calibre
  12. Δ

Γουίλιαμ Γκίμπσον (William Gibson): "Νευρομάντης"

Αντέρωτα, νομίζω πως βαδίζουμε στα ίδια χνάρια. Η απογοήτευση θα έλεγα ότι είναι μάλλον, γιατί το διάβασα πριν μερικά χρόνια. Πιστεύω αν το διάβασα στην την δεκαετία του 90 θα ήταν διαφορετική η γνώμη μου. Νομίζω ότι ετοιμάζουν και ταινία πάνω στον Νευρομάντη. ΥΓ. αν έχουμε το ίδιο (μαύρο...
  13. Δ

Επαναστατική εφαρμογή για ταχύτατη ανάγνωση

Βασικά αυτό που κατάλαβα από την εφαρμογή είναι, ότι αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να κρατάει την προσοχή σου στο βιβλίο. Αν όντως το κάνεις και στο κανονικό βιβλίο αυτό, τότε την ίδια ταχύτητα ανάγνωσης θα έχεις. Ενώ τώρα σταματάς , αναπλάθεις στο μυαλό σου την σκηνή που διάβασες στο βιβλίο...
  14. Δ

Κάθριν Νέβιλ (katherine Neville) : "Οχτώ" και "Η Φωτιά"

Θα συμφωνήσω με τον Κόρτο. Δεν μου άρεσε το 8, κάπου στην μέση να πω την αμαρτία μου το βαρέθηκα. Την φωτιά δεν την έχω διαβάσει.
  15. Δ

Έχετε ακούσει για τα μάνγκα;

Συγνώμη που το ξανά ανέφερα.
  16. Δ

Απλά ανέφερα ότι το manga είναι έντυπο και το anime τηλεοπτικό. Τώρα τα σενάρια που πλάθεις δεν ξέρω πως προέκυψαν.
  17. Δ

αν σκεφτείς ότι μιλάμε για manga και δίνονται anime links, μάλλον σοβαρά μιλάω. Πολύ φιλοσοφία έχει και το Ergo Proxy.
  18. Δ

mangapanda.com και mangastream.com. Manga είναι το έντυπο μόνο, τα τηλεοπτικά λέγονται Anime. Επίσης φήμες λένε ότι ο Kishimoto μετά από 13 χρόνια θα τελειώσει το Naruto.
  19. Δ

Ισχύει ή όχι η ινδοευρωπαϊκή θεωρία;

Ένα χτεσινό άρθρο ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ,Η γενετική, τα αρχαιολογικά ευρήματα και η μυθολογία-ιστορία διαψεύδουν την ινδοευρωπαϊκή θεωρία. της Δρ. Ερατούς Ζέλλιου-Μαστοροκώστα, τ. προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως
  20. Δ

Φωτισμός για διάβασμα (Ψυχρός ή Θερμός)

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Ροντιόν. Ο ψυχρός είναι πολύ πιο φωτεινός και δυνατός, προσωπικά βλέπω πιο καθαρά και τα μάτια μου δεν κουράζονται.