Search results

1. Ε

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Καλησπέρα Έχοντας παρακολουθήσει την μεγαλύτερη συζήτηση από τα παραπάνω, προκύπτει πλέον το ερώτημα του επικείμενου εμβολιασμού... Προφανώς και δεν επιθυμώ να μου αναφέρετε αν θα το επιχειρήσετε ή όχι... Θα ήθελα όμως να μου πείτε τη δική σας αίσθηση για τυχόν κινδύνους που μπορεί και αν...
  2. Ε

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Kαλησπέρα σε όλους... μόλις τέλειωσα το "Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο" και λέω να συνεχίσω με τα "Σταφύλια της Οργής"
  3. Ε

Ποια ειναι "η σονάτα του Βεντέιγ" στο "Αναζητώντας το χαμένο χρόνο"

Καλησπέρα και πάλι...αυτήν την περίοδο διαβάζω από τον Μαρσέλ Προυστ το παραπάνω διήγημα... μπορεί κάποιος να μου πει ποια είναι αυτή η σονάτα του Βεντέιγ, που αναφέρεται συνέχεια στον πρώτο τόμο (από τη μεριά του Σουάν) και φαίνεται να απογειώνει τον έρωτα του εν λόγω κυρίου... Ευχαριστώ για τη...
  4. Ε

Οι κλασικοί του μέλλοντος

Kάτι μου λέει ότι θα είναι ο γνωστός σε όλους μας Brown των ομόνυμων αστυνομικών περιπετειών...
  5. Ε

Slacktivism (σλακτιβισμός;)

Αν και το νήμα ξεκίνησε να μιλάει για τον σλακτιβισμό, θα προτιμήσω να αναφερθώ εν ολίγοις για τους Αγανακτισμένους... επειδή υπήρξα και εγώ -έστω και λίγο κομμάτι τους- χωρίς να μπορώ να τους καπελώσω ή να τους εκπροσωπήσω, θεωρώ ότι υπήρξαν κατά την πλειοψηφία τους κυρίως διαμαρτυρόμενοι στις...
  6. Ε

Αναζήτηση: Η Δίκη του Σωκράτη (Κωνσταντίνου Μπέη)

Να είσαι καλά...σε ευχαριστώ....
  7. Ε

Αναζήτηση: Η Δίκη του Σωκράτη (Κωνσταντίνου Μπέη)

Καλησπέρα...εδώ και δέκα μέρες προσπαθώ να βρω το έργο του Κωνσταντίνου Μπέη (συνταγματολόγος-νομικος) η Δίκη του Σωκράτη...αν και έχω απευθυνθεί τόσο σε βιβλιοπωλεία όσο και ηλεκτρονικά σάιτς (φαίνεται να είναι διαθέσιμο αλλά όταν το ψάχνουν ούτε εκείνοι μπορούν να το εντοπίσουν) δεν έχω...
  8. Ε

Συνθήματα σε τοίχους

Ίσως έχει αναφερθεί αλλά όσο και αν ψιλοκοίταξα δεν το βρήκα... "Η τηλεόραση είναι κάτι μαγικό,γιατί κάνει ένα μηδενικό.. νούμερο" :μήπως;:
  9. Ε

Δάντης (Dante Alighieri)- Θεία κωμωδία/ Κόλαση vs Νταν Μπραουν(Dan Brown)-Inferno

Καλησπέρα και από μένα...επανέρχομαι με μια ερώτηση που ήδη έχει τεθεί και δεν απαντήθηκε πλήρως...γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να βρούμε την μετάφραση του συγκεκριμένου έργου από τον Καζαντζάκη??...σε μια μικρή έρευνα που είχα κάνει είχα πληροφορηθεί πως δεν έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο αλλά σε...