Search results

1. Πεταλούδα

Πως θα ήθελα να τελειώσει

Δεν το έχω διαβάσει, το έχω δει μόνο σε ταινία και όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να θυμηθώ το τέλος της. :χμ: Δεν ξέρω σε σχέση με το βιβλίο, πάντως υπέροχα δοσμένο το βαρύ θέμα και η Κ. Καραμπέτη νομίζω απογείωσε τον ρόλο της Φραγκογιαννού.
  2. Πεταλούδα

Πως θα ήθελα να τελειώσει

Έψαχνα πριν μέρες να βρω ένα νήμα που είχα ξεκινήσει και τελικά είχε συνενωθεί με ένα άλλο, δεν πειράζει. 'Όταν το είχα ανοίξει δεν είχα αναγράψει ως λόγο ότι δεν άρεσε το τέλος του βιβλίου (καθώς δεν θα άλλαζα και τελεία στο βιβλίο που είχα αναφέρει και σε αυτό που θα αναφέρω), αλλά αν για...
  3. Πεταλούδα

Συνανάγνωση: “Άουστερλιτς" - Β.Γ. (Μαξ) Ζέμπαλντ (W.G. Sebald)

Το είχα, το πήρα και επιπλέον πήρα: και δύο του Βίνκενστάιν, απόρροια της συνανάγνωσης. Οι υπόλοιποι σε τι κατάσταση είστε, μετά το τέλος της συνανάγνωσης; Ελπίζω πιο ψύχραιμοι από εμένα. :)))) @Διχασμένη, πολύ ωραία και η δική σου ματιά, χαίρομαι που κατάφερες να σχολιάσεις! Κάτι...
  4. Πεταλούδα

Συζήτηση για το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη με αφορμή τα Τέμπη

Καλά έκανες και δεν το άφησες να πέσει κάτω. Κι εγώ όταν στις αρχές του νήματος είπα ότι δεν είχες αναφέρει ότι δεν γνώριζες για το θέμα μας, στην επόμενη ανάρτησή σου το άλλαξες έμπρακτα αυτό, το θεώρησα λήξαν και δεν ασχολήθηκα άλλο. Κι εδώ για να είμαστε ξεκάθαροι, σου απάντησα ότι από την...
  5. Πεταλούδα

Ναι, @Έλλη Μ, πιστεύω ότι είναι έτσι όπως το λες, μακάρι να ήταν έτσι απλή η διαδικασία της γιατρειάς. Απλά επειδή το βιβλίο τελείωσε με το που έμαθε και για τον πατέρα του, δεν ήθελα να τον "αφήσω" έτσι. Με την ευκαιρία, ποιο βιβλίο του Sebald θα πρότεινες για ανάγνωσμα μετά το Άουστερλιτς;
  6. Πεταλούδα

Οι αναρτήσεις σας για το τελευταίο μέρος της συνανάγνωσης, η ματιά σας και τα συμπερασματικά σας σχόλια με έχουν καλύψει σε πολλά. Συμφωνώ επίσης με τα σχόλια σας ότι ήταν σε γενικές γραμμές δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ του αφηγητή και του Άουστερλιτς και ίσως ο πρωταγωνιστής ήταν το όχημα και η...
  7. Πεταλούδα

Δεν έχει να κάνει, γράφω ξεκάθαρα ότι είναι άσχετο και το off topic σχόλιό μου αφορά το ενδιαφέρον μου για τους stand up κωμικούς όπως και έγραψα και στο πως εκλαμβάνουμε αυτό το ιδιαίτερο κράμα καλλιτέχνη, που έτυχε και βγήκε από εδώ. Προσωπικά, όταν είναι να διαβάσω μια είδηση, θα προτιμήσω...
  8. Πεταλούδα

@Διχασμένη, λυπάμαι, σου εύχομαι γρήγορα περαστικά! Καλύψατε διεξοδικά την ύλη που είχαμε και διάβασα με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σας. Ο θάνατος των θείων (του φίλου του, που αναφέρατε, όπως έπειτα και των γονιών του) σηματοδοτεί με έναν τρόπο την προσωπική του απώλεια. Στο εξοχικό σπίτι των...
  9. Πεταλούδα

Ο καθένας μας (άσχετο, αλλά θυμήθηκα @Φαροφύλακας εδώ που είχα ξεκινήσει μια μικρή συζήτηση για stand up κωμικούς είχες γράψει ότι δεν βρίσκεις αστείο τον Σίλα), έχει άποψη και την εκφράζει και αυτό είναι το νόημα της Δημοκρατίας, που υπήρχε στην χώρα μας από αρχαιότατων χρόνων. Βέβαια, έχει...
  10. Πεταλούδα

Θα συνεχίσω κι εγώ σε στυλ λίστας στα θέματα που αναφέρεται ο συγγραφέας, είναι πολλά που έχουμε κοινή ματιά πάνω σε αυτά και θα δω πως θα εξελιχθούν στην πορεία, όταν τελειώσουμε το βιβλίο και πλέον θα γνωρίζουμε όλη την εικόνα: ->Για τα κτίρια με φιλοσοφική, ιστορική ή συναισθηματική...
  11. Πεταλούδα

Στο δεύτερο μέρος της συνανάγνωσης συνεχίζει την διήγηση της ζωής του ο Άουστερλιτς στον αφηγητή. Αυτή η προσωπική αφήγηση έρχεται σε αντίθεση με τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, με τις περιγραφές και τις γενικές πληροφορίες, παρόλα αυτά όμως γίνεται σιγά σιγά αισθητή μια αδιόρατη σύνδεση με το...
  12. Πεταλούδα

Ναι, και για αυτό θα στολίσω την ανάρτησή μου με με όμορφη φωτογραφία που βρήκα. :)))) @Έλλη Μ, συμφωνώ κι εγώ τα δυο τελευταία μέρη να τα κάνουμε ένα. και χαίρομαι που είδα και σε εσάς την ίδια αδημονία για το κείμενο.
  13. Πεταλούδα

@Έλλη Μ, πλέον απολαμβάνω την λέσχη ως απλό μέλος, για ό,τι χρειαστεί στο διαχειριστικό μιλάς με @Αντέρωτας και @Φαροφύλακας :ναι::)
  14. Πεταλούδα

Ενδιαφέρουσα συζήτηση ξεκινήσατε, για τον χρόνο του κειμένου και το ότι δεν είναι τυχαίες κάποιες αναφορές (είχα ξεχωρίσει τα μάτια του Βιτγκενστάιν πριν δω το όνομα, χαίρομαι που διάβασα και σε ποιον ανήκουν το δεύτερο ζευγάρι μάτια), στην πορεία της συνανάγνωσης θα μας λυθούν οι απορίες. Να πω...
  15. Πεταλούδα

Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Σε νιώθω @Έλλη Μ, κάπου τόσο κυμαίνεται και ο Ludovico Einaudi που ήθελα να πάω, δυστυχώς είναι ακριβές οι συναυλίες στην χώρα μας, αναλογικά με τα μισθά μας. :μαναι: (το σεβίτσε στα Αργουρα ήταν δύο άγνωστες λέξεις για μένα που τις έψαξα και μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες και οι δύο!) Θα αναμένω...
  16. Πεταλούδα

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω και δύο μικρά πράγματα κατανόησης: 1. σελ. 27 προς το τέλος " όταν λέει ο αφηγητής ότι "έζησα κι εγώ ανάμεσά τους μέχρι τα είκοσί μου χρόνια" όταν περιγράφει το καζίνο των Ες Ες, εννοεί στο συγκεκριμένο καζίνο; 2. σελ. 39 πρώτη σειρά "να γυρίσω πάλι στο νησί", ποιο...
  17. Πεταλούδα

Καλημέρα, ήταν πολύ κατατοπιστική η πρώτη ανάρτηση της συνανάγνωσης κι εγώ θα έλεγα @Έλλη Μ να μην δηλώνεις ότι δεν θα ξαναγράψεις άλλο μακροσκελές κείμενο, αλλά να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να γράφεις όπως σου βγαίνει. :ναι::) Θα γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το πρώτο μέρος της...
  18. Πεταλούδα

Ο συγκεκριμένος κύριος αναγράφει στο προφίλ του στο fb που είναι ανοιχτό, ότι "η παρούσα ανάλυση μπορεί να έχει σφάλματα και ανακρίβειες και εκφράζει συνοπτικά την επιστημονική άποψη του γράφοντος που μπορεί να αλλάξει αν υπάρξουν νέα δεδομένα και πρόσβαση στη δικογραφία", δηλαδή συγκρίνει κάτι...