Search results

1. Δ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Εγώ, πριν από μερικές μέρες, τέλειωσα την αυτοβιογραφία του Μπουνιουέλ, με τίτλο "η τελευταία μου πνοή". Εε, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα σκάσω στα γέλια με αυτοβιογραφία, μάλιστα με αυτοβιογραφία που αρχίζει και τελειώνει σοβαρά και φιλοσοφικά! Εκεί που αναλύει κάτι σοβαρά, σου πετάει ο...
  2. Δ

Συνανάγνωση: “Άουστερλιτς" - Β.Γ. (Μαξ) Ζέμπαλντ (W.G. Sebald)

Εμένα με επηρέασε ψυχολογικά, πράγματι.
  3. Δ

Παιδιά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σχολιάσω. Ήθελα, αλλά ας όψεται η ζωή. Επίσης, ένιωθα κάπως λίγη μπροστά σε σας, γιατί πχ, δεν αναγνώρισα τον Βίτγκεστάιν, όπως όλοι εσείς. Πάντως, θα σχολιάσω λίγο, έστω και τώρα. Στο αρχικό κεφάλαιο, μου φάνηκαν ανησυχαστικές οι φωτογραφίες των νυχτόβιων...
  4. Δ

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Αυτό το Σαβατοκύριακο είναι η τελευταία ενότητα; Διότι θέλω να σχολιάσω, έχω κρατήσει σημειώσεις.
  5. Δ

Ε, εντάξει, ας τα κάνουμε ένα τα δυο τελευταία μέρη, αν και δεν προχωρώ τόσο καλά. Όταν αρχίσαμε διάβασα πολύ και κράτησα σημειώσεις, αλλά δεν μπορούσα να σχολιάσω, διότι είχα ατύχημα και ήμουν πρώτα στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι στη Θεσσαλονίκη για να αναρρώσω, όπου δεν είχα τους κωδικούς...
  6. Δ

Πάρα πολύ ωραία! Ευχαριστούμε, Έλλη και για το πρόγραμμα! Ανυπομονώ!
  7. Δ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Παιδιά, τελικά θα κάνουμε τη συνανάγνωση; Με αφορμή αυτή, πήρα το Αούστερλιτς του Ζέμπαλντ, να είμαι έτοιμη
  8. Δ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Αν είστε για συνανάγνωση Ζέμπαλντ είμαι κι εγώ μέσα. Ενδιαφέρομαι, αν και δεν έχω ακόμη κανένα βιβλίο του, διότι εδώ μέσα έχω ακούσει τα καλύτερα. Πείτε μου όμως από πριν ποιο θα διαβάσετε, να το παραγγείλω.
  9. Δ

Παρήγγειλα και περιμένω με ανυπομονησία να μου έρθουν "τα ρέστα" του Ταχτσή, βιβλίο με διηγήματα που είχα διαβάσει στην βιβλιοθήκη του πατέρα μου στο χωριό και πολύ μου άρεσαν, όμως δεν είχα μπορέσει να το πάρω τότε, την αυτοβιογραφία του Μπουνιουέλ (μ' έκαψες, κυρία Έλλη! :)))):αγαπώ: ) και...
  10. Δ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Πριν από αρκετό καιρό τέλειωσα το Μαγικό Βουνό, απλά με το 'να και με τ' άλλο δεν βρήκα την ευκαιρία να γράψω εδώ. Νομίζω ότι θα μπορούσε μια χαρά να τελειώσει το βιβλίο στο όνειρο του Χανς Κάστορπ με τη σύγκλιση των αντιθέτων, δίνοντας ένα αρκετά ισχυρό μήνυμα. Αν και προχωρώντας, βλέπουμε και...
  11. Δ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Και μετά τι θα ακολουθήσει, Φαροφύλακα; Η νόμιμη οπλοκατοχή, όπως στις ΗΠΑ, όπου συνεχώς γίνονται διάφορα ατυχήματα με θύματα μικρά παιδιά; Δεν ξέρω πολλά από γεωπολιτική, αλλά αυτό που λες κιόλας μου φαίνεται ότι πάει προς τη συγκρότηση ενός μόνο ευρωπαικού κράτους. Η Ευρωπαική Ένωση έχει πολλά...
  12. Δ

Τα δύο τελευταία ούτε τα έχω ακούσει. Να μας τα σχολιάσεις, όταν τα διαβάσεις. Γενικά, κι εγώ θέλω να διαβάσω κι άλλα έργα του Kay (νομίζω ότι έχει κι ένα που διαδραματίζεται σε μια φάντασι εκδοχή του Βυζαντίου), αν και έχω διαβάσει διφορούμενα σχόλια. Έχω διαβάσει το Τιγκάνα, το οποίο μου άρεσε...
  13. Δ

Ωραία σοδειά ΜιΛάμπρο! :αγαπώ: Το Midllesex το θέλω κι εγώ! Εγώ πρόσφατα πήρα δυο τρία βιβλιαράκια: κοντά στα Χριστούγεννα πήγα με τη μάνα μου Τρίκαλα και σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο βρήκα το "φόνοι στην Καντώνα" του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ, το οποίο ανήκει στη σειρά με τον δικαστή Τι. Έχω τρέλα με...
  14. Δ

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Ωω, πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, ΜιΛάμπρο, σ' ευχαριστώ! (συνέχεια δωρισμάτων) ΝικόλαδεΚιντ, σε εσένα δωρίζω το "Φοβάμαι, ταυρομάχε" του Πέδρο Λεμέμπελ, διότι γενικά σου αρέσουν ιδιόμορφες γραφές. Είναι μια μη συμβατική ιστορία αγάπης και επανάστασης η οποία διαδραματίζεται στη Χιλή κατά τη...
  15. Δ

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Σας ευχαριστώ όλους για τα δωράκια! :ευχαριστώ: Έλλη, αμέσως μόλις είδα την πρότασή σου την έψαξα. Στην αρχή απογοητεύτηκα, διότι είναι εξαντλημένο, αλλά μου ήρθε και έψαξα στο μέταμπουκ και ευτυχώς βρίσκεται σε καλή τιμή. ΜιΛάμπρο, θα ψάξω τις προτάσεις σου, καθώς έχω διαβάσει ένα βιβλίο του...
  16. Δ

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Απαπα, κρίμα! Τι αηδιαστική και εγωπαθής συμπεριφορά!:κάτω: Και μου είχε αρέσει πολύ το μυθιστόρημά του "οι σατανικοί στίχοι". Αλλά και οι συγγραφείς άνθρωποι είναι και έχουν και σκοτεινές πλευρές.
  17. Δ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σωστά, από τις πρώτες σελίδες το θέμα του χρόνου είναι παρόν! Και η πρώτη φιλοσοφική κουβέντα του Χανς Κάστορπ αφορά την αντίληψη του χρόνου. Καλά λες, είναι και η σκηνή στον Μάγο:πάνω: Α, και στον Αδριανό: εγώ το έχω ξαναδιαβάσει το Μαγικό βουνό, απλώς όχι με τόση προσοχή και λεπτομέρεια.
  18. Δ

Συμφωνώ απόλυτα, Έλλη! Όμως, ήδη από την αρχή υπάρχουν υπαινιγμοί για αυτό που θα συμβεί: Εμένα, Ανδριανέ, δεν με πειράζουν οι διάφορες ψιλο-ασύνδετες ιστορίες των αρρώστων και των προγόνων του Κάστορπ που αναφέρονται. Θεωρώ ότι βοηθάει στην απεικόνιση της ατμόσφαιρας του μέρους. και στη...
  19. Δ

Εγώ τώρα διαβάζω το μαγικό βουνό, του Τόμας Μαν. Μου αρέσει πολύ στην αρχή, στην παρουσίαση της ιστορίας από τον ίδιο τον συγγραφέα, όπου τονίζεται η μυθική και θρυλική διάσταση ακόμη και των πιο μοντέρνων και ρεαλιστικών ιστοριών. Αλήθεια, τι λέτε, η ειρωνία προς τον ανθρωπιστή Σετεμπρίνι...
  20. Δ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Δεν το είχα πάρει εγώ. Είναι πατρική κληρονομιά. Του Άρη Δικταίου είναι, ο οποίος θεωρείται καλός και γνωστός μεταφραστής, αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Χρησιμοποιεί κάτι μυστήριες λέξεις, τόσο που μου θυμίζει τους "σιδερωμένους" του Κυριαζή (έτσι αποκαλεί ο Κυριαζής τους σιδηρόφρακτους ιπόττες)...