Search results

1. Φαροφύλακας

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Πλησίασαν οι μέρες που θα φύγω. Θα είμαι δυο-τρεις μέρες στην Αθήνα οι οποίες θα είναι κάπως γεμάτες. Θα έχω την ευκαιρία για Παρασκευή, βραδάκι, στην Αθήνα. (βλ. και σχετικό νήμα). Δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει :)
  2. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

It's a cold sunny Monday. Let's take it easy. Bubber (If Only)
  3. Φαροφύλακας

Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Μου ήρθε πριν συνειρμικά αυτό στο μυαλό. Να αναπτύξω λίγο. Ζούσα για χρόνια σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Κάποιο καλοκαίρι μια φίλη, με την οποία είχαμε και φλερτ, μια πανέμορφη και ξεχωριστή κοπέλα, μου χάρισε ένα καθόλου συνηθισμένο βιβλίο, με μέσα μια προσωπική αφιέρωση σε εμένα, με υπογραφή...
  4. Φαροφύλακας

Ο Πλανήτης με Τραμπ στο τιμόνι της υπερδύναμης

Εντωμεταξύ, η ξιπασιά, η υπεροψία και η έπαρση στο ύφος του Τραμπ, όταν μιλάει, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Και δυστυχώς, την έπαρση αυτήν την βλέπεις και στους γύρω του. Αδιανόητος ο τρόπος που κοροϊδεύει τον.. Μακρόν! Σχετικά με την Γροιλανδία, έχει ενδιαφέρον αυτό που λέει ο Αντιστράτηγος...
  5. Φαροφύλακας

Η επεμβατικότητα των ΗΠΑ δεν είναι νέο φαινόμενο. Να θυμηθούμε την πολύ αντίστοιχη απαγωγή/σύληψη Νοριέγκα το '89; Η την πολύ μεγάλη τραγωδία (με τον τραγικό επίλογο) της εισβολής στο Ιράκ; ( Μικρή παρένθεση, εάν οι ΗΠΑ καταπατούν εδώ το... διεθνώς καταπατημένο Διεθνές Δίκαιο, ο Μαδούρο το έχει...
  6. Φαροφύλακας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Εγώ έπιασα τα μηδέν (γνωστό και ως zero ή και nada) μέσα στο 2025! :σύμφωνοι:
  7. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Hatch, and Start Again από Mezerg
  8. Φαροφύλακας

Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

@Βιστέρια λογική η λάθος προφορά. Το έχω πάθει με πάρα πολλές Αγγλικές λέξεις, στην ζωή μου, όπου πρώτα την βλέπεις την λέξη γραπτώς και την προφέρεις με κάποιον λογικό τρόπο, και αργότερα διαπιστώνεις πως, όχι όχι... Το ado το πρωτοδιάβασα άντοου και μου βγήκε αντού το wilderness το...
  9. Φαροφύλακας

Δεν παλεύεται ο Τραμπ. Κοιτούσα την είδηση με της επιγραφές που ανάρτησε κάτω από τις φωτογραφίες προηγούμενων προέδρων και τους κράζει "ο κοιμήσας ο Μπάιντεν" κτλ. και αρχικά αναρωτιέσαι, ρε παιδί μου, αν είναι φτιαγμένα με ΤΝ. Έχω αρχίσει να τον βλέπω σε αυτά τελικά απλά σαν ανορθόδοξο...
  10. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Καλές γιορτές, τρελόπαιδα! Fall in Love With Me - Warhaus
  11. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Ένα αγαπημένο ντουέτο από την Τυνησία, σ' ένα πολύ όμορφο ακουστικό τραγούδι: Ÿuma - Hleli
  12. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Ξέρω πως σήμερα ποθείτε να ακούσετε για ανεκπλήρωτους έρωτες στα Μαγιάρικα... Απλά το ξέρω. A Csitari Hegyek Alatt από Oi Va Voi
  13. Φαροφύλακας

Μόλις έμαθα πώς καθιερώθηκαν αυτά τα καπέλα που φοράνε οι γυναίκες στην Βολιβία και τριγύρω: Κάπου στις αρχές του 20 αι. έφτασε μια παραλαβή τέτοιων καπέλων για Βρετανούς εργάτες, μόνο που ήταν μικρά. Ε, και τα πλάσαραν σαν τελευταία μόδα για γυναίκες, κι έπιασε. Τουλάχιστον σύμφωνα με...
  14. Φαροφύλακας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Το γελάς; Έχεις δει την σειρά "Humans"; :)))) Άσχετο, όποτε θυμάμαι στέλνω κι ένα μήνυμα στο Βρετανικό μουσείο, όπως αυτό: Dear sir/madam As is widely acknowledged, a significant portion of the artifacts in your collection, such as: The Stolen Parthenon Marbles The Benin Bronzes The...
  15. Φαροφύλακας

Δεν θα 'ταν τέλειο όνομα για γυμναστήριο "Pontius Pilates"; Ειδικά, αν το έχει κάποιος Πόντιος.
  16. Φαροφύλακας

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Μου έφερες στο μυαλό το beach cologne του Κράμερ :))))
  17. Φαροφύλακας

Δεν άντεξα και ξαναπήγα σήμερα. Πραγματικά, λυπάμαι που δεν μπορώ να σας περιγράψω. Ένα βιβλίο ήταν πάντα ανοιχτό. Όπως και να το κρατούσες, ήταν δεμένο με τέτοιον τρόπο που το ένιωθες ανοιχτό. Ένα άλλο είχε σελίδες από καμβά που επιπλέον είχαν ξεφτίσει στις άκρες κι υπήρχαν παντού νήματα, κι...
  18. Φαροφύλακας

Θα σας πω από κοντά. <3
  19. Φαροφύλακας

Πάντα με μάγευαν κάτι βιβλία σχεδόν μαγικά. Που είναι αλλιώτικα σε σχήμα και περιεχόμενο και συχνά δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο περί τίνος πρόκειται. Υπάρχει μάλιστα στην Αθήνα ένα ψιλομαγικό βιβλιοπωλείο με τέτοια βιβλία. Κι έχω και στην βιβλιοθήκη μου, φυσικά. Βρέθηκα εχθές από τύχη στην BKKABF...
  20. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Martin Roth - An Analog Guy In A Digital World