Search results

1. Β

Tim Burton (Τίμ Μπάρτον): "Alice In Wonderland" ("Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων") [2010]

Καλούτσικη έχω δει και το sequel απλά θα συμφωνήσω με το γεγονός ότι ήταν ευχάριστη ταινιούλα να περάσει η ώρα αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα να δω τη ταινία στον κινηματογράφο.Μεταξύ μας ενώ λατρεύω το βιβλίο είναι ο ορισμός του παραλογισμού και του ανόητου (με την καλή έννοια!) οι ταινίες...
  2. Β

Λογοτεχνία φανταστικού και ηλικία

Αυτό είναι που με πείραξε! Μπορεί να ήταν για μένα, μπορεί για μια ανιψιά μου, αγαπητέ φίλε βιβλιοπώλη τι σε ενδιαφέρει;! Η δουλειά σου είναι να με εξυπηρετήσεις χωρίς ειρωνείες και σχόλια. Έχασε πάντως μια πολύ καλή πελάτισσα. Καλά απέχω αρκετά ακόμη από τα 50 αλλά το γούστο είναι γούστο...
  3. Β

Πες τα! Εννοείται θα διαβάζω φαντασία άλλωστε δεν έκρυψα οτι είναι το αγαπημένο μου είδος,απλά δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία του συγκεκριμένου ανθρώπου (μ'αρέσει που είναι και βιβλιοπώλης έλεος!) Είναι όπως στα anime που ειδικά πριν καμιά εικοσαετία υπήρχε η λανθασμένη αντίληψη ότι είναι...
  4. Β

Καλησπέρα σε όλους σας! Θα ήθελα να εκφράσω έναν προβληματισμό μου σχετικά με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος αλλά και την ηλικιακή βαθμίδα του αναγνωστικού κοινού του. Τις προάλλες είχα περάσει από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου μετά τη δουλειά και είχα ρωτήσει εάν υπήρχε σε προσφορά ακόμη...
  5. Β

Σε ποιο φανταστικό κόσμο θα θέλατε να ζείτε;

χμ ενδιαφέρον,λοιπόν σίγουρα όχι σε δυστοπικό κόσμο (αν και εκεί οδεύουμε ως πλανήτης το βλέπω) Στο θέμα μας δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο κόσμο συγγραφέα να ονομάσω (μάλλον είναι μια ανάμειξη κόσμων θα έλεγα) αλλά θα ήθελα να ξυπνάω σε ένα μέρος με πολλά ξύλινα σπιτάκια,φύση ,δάση και φυσικά...
  6. Β

Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien): "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών"

Ω κατάλαβα,ακουστά τους έχω αλλά δεν έχω διαβάσει τίποτα από αυτούς. Λογικό είναι στη τέχνη και ειδικότερα στη λογοτεχνία δεν υπάρχει παρθενογένεση όλοι εμπνέονται από κάποιον αρκεί να μην καταντά να είναι τρανταχτό παράδειγμα αντιγραφής. Η αλήθεια είναι όσο περνάνε οι δεκαετίες τόσο λιγότερο...
  7. Β

Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien): "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών"

Επικός και πρωτοπόρος στο είδος του! Αν δεν υπήρχε εκείνος δεν θα υπήρχε το fantasy σαν genre. Το worldbuilding απίστευτο και επίσης όχι μόνο δεν έμεινε στην μυθοπλασία ενός κόσμου αλλά και σε φυλές,γλώσσες και πολλά άλλα!
  8. Β

Αγαπημένα από κάθε είδος

Ουπς έγραψα το σκηνοθέτη της ταινίας και ξέχασα τον συγγραφέα ντροπή μου!:χαχα: έχω δει και την ταινία παρεπιπτώντος
  9. Β

Αγαπημένα από κάθε είδος

Ενδιαφέρον θέμα! λοιπόν μερικά είναι Δραματικό / Κοινωνικό: Η τιμή και το χρήμα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη,Η καλύβα του μπάρμπα Θωμά της Harriet Beecher Stowe και το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ Αστυνομικό : Ο χιονάνθρωπος του Jo Nesbo και φυσικά Sherlock Holmes του S Arthur Conan Doyle Φαντασίας...
  10. Β

Ψαχνω για τη σειρα Twilight!!!!

Επανακυκλοφορούν πλέον από τις εκδόσεις ψυχογιός αν σε ενδιαφέρουν ακόμη :)
  11. Β

Η εγκυκλοπαίδεια των παραμυθιών-Εκδόσεις Στρατίκη

Κάποια στιγμή θα τα καταφέρω που θα πάει έμειναν άλλα 5! Άλλωστε αν τα έβρισκα έτοιμα στρωμένα δεν θα είχε γούστο η αναζήτηση ,είναι η αδρεναλίνη όταν βρίσκεις βιβλία εξαντλημένα που θέλεις πάρα πολύ!
  12. Β

Η εγκυκλοπαίδεια των παραμυθιών-Εκδόσεις Στρατίκη

Ποιος θυμάται τη συγκεκριμένη σειρά; Η αγαπημένη μου αλλά δυστυχώς είχαν χαριστεί ή αλλοιωθεί ,επομένως έχουν μείνει ελάχιστα από τα παιδικά μου χρόνια :(. Τώρα έχω σκοπό να την συγκεντρώσω ξανά έχω καταφέρει μαζί με τα παλιά μου βιβλία να συγκεντρώσω 7/12 αλλά κάποια έχουν εξαντληθεί εντελώς...
  13. Β

Αναζήτηση Hunger Games βιβλία (Βρέθηκαν)

Ευχάριστα νέα τα βιβλία επανακυκλοφορούν από τις εκδόσεις ψυχογιός! Και επιπλέον κατάφερα να αποκτήσω όλα τα βιβλία εν τέλη της παλιάς έκδοσης,ναι! :)))
  14. Β

Βιβλία φαντασίας για εφήβους

Κατάλαβα εννοεί να απαντάμε κατευθείαν μάλλον χωρίς παράθεση. Η παράθεση νομίζω είναι για έμφαση ορισμένων σημείων, το έχω!:)
  15. Β

Όντως είναι υπέροχη τετραλογία,γενικά σαν κριτήριο δεν έχω τις κριτικές όπως οι περισσότεροι αλλά το ένστικτό μου. Εξάλλου είναι υποκειμενικές οι κριτικές, είναι καθαρά θέμα γούστου. διαβάζω μια υπόθεση μου κινεί το ενδιαφέρον και έπειτα θα κρίνω αν μου άρεσε εν τέλη. Αυτό που με τσαντίζει όμως...
  16. Β

1) Harry Potter 2)Αγώνες πείνας 3)Θανάσιμα εργαλεία 4)Η τριλογία της απόκλισης 5) Έραγκον (4 βιβλία) 6) και νόμιζα ότι η αγγελική σιωπή αρέσει μόνο σε μένα! 7) Σκοπεύω να διαβάσω την τετραλογία της Σελήνης ξεκινώντας απο το Σίντερ! 8) Χιόνι σαν στάχτη (3 βιβλία) 9) το χρονικό της Νάρνια (όλη η...
  17. Β

Βιβλία για το 2018!

χμμ όντως δε το είχα υπολογίσει αυτό για να δούμε,θα το δοκιμάσω. Είμαι επιπέδου Β2 πάντως δεν έχω δυσκολίες, ε καμιά άγνωστη λέξη αλλά μέχρι εκεί.
  18. Β

Βιβλία για το 2018!

Ενδιαφέρουσα λίστα! Προσωπικά η δική μου είναι Όταν έκλαψε ο Νίτσε- Irvin D. Yalom Το αυτό- Steven King (Παλιά έκδοση) Το κοράκι-Steven King Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια - Happer Lee Tο κουκλόσπιτο-Jessie Burton Η μούσα-Jessie Burton The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ- Philip Pullman...
  19. Β

Βιβλία για το 2018!

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!!! Ξεκινάει επίσης και μια νέα αναγνωστική χρονιά και σαφώς έχετε ένα μεγάλο wish list από βιβλία για φέτος που θέλετε να διαβάσετε. Ποια είναι τα βιβλία που περιμένετε για αυτή τη χρονιά και ποια θέλετε να ξεκινήσετε;
  20. Β

Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Αχ πονεμένο νήμα αυτό. Στο γυμνάσιο είχα δανείσει σε μια κοπέλα (όχι φίλη μου ακριβώς,γνωστή θα έλεγα) το πέμπτο βιβλίο του Λέμονι Σνίκετ από το μια σειρά από ατυχή γεγονότα. Ε, σήμερα είμαι 25 χρονών γαϊδάρα και το κενό από το 4 στο 6 ακόμη μου δημιουργεί ένα κόμπο στο στομάχι..Ευτυχώς τα καλά...