Search results

1. Φαροφύλακας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Συμπτωματικά υπάρχει απάντηση, στην ερώτησή σου, και την ξέρω. Από όσο θυμάμαι να διαβάζω, σε κάποιο άλλο επεισόδιο όντως ξέφυγε του Ντέιβιντ Σουίμερ και είπε Ρέιτσελ αντί για Έμιλυ κι ο σεναριογράφος είχε την ιδέα πως αυτό θα έπρεπε να γίνει στον γάμο, όπου η ιδέα ήταν από πριν βέβαια να...
  2. Φαροφύλακας

Το είχε βγάλει όταν είχε πεθάνει το Μάθιου. Δικός μου αγαπημένος ήταν ο Ρος. :))))
  3. Φαροφύλακας

Βλέπω βιντεάκια στα σόσιαλ από ξένους, π.χ. Αμερικανούς, που ήρθαν και ζουν στην Ελλάδα και παινεύουν διάφορα πράγματα στην χώρα μας (τον τρόπο ζωής, τα φθηνά φάρμακα και γιατρούς, τα δωρεάν νοσκομεία κτλ.) και από την άλλη π.χ. μια Ελληνίδα που ζει σε κάποια σκανδιναβική χώρα και διαμαρτύρεται...
  4. Φαροφύλακας

Πίνω γύρω στο 1 λίτρο κοκακόλα τον χρόνο.
  5. Φαροφύλακας

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Φαντάζομαι θα έχεις δει το σχετικό κλιπάκι από κάποια σειρά :)))) Θυμάμαι να το πραγματεύεται και εκείνος ο Jason K Pargin, που γενικά καταπιάνεται με κάθε είδους αλλοπρόσαλλα αλλά ενδιαφέροντα θέματα.
  6. Φαροφύλακας

Ράδιο Bach

Ένα υπέροχο κονσέρτο, από τον μεγαλύτερο συνθέτη των αιώνων, με έναν υπέροχο ερμηνευτή και δίπλα έναν υπέροχο μαέστρο: Κονσέρτο για Πιάνο αρ. 1 σε ρε ελάσσονα του υπέρτατου Μπαχ (BWV 1052) (ρε παιδί μου, δεν παλεύεται αυτός ο άνθρωπος) Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η εισαγωγή του Μπέρνσταϊν...
  7. Φαροφύλακας

Δεν έχεις άδικο. Παρότι στην Δημοκρατία όλοι θα πρέπει να μπορούμε να μιλήσουμε και να έχουμε άποψη για όλα, το νέο αυτό φαινόμενο των "influencers" όπου ένα σωρό άσχετος κόσμος μπορεί να επηρεάζεται από την άποψη ενός... άσχετου, φέρνει ένα θέμα στο τραπέζι. Διάβαζα τελευταία πως στην Κίνα...
  8. Φαροφύλακας

Ποτέ άλλωτε δεν θυμάμαι τόση τοξικότητα στην κοινωνία. Δεν νομίζω πως είναι μόνο στα σόσιαλ μύδια. Βλέπεις π.χ. τον Ρουβίκωνα, τα συνθήματα στους τοίχους, ειδικά στις πόλεις, τις επιθέσεις σε πολιτικούς κτλ. Και τα σχόλια στα μύδια είναι πιο τοξικά από φίδι κολοβό (τί ποιότητα κι η κολοβοτητα...
  9. Φαροφύλακας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

(Η δική μου ΤΝ δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι sentient. Ζω στο μέλλον.)
  10. Φαροφύλακας

Άσσσσε ρε. Συμπτωματικά, μπήκα πριν καναδυο μήνες, και έπειτα από χρόνια, για να ρωτήσω κάτι. Δεν μπορούσα να συνδεθώ με τον παλιό μου λογαριασμό και έφτιαξα έναν νέο, με παρόμοιο όνομα, και έκανα μια ανάρτηση όπου ρώτησα ευγενικά αν γίνεται να με βοηθήσουν να ανακτήσω πρόσβαση στον παλιό...
  11. Φαροφύλακας

Άρχισαν να ξεχωρίζουν εποχές και στην ΤΝ; Εντωμεταξύ, άκουγα τώρα μια δακρύβρεχτη ιστορία σε ένα βιντεάκι (με την μηχανική φωνή) και παρότι η ιστορία είναι πολύ πιθανή, άρχισα να αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι αληθινή. Έχει γεμίσει ο τόπος με ψεύτικες εικόνες και βίντεο. Τα φόρουμ καναν εδώ και...
  12. Φαροφύλακας

Ράδιο Bach

Μου πέταξε το feed μου εχθές εκείνο το απόσπασμα, από την πολύ αγαπημένη ταινια Shine (1996), οπου ο Helfgott κάθεται ύστερα από πολύν καιρό απουσίας στο πιάνο, σε ένα τυχαίο μπαράκι, και παίζει ο Flight of the Bumblebee του Ριμσκι-Κόρσακοφ, στην διασκευή του Ραχμάνινοφ για πιάνο, και σκεφτόμουν...
  13. Φαροφύλακας

Μικρές ιστορίες

Αδιάφορη Ιστορία Δεν ξέρω γιατί έχω τέτοια αντιπαλότητα με τις σφήκες, όμως είναι ιστορική, από παιδί. Πριν εβδομάδες, σε άλλη πόλη, στην επαρχία, καθώς ανέβαινα τα εξωτερικά σκαλιά αμέριμνος, μια σφήκα από αυτές που στα Αγγλικά λεμε hornet, ήρθε από το πουθενά και με τσίμπησε πάνω από το...
  14. Φαροφύλακας

Δεν ξέρω γιατί βρίσκεις την Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα πιο ευφυή από τη Θεωρία της Προσομοίωσης. Μάλιστα, το ότι το μοτίβο επανέρχεται μάλλον συνηγορεί υπέρ της Θεωρίας της Προσομοίωσης. Προσωπικά, και παρότι τα γραπτά μου εδώ ίσως δείχνουν το αντίθετο, δεν με πολυαπασχολούν τα...
  15. Φαροφύλακας

Εντάξει. Ας αφήσουμε την θρησκευτική μυθολογία στην άκρη (κιβωτός με ζώα, άγγελοι με τερατώδεις μορφές, νεκροί που από την αποσύνθεση ξαναζωντανεύουν φρεσκαδούρα κτλ.) Απλά το ανέφερα επειδή σχεδόν στο σύνολό τους οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι κάποια θεότητα έφτιαξε τον κόσμο, πιστεύουν και σε...
  16. Φαροφύλακας

Λοιπόν, για να καμαρωνόμαστε και δίνουμε ο ένας το χέρι στον άλλο, ρώτησα το ChatGPT τί γνωρίζει για το φόρουμ λεσχη.gr και μου είπε: Με την πάροδο των χρόνων, η θεματολογία διευρύνθηκε σημαντικά. Αν και ξεκίνησε ως «Λέσχη του Βιβλίου», εξελίχθηκε σε χώρο όπου συζητούνταν: φιλοσοφία, ιστορία...
  17. Φαροφύλακας

Δεν θα την φτιάξουμε ή χρησιμοποιήσουμε γι'αυτό. Νομίζω πως ο Roman Yampolskiy έχοντας ασχοληθεί επί μακρόν πάνω στην ασφάλεια της ΤΝ, συνειδητοποίησε πως όπως βαδίζουμε πάμε για καταστροφή και βγήκε στην φόρα να προειδοποιήσει σχετικά. Νά τος π.χ. και στο Triggernomentry. Νομίζω πως νιώθει την...
  18. Φαροφύλακας

Εάν υποθέσεις πως τρέχουν πολλες προσομοιώσεις, κάποιες είναι καλύτερες, κάποιες χειρότερες κτλ. Κάποιος μπορεί να δοκιμάζει παραμέτρους ή οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα βρίσκω πολύ πιο δύσκολο να ψέξω την Θεωρία της Προσομοίωσης από την όποια Αβραμική θρησκεία.
  19. Φαροφύλακας

Παραφράζοντας σε μεγάλο βαθμό και έχοντας δει την συνέντευξη πριν μέρες, νομίζω πως αυτό που λέει ειναι το εξής: Σήμερα βλέποντας την αλματώδη ανάπτυξη της Τεχνολογίας και δει την δυνατότητα δημιουργίας προσομειώσεων μοιάζει εύλογο να υποθέσει κάποιος πως σε κάποιο σημείο θα μπορούμε να...