Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 3 (Μάιος 2014)

Αυτό που λέω είναι, αν θέλετε και ώσπου να φανεί ο Ιδιώνυμος, να πάρετε σαν τρίτο μέλος και Μεταλλαγμένη, που θέλει να συμμετάσχει.

Εσύ θα διαλέξεις ένα βιβλίο και από την λίστα που θα υποβάλλει η Μεταλλαγμένη.
Η Μεταλλαγμένη ένα από την δικιά σου και ένα από αυτήν του Ιδιώνυμου
Και ο Ιδιώνυμος μένα από την δικιά σου και ένα από της Μεταλλαγμένης.

Αν όμως είτε γιατί έχεις πολλά αδιάβαστα, είτε γιατί έχεις λίγο χρόνο, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν συμφωνείς εσύ (ή δεν συμφωνεί η Μεταλλαγμένη) το αφήνουμε ως έχει και απλά περιμένουμε τον Ιδιώνυμο.:)

Εχω ταλέντο στα να μεταφέρω οδηγίες ε; :ρ
 
@ Ακτίς

Τελικά ξεκίνησα την Μεγαλη Χιμαιρα. Πήγα στη δημοτική βιβλιοθηκη για πιο γρηγορα και δεν είχαν την Πείνα, αλλα βρήκα τον Καραγατση, όποτε κερδισε. Είμαι πολυ αρχή ακόμη.

Εσύ ξεκίνησες;
Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που ξεκίνησες μ'αυτό. Είναι το αγαπημένο μου από άποψη γραφής. Απόλαυσε το!
Δεν ξεκίνησα ακόμη γιατί έχω να τελειώσω αυτό που διαβάζω. Το έχω ψάξει όμως ηλεκτρονικά σε βιβλιοπωλεία & με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω.
 
Παιδιά, δεν πειράζει θα περιμένω την επόμενη φορά, γιατί τώρα που βλέπω τα βιβλία σας κάποια τα έχω διαβάσει ήδη παλιότερα και κάποια τα έχω στο πατρικό μου που είναι εκτός Αθηνών και δεν λέει να τα αγοράζω πάλι. Μην γίνει μπλέξιμο κι όλας αφού θα πρέπει να μπω σφήνα. Ελπίζω να ξαναγίνει γρήγορα νέα κλήρωση!!
 
Αγαπητό μου ταίρι! Μετά χαράς σε ενημερώνω ότι ξεκίνησα από χτες το Δωμάτιο, και νομίζω ότι οσονούπω θα το τελειώσω κιόλας. Αποδεικνύεται τω όντι τόσο καλό όσο είχα διαβάσει πως είναι! Μάλιστα είμαι τυχερή διότι το ακούω, και η συγκεκριμένη έκδοσή του εκφωνείται από τρία άτομα, για τον καθένα από τους ήρωες, που του προσδίδει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και αληθοφάνεια, το καθιστά πολύ πιο ρεαλιστικό και συγκινητικό. Αν πάμε έτσι, πριν πεις κύμινο, θα έχω τελειώσει και τα τρία βιβλία (ήδη έχω προμηθευτεί και τα άλλα δυο) - όχι ότι με χαλάει κιόλας...
Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις μου από αυτή την "συνανάγνωση" είναι θετικότατες!
 
Από μένα πάντως, Μεταλλαγμένη, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Το μόνο κακό είναι πως έχω πολλά μέτωπα ανοίξει σχετικά με αναγνώσεις βιβλίων και δεν ξέρω τι θα διαβάσω και πότε τελικά!
 
Χμμμμ δυσκολεύτηκα πολύ γιατί - συν τις άλλοις - προσπάθησα να επιλέξω βιβλία που δεν τα έχει βάλει κάποιος άλλος
Το λοιπόν,

Τζέιν Έιρ, Σαρλότ Μπροντέ
Χόμπιτ, Τόλκιν
Ο χορός της ζωής, Ζωρζ Σαρή
Συγγνωμη για την καθυστερηση Φαιη!
Θα διαβασω το βιβλιο της Ζωρζ Σαρη!!
 
Ιωάννα μου, η αλήθεια είναι ότι ψάχνω το τελευταίο καιρό ιστορικά βιβλία προκειμένου να καλύψω τα τεράστια κενά που έχω, και το συγκεκριμένο βιβλίο το φλέρταρα αρκετά κάθε φορά που έμπαινα σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Επομένως, η επιλογή σου με χαροποίησε ιδιαίτερα. Αυτό που με κράτησε τόσο καιρό είναι οι διφορούμενες κριτικές που υπάρχουν. Παρόλλα αυτά, μάλλον τείνω στο να το πάρω ή να το δανειστώ σε πρώτη φάση. Τα άλλα δυο βιβλία που μου είχες προτείνει, σε ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, μου είπαν ότι δεν εκδίδονται πια. Σκοπεύω πάντως να κοιτάξω και σε καμιά δανειστική βιβλιοθήκη.
Τα βρήκες τα βιβλία καλό μου ταίρι; Νιώθω άσχημα που σε δυσκολεύω. Για το Άλεφ το φοβόμουν αλλά και η Ιστορία Αγάπης και Σκότους;:τσκτσκ: Αν δεν τα βρήκες ακόμα, μπορώ πάντα να σου προτείνω κάποια άλλα (ή και να σου δανείσω τα δικά μου αν μένεις στην Αθήνα). Όσο για τη μικρή ιστορία, να ληφθεί υπ' όψη πως αρχικά γράφτηκε για παιδιά, οπότε είναι ιδιαιτέρως βατό βιβλίο. Κι εγώ μια απλή εραστής της ιστορίας είμαι, κι έχω πολλά κενά να καλύψω.:)))
 
Τα βρήκες τα βιβλία καλό μου ταίρι; Νιώθω άσχημα που σε δυσκολεύω. Για το Άλεφ το φοβόμουν αλλά και η Ιστορία Αγάπης και Σκότους;:τσκτσκ: Αν δεν τα βρήκες ακόμα, μπορώ πάντα να σου προτείνω κάποια άλλα (ή και να σου δανείσω τα δικά μου αν μένεις στην Αθήνα). Όσο για τη μικρή ιστορία, να ληφθεί υπ' όψη πως αρχικά γράφτηκε για παιδιά, οπότε είναι ιδιαιτέρως βατό βιβλίο. Κι εγώ μια απλή εραστής της ιστορίας είμαι, κι έχω πολλά κενά να καλύψω.:)))
Λοιπόν κοίτα τι ανακάλυψα! Διάφορα πεζά του Μπόρχες τα έχουν μαζέψει και τα έχουν κάνει ένα βιβλίο δύο τόμων. Πήρα τον πρώτο τόμο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει "Το Άλεφ". Στον πρώτο τόμο είναι επίσης η "Παγκόσμια Ιστορία Ατιμίας" και οι "Μυθοπλασίες". Επομένως με ένα σμπάρο, τρία τριγώνια! :))) Λίγο που διάβασα για να δω πως είναι, ξετρελάθηκα. Ανυπομωνώ να έρθει η σειρά του. :)
 
@Αλεξανιάν, δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που ξετρελάθηκες! :γιούπι:Ανυπομονώ κι εγώ να το διαβάσεις και να μου πεις εντυπώσεις γιατί είναι πράγματι το αγαπημένο μου βιβλίο.
 
Τελειωσα χθες βραδυ '' Το Εργοστασιο των Μολυβιων'' της Σωτης Τριανταφυλλου και χαιρομαι που μου δοθηκε η δυνατοτητα/ το εναυσμα μαλλον να ασχοληθω με τη συγκεκριμενη συγγραφεα. Το βιβλιο μας αφηγει το χρονικο μιας οικογενειας, των Ασημακιδων, που ξεκιναει απο το 1866 με την διανειξη της διωρυγας του Σουεζ και τελειωνει στην Αθηνα λιγο πριν τον Β' Παγκοσμιο Πολεμο. Mε συνεπηρε το βιβλιο, εαν δεν ηταν η κουραση απο την δουλεια σιγουρα θα το ειχα τελειωσει σε μια μερα. Η Σωτη Τριανταφυλλου γραφει με εναν τροπο κινηματογραφικο, αλλα οχι με την εννοια οτι εχει δραση κλπ, απλως δεν σε αφηνει να καθεσαι και να μελετας πεντε ωρες την καθε προταση ψαχνωντας καποιο νοημα, απλως αφηνεσαι στον χειμαρρο της αφηγησης της και δεν καταλαβαινεις ποτε εχεις τελειωσει. Το αστερι του βιβλιου ειναι φυσικα ο Νικος Βαγκαλης, ισως ενας απο τους πιο αξιαγαπητους και περιεργους ηρωες στην ελληνικη λογοτεχνια, μου φανηκε λες κι εχει ξεπηδησει απο καποιο βιβλιο του Ντοστογιεβσκι και βρεθηκε στο '' Εργοστασιο των Μολυβιων'' . :) Ευχαριστω δημοσια την Μπου που μου προτεινε το βιβλιο, δεν το βαρεθηκα ουτε στιγμη. :)
 
@Ακτίς

Τελειώσα εχθές τη Μεγάλη Χιμαιρα.
1) Ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, αφού δηλαδή είχα διαβάσει ήδη τη Μαντάμ Μποβαρύ. Πολλά κοινά ανάμεσα στις δύο ηρωιδες.
2) Στην αρχή έβρισκα λίγο υπερβολικό το λόγο του. Στα σημεία όμως που φαινόταν το συναισθηματικό αδιέξοδο μου αρεσε αρκετά.
3) έχει καιρό να μου συμβεί, με βιβλίο ειδικά. Προς το τέλος, συγκινήθηκα αρκετά. Στην προσευχή της πεθεράς μέχρι τον τελευταίο διάλογο της με την Μαρίνα δάκρυσα από συγκίνηση.
4)Επιασα τον εαυτό μου να το διαβάζει ακόμη και σε φασεις που δεν περιμενα.

Ως συμπερασμα θα έλεγα πως μου αρεσε παρα πολυ. Μου γεννήθηκε η επιθυμία να διαβάσω και αλλά από Καραγάτση. Σ'ευχαριστώ Ακτίς!:)))
 
Ιαβέρη,χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!Εγώ,ακόμα, δεν έχω ξεκινήσει τον Μάρτιν Ήντεν-σε μία βδομάδα πιστεύω να τα καταφέρω,θα μου το δανείσει η Φαντίνα.
 
Αγαπητό μου ταίρι, όπως είχα προβλέψει, τελειώσα το Δωμάτιο μέσα σε τρεις μέρες (άσχετα που δεν προλάβαινα να γράψω εδώ). Αποδείχτηκε ένα υπέροχο βιβλίο, αντάξιο των προσδοκιών μου, καθόλου καταθλιπτικό όπως θα φοβόταν κανείς διαβάζοντας την περιγραφή του, και εκτός όλως των άλλων, πολύ καλογραμμένο.

προσωπικά αυτό το κρίνω από το γεγονός ότι το άκουγα όπου σταθώ και όπου βρεθώ, με κάθε ευκαιρία, εν αντιθέσει με άλλα βιβλία που μπορεί να μην είναι άσχημα, αλλά δε με τραβάνε σε βαθμό να τα διαβάζω έστω και "εκείνα τα δυο λεπτά που έχω διαθέσιμα ανάμεσα σε άλλες δουλειές"

Σε ευχαριστώ που μου το συνέστησες, το ευχαριστήθηκα πολύ και νομίζω ότι θα το κατατάξω και στα δικά μου αγαπημένα. Πάντως ήδη το συστήνω αφειδώς δεξιά και αριστερά, αν και μόλις ακούσουν μια σύντομη περίληψη, κανείς δε με πιστεύει για την όμορφη αίσθηση που σου αφήνει η αφήγηση, τι να πω!

Αυτές τις μέρες έχω κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις που απορροφάνε πολύ από το χρόνο μου, οπότε για διάβασμα δε μου μένει αρκετή ώρα, αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνεχίσω με τη Μικρά Αγγλία. Ήδη πήρα μια πρώτη γεύση, το στιλ γραφής της Καρυστιάνη είναι αρκετά ιδιαίτερο, και νομίζω ότι θα ήταν καλό να μη με απασχολούν άλλα, ώστε να μπορώ να τη διαβάσω απερίσπαστη, αλλιώς δε θα βγάλω και πολύ άκρη τι γίνεται.

 
Ταίρι μου καλό, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το Δωμάτιο! Αυτό έτσι είναι, δεν σ' αφήνει να το αφήσεις!

Η Μικρά Αγγλία θέλει αποκλειστικότητα, είναι αλήθεια... Η γραφή της Καρυστιάνη είναι ιδιαίτερη, στην αρχή εως και κουραστική, αλλά αν μπεις στο ρυθμό της, είναι απόλαυση...

Εγώ πάλι έχω μείνει πίσω... Διαβάζω τα παραμύθια, είναι όντως μαγευτικά! Αλλά λίγο η δουλειά, λίγο οι συναναγνώσεις στην Κατερίνη, μου βάζουν φρένο! Σε λίγο καιρό όμως που θα χαλαρώσω θα τα πιάσω δυνατά! Επίσης, μου φέρνουν και την Γκαμπριέλα σε καμιά δεκαριά μέρες, από την δεύτερη πατρίδα! :)
 
Αλεξανιάν, Πως πάει το Άλεφ; Εγώ ρώτησα σήμερα στην Πολιτεία για το Λεύτερο Ζευγάρι και μου είπαν ότι δεν το έχουν κι ότι είναι πιθανό να έχει εξαντληθεί. Πάντως θα ψάξω ακόμα κι ελπίζω να το βρω!!
 
Εγώ πάλι έχω μείνει πίσω... Διαβάζω τα παραμύθια, είναι όντως μαγευτικά! Αλλά λίγο η δουλειά, λίγο οι συναναγνώσεις στην Κατερίνη, μου βάζουν φρένο! Σε λίγο καιρό όμως που θα χαλαρώσω θα τα πιάσω δυνατά! Επίσης, μου φέρνουν και την Γκαμπριέλα σε καμιά δεκαριά μέρες, από την δεύτερη πατρίδα! :)
Νομίζω μόνο κερδισμένη θα μπορούσες να βγεις αν το διαβάσεις στα ιταλικά! Είναι από τα βιβλία που προσδίδουν τόσο πολύ χρώμα σε μια χώρα, που σε κάνουν να νιώσεις την επιθυμία να μάθεις τη γλώσσα του συγγραφέα, μόνο και μόνο για να μπορέσεις να το απολαύσεις κανονικά. Προσωπικά τα πορτογαλικά είναι στα υπόψην μου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μια μέρα...
Όσο για τα παραμύθια, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν, δεν έχουν το κλασικό στιλ "παραμυθιού", μερικά είναι λίγο δύσκολα, εν ολίγοις δεν είναι για τον καθένα, άσε που και δεν διαβάζουν όλοι παραμύθια μετά από μια ηλικία. Για μένα φυσικά τα παραμύθια είναι πάντα μια από τις καλύτερες επιλογές, ποτέ δε με απογοητεύουν, και τα επιλέγω συχνά πυκνά έτσι και αλλιώς.
 
Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο – Ισίδωρος Ζουργός

Το κατατάσσω σε ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει. Αν και πολυσέλιδο, καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο, με τις διαρκείς ανατροπές στη ροή της δράσης και τα απρόβλεπτα συμβάντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, το τέλος της ιστορίας το οποίο είναι πράγματι δύσκολο να φανταστεί κανείς!

Η αφήγηση του κου Ζουργού, με πολλά ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία γίνεται σε λόγο απλό και άμεσο και καταφέρνει να μεταφέρει τις συνθήκες και τις τάσεις εκείνης της εποχής. Τέλος η περιγραφή εικόνων και συναισθημάτων πολλές φορές σε προκαλεί να δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη φαντασία, γυρίζοντας πίσω τις σελίδες για μια δεύτερη ανάγνωση.

Ομολογουμένως, είναι ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει…
 
Top