Άλεν Καρ (Allen Carr): "Ο Εύκολος Τρόπος να Κόψετε το Κάπνισμα"

Σας διαβάζω εσας που το κόψατε και σας ζηλεύω πραγματικά. Όμως ειλικρινά και μεταξύ μας τώρα ένα τσιγαράκι που και που δεν σας λείπει;;; :ρ
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Εμένα μου λείπει θεωρητικά, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Όμως στ' αλήθεια με ενοχλεί τόσο πολύ πλέον η μυρωδιά του, οι ανάσες των καπνιστών, τα γεμάτα τασάκια κι όλα αυτά που ποτέ ως καπνίστρια δεν με είχαν ενοχλήσει...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εμένα μου λείπει θεωρητικά, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Όμως στ' αλήθεια με ενοχλεί τόσο πολύ πλέον η μυρωδιά του, οι ανάσες των καπνιστών, τα γεμάτα τασάκια κι όλα αυτά που ποτέ ως καπνίστρια δεν με είχαν ενοχλήσει...
Αν κάποιος δεν σταματήσει να καπνίζει δεν μπορεί να υποπτευθεί πόσο βρόμικα και απωθητικά είναι όλα αυτά... :ανέκφραστος:
 
Έχω ξαναγράψει για το θέμα. Καπνίζω απο τα 17, συστηματικά, και είμαι 48-49. Το σταμάτησα για 2.5 χρόνια λόγω συγκυριών. Όταν ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, ξανάρχισα. Δεν υπάρχουν συνταγές, παρά μόνο κίνητρα. Για άλλους είναι ισχυρά, για άλλους ανίσχυρα.

Θα ακούσω με μεγάλη προσοχή κάποιον πρώην συστηματικό καπνιστή που κατάφερε να το σταματήσει για μεγάλο διάστημα. Κανέναν άλλο. Τα υπόλοιπα είναι εκ του ασφαλούς, θεωρίες να έχουμε να λέμε.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς έτσι, Λευτέρη. Π.χ. ένας γιατρός ξέρει να σου πει πολλά για το πώς να αντιμετωπίσεις το ζάχαρο, δίχως απαραίτητα να έχει ζάχαρο ο ίδιος.

Προσωπικά, έχω υπάρξει καπνιστής, αν και ποτέ βαρύς κι ασήκωτος. Για εμένα το να το κόψω υπήρξε πανεύκολο. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να πείσω κάποιον να το κόψει, πέρα από τους ανθρώπους που αγαπώ (γιατί νοιάζομαι για την υγεία τους) αλλά κι εκείνοι έχουν κάνει τις επιλογές τους. (Απαιτώ, πάντως, να μην με λιβανίζουν και να μην βρομίζουν τους κοινόχρηστους χώρους με καπνό, γόπες κτλ.)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η εξάρτηση στο κάπνισμα έχει δύο όψεις: την σωματική (στην νικοτίνη) και την ψυχολογική. Το σώμα είναι ένας μηχανισμός που δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο. Επίσης, η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, παρότι έχει τα σκοτεινά της σημεία, σήμερα αναλύεται και καθοδηγείται σε λύσεις και αυτή.

Το ότι ένας καπνιστής δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα συνηγορεί, στην ουσία, πως υπάρχει ανάγκη για εξωτερική υποστήριξη.

Παρότι ο καπνιστής δεν θέλει να το παραδεχτεί, το κάπνισμα είναι μια συνήθεια εθιστική κυρίως λόγω της νικοτίνης η οποία είναι ένα ελαφρύ ναρκωτικό.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το τσιγάρο δεν είναι μαγεία, είναι χημεία. Όταν το πρωτοδοκιμάζεις βήχεις και ζαλίζεσαι, γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα το τσιγάρο. Ένα πράγμα που βρωμάει, έχει απαίσια γεύση και ο οργανισμός μας θέλει να αποβάλει. Πρέπει να το συνηθίσεις για να γίνει απολαυστικό και μαγικό. Το LSD είναι απολαυστικό από την πρώτη φορά (λένε, δεν έχω εμπειρία :ρ ) και δεν προκαλεί εθισμό ή καρκίνο, όμως θα ήταν μάλλον παράξενο να αρχίσουμε να συζητάμε για τη μαγεία του.
Γνωρίζω ότι γίνομαι σπαστική, μην μου το επισημάνετε πληζ, δεν μπορώ να μην τα πω.

Νομίζω ότι η ιδέα που έχουμε για το τσιγάρο, ότι συνοδεύει τις ωραίες ή άσχημες στιγμές μας, κι ότι γενικά πηγαίνει σε κουλ τύπους, οφείλεται κυρίως στις διαφημίσεις των καπνοβιομηχανιών και τον κινηματογράφο. Σε εικόνες όπως αυτή

 
Ιζι, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παραπομπή. Θα προσπαθήσω να το βρω να το διαβάσω.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τον Λευτέρη, μάλλον και την ίδια ηλικία, καπνίζουμε περίπου το ίδιο διάστημα και δεν θέλησα πραγματικά ποτέ να κόψω το τσιγάρο.
Ακόμα κι όταν πριν μερικά χρόνια έκανα μια πολύ σοβαρή επέμβαση (άσχετη με το κάπνισμα), μόλις πέρασαν οι έντονοι πόνοι και μέχρι να βγω από το νοσοκομείο, παρακαλούσα τους επισκέπτες μου να μου αφήσουν ένα δυο τσιγάρα για το βράδυ... (εντάξει μην βαράτε βρε παιδιά, το έκανα!!!)
Θα ήθελα να μπορούσα να καπνίζω τέσσερα πέντε τσιγάρα την ημέρα. Αν το μπορούσα αυτό δεν θα προσπαθούσα ποτέ να το κόψω.
Έτσι αποφάσισα... δεν ξέρω τι αποφάσισα... αν τα καταφέρω... θα σας ενημερώσω...
 
Το αγόρασα κι εγώ... Δεν ξέρω γιατί, δεν είχα σκεφτεί ποτέ σοβαρά να κόψω το κάπνισμα, το μόνο που με ενοχλεί είναι η αντοχή μου στο ποδήλατο, τις σκάλες κ στον χορό, που μειώνεται εμφανώς τις μέρες που έχω καπνίσει πολύ. Και, έτσι, πήρα το βιβλίο περισσότερο μήπως και με πείσει να το κόψω, παρά για να μου δείξει τον τρόπο.
Το ξεκίνησα, μ' αρέσει που λέει καθώς το διαβάζουμε να μην το κόψουμε! Είμαι στην αρχή ακόμα βέβαια..
Όσοι το διαβάσατε, πόσο καιρό το διαβάζατε; το διαβάσατε κι άλλη φορά; μετά το κόψατε αμέσως όταν τέλειωσε το βιβλίο;
 
@Πολύνιους.
Κοπελάρα καλημέρα όλη μέρα.
Δεν θέλω να στη σπάσω αλλά θα στη σπάσω...
Πρέπει να είναι στον άνθρωπο, δεν ξέρω.
Εγώ πάντως το διάβαζα και κάπνιζα, φραπεδιά και τα σχετικά...
(εξάλλου έκανα όπως μου έλεγε απ' την αρχή: πρώτα απ' όλα ανάψτε ένα τσιγάρο...)
 
στράτη κι εγώ σ' αυτή τη φάση είμαι, καπνίζω όσο πριν, αλλά είμαι στην αρχή ακόμα...
η ερώτησή μου είναι με τι ρυθμό να το διαβάσω και αν είναι να περιμένω να το έχω κόψει όταν τελειώσω το διάβασμα, ή μπορεί να μου τα σκάσει κ λίγο πιο μετά; :χμ:

εσένα φαντάζομαι πως δεν σ' έπεισε πάντως ε; είσαι ακόμα καπνιστής;
 
Αν είμαι; Χοχο χο
Τρελός καπνιστής, όχι απλή οδοντόκρεμα, μιλάμε για φουγάρο.
(δεν με βοήθησε τίποτα, η δική μου περίπτωση θέλει ντόκτορ κι όχι βιβλίο)

Μην ακούς τις βλακείες μου. Αν είσαι κοπελάρα με τσαμπουκά πρέπει να το κόψεις.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Πόλυ, εγώ το διάβασα 2 φορές και μετά πέταξα το τσιγάρο. Στις πρώτες εκείνες δύσκολες εβδομάδες που ακολούθησαν, τα (κατά τη γνώμη μου ακατάρριπτα) επιχειρήματα του Καρ μου έδιναν δύναμη. Για τους επόμενους 2 μήνες με παρηγορούσε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με 0 νικοτίνη - αέρας κοπανιστός δηλαδή, όμως αρωματικός. Μετά το πέταξα κι αυτό :)
Καλή επιτυχία σ' αυτήν την προσπάθεια, όποτε το αποφασίσεις! :)
 
Δε χρειάζεστε ηλεκτρονικά τσιγάρα και βιβλία για να το κόψετε, έλεος. Από το Γυμνάσιο κάπνιζα, δε θα πάθετε τίποτα - I kid you not. ;)
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Δε χρειάζεστε ηλεκτρονικά τσιγάρα και βιβλία για να το κόψετε, έλεος.
Έλεος εσύ, με συγχωρείς κιόλας.
Γιατί απαξιώνεις τον τρόπο που τα κατάφεραν κάποιοι άλλοι; Εσύ δεν χρειάστηκες βοήθεια, πολύ ωραία, μπράβο σου. Άλλοι χρειάζονται. Το αποτέλεσμα έχει σημασία :)
 
Το σκεφτόμουν και γω μέρες αυτό το βιβλίο...

Όχι για μένα αλλά για συγγενικό μου πρόσωπο. Καπνιστρια τα τελευταία 25 χρόνια και μάλιστα μανιακή...
Πλέον έχει καταντήσει ανυπόφορη η κατάσταση. Μια φωτιά όλη την μέρα που λένε...

Βέβαια δεν ξέρω τι θα είναι πιο δύσκολο, να κόψει το κάπνισμα ή να διαβάσει ένα βιβλίο;;:)))

Θα δοκιμάσω και αυτό. Μετά δεν υπάρχει άλλη λύση, θα βάλω έναν φίλο μου πνευμονολόγο να την τρομάξει!!!:ανέκφραστος:
Αν και τελευταίως υπάρχει και φαρμακευτική αγωγή...

Βλέπω ότι στην Ίζι το συγκεκριμένο ανάγνωσμα είχε αποτελέσματα. Για να δούμε σε μια άλλη "βαριά" περίπτωση τι θα γίνει....
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το σημαντικό, με κάθε εθισμένο σε κάποια ναρκωτική ουσία, είναι να το θέλει ο ίδιος να καθαρίσει. Εάν δεν υπάρχει αυτό, ό,τι και να κάνουμε οι υπόλοιποι δεν φτουράει. Εάν το θέλει πραγματικά, τότε ίσως μπορέσει να βοηθηθεί από το βιβλίο.
 
Top