Άλεν Καρ (Allen Carr): "Ο Εύκολος Τρόπος να Κόψετε το Κάπνισμα"

Όταν το ξαναρχισα και καπνιζα ελάχιστα, βαυκαλιζόμουν με τον "τίτλο" social smoker (για πολλές ντοματες).

Με το τσιγάρο, ισχύει ό,τι και με τις διαιτες: Από Δευτέρα, η αιώνια αναβολή.

Εγώ πάλι με το τσιγάρο το έχω πάρει απόφαση! Απλά δεν θα το κοψω ποτέ!! Και από τότε που το είπα απλά καπνίζω χωρίς τύψεις, για να μην πω πως το ελαττώσα και όλας!

Καλημέρα φόρουμ!
Ωραίο νήμα, ωραίο φαίνεται και το βιβλίο. Μακάρι να βοηθήσει όσους θέλουν να το κόψουν. Καπνίζω από τα 15, τα τελευταία 4 χρόνια όχι τσιγάρο (φυσικό ή ηλεκτρονικό). Πλέον το μυρίζω και :ααργκ::ααργκ: Και διαπίστωσα οτι μου χαλούσε πολύ τη ψυχολογία...

Δυο χρόνια** τώρα το διάβαζα αυτό το βιβλίο... ;ρ Το έπιανα, το άφηνα, το έπιανα, το άφηνα... Ε, το πήρα απόφαση και το τέλειωσα!

Ήμουν ενθουσιασμένη στην ιδέα να το κόψω και ακόμα είμαι στην ιδέα ότι πραγματικά θα απεξαρτηθώ!
Όμως, κάπνισα το τελευταίο μου τσιγάρο χθες, αλλά σήμερα και πάλι φοβάμαι. Χθες ήμουν βέβαιη, σήμερα δεν είμαι. Θα συνεχίσω, όμως, γιατί καταλαβαίνω ότι αυτό που μιλάει είναι ο εθισμός. Ίσως πάλι, κάτι δε κατάλαβα καλά. :μαναι:

**edit Μόλις διαπίστωσα μέσω του νήματος ότι το διαβάζω 4 χρόνια τώρα το βιβλίο. :)))) :)))) :))))

Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Όμως, κάπνισα το τελευταίο μου τσιγάρο χθες, αλλά σήμερα και πάλι φοβάμαι. Χθες ήμουν βέβαιη, σήμερα δεν είμαι. Θα συνεχίσω, όμως, γιατί καταλαβαίνω ότι αυτό που μιλάει είναι ο εθισμός. Ίσως πάλι, κάτι δε κατάλαβα καλά. :μαναι:
Έχω κόψει το κάπνισμα τους τελευταίους 7 μήνες. Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά όσον ήμουν στην διαδικασία να το πάρω απόφαση διάβαζα πολλά άρθρα που έψαχνα στο ίντερνετ για διάφορα θέματα σχετικά με το κάπνισμα.
Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ο φόβος που νιώθεις (ή ένα μέρος του) είναι απόρροια του εθισμού: όσο μπορείς προσπάθησε να εκλογικεύεις ό,τι φόβους ή παράξενες σκέψεις σου έρχονται και βρες δικούς σου τρόπους να ενεργείς εκείνες τις λίγες στιγμές ή λεπτά που κρατάει αυτό το "κύμα": να περπατάς, να πίνεις νερό κ.α.

Είναι τρομερή απελευθέρωση όταν το κόβεις, σου εύχομαι καλή επιτυχία και αν θες να ρωτήσεις / να μιλήσεις κτλ είμαι στην διάθεσή σου.