Ήρωας βιβλίου που σου μοιάζει

(Έχω σχολιάσει εδώ, δεν παίρνω τίποτα πίσω)
Λίγο να αφεθώ, (θα) είμαι ο Γκρεγκουάρ Σιμπσόν απο το 'Ζωή—οδηγίες χρήσεως' του Περέκ. Είμαι πολύ κοντά στο να απαντάω με γρυλλίσματα και να κάνω την παντόφλα μου σταχτοδοχείο.

Έψαχνα για Έλιοτ και κατέληξα εδώ. Ταυτίζομαι με τον Ισμαήλ από το Μόμπι-Ντικ. Σε αυτό το βιβλίο "διάβασα" κάποιες σκέψεις μου (αν όχι ολες). Στο παρελθόν είχα ταυτιστεί με τους ήρωες ενός έργου του Ουάιλντ, αλλά ευτυχώς ξεμακραινω ηθελημένα από αυτούς. Επίσης έχω κοινά με τους ήρωες του Χαμσουν Κνουτ. Προσπαθώ να θυμηθώ έργα που πρωταγωνιστουν αφελής (ως προς την αισιοδοξία) και ονειροπαρμενοι ιδεαλιστες αλλά δεν βρίσκω κάτι. Αν γνωρίζετε τέτοιους ήρωες παρακαλώ διαφωτίστε με. Θα ήθελα να τους αντιμετώπισω book-to-book.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ενίοτε βλέπω κάποιον, όχι και τόσο γέρο, να περπατάει κάποια δυσκολία και λέω "θε μου, πώς θα γίνει να μην γίνω ποτέ έτσι;"
Για την ώρα, έχοντας περάσει τα 50, είμαι ακόμη σε καλή φυσική κατάσταση και ακόμη ανεβαίνω π.χ. δύο-δύο τα σκαλια.

Πριν 5 μέρες σήκωσα κάμποσο βάρος κάπως ξαφνικά, και δεν πρόλαβα να σφιχτώ, και ήδη την στιγμή που σήκωνα ένιωσα έναν μυ, πίσω στην μέση, να πληγώνεται. Τις επόμενες μέρες ο μυς πονάει αρκετά και τα πιο απλά πράγματα, να σηκωθώ ή να καθήσω, είναι ξάφνου υπόθεση. Κι ειδικά όπως δυσκολευόμουν να σηκωθώ και να καθίσω στην τουαλέτα, ένιωσα σαν τον Ντάλμαν στον Νότο του Μπόρχες.

:))))