Όλα τα βιβλία έχουν να μας προσφέρουν κάτι;

Δυστυχώς όχι, κατά τη γνώμη μου.
Το λέω γιατί, ακόμη κι αν περιέχουν κάποιες ωραίες σκέψεις, μπορεί εγώ να τις έχω ήδη σκεφτεί/φιλοσοφήσει και να έχω πάει πολύ παρακάτω.
Είναι ωραίο όμως όταν τουλάχιστον προσφέρουν μια κάποια αισθητική απόλαυση.
 
Τα βιβλία δίνουν στους αναγνώστες, οτι οι αναγνώστες αναζητούν σε αυτά έχω να πω εγώ !!

Αν ο Χ που εχει ενα ανεπτυγμενο πνευματικο επίπεδο διαβάσει ένα νεοναζιστικό/φασιστικό βιβλίο που να εκθιάζει τις πράξεις του κάθε Χιτλερ και από αυτό απλά αποκτήσει μια ολοκληρωμένη θεώρηση της ιστορΐας εχει καλως!
Αν όμως το ίδιο πέσει στα χέρια ενός νεοναζιστή με, προφανώς, κατωτατο πνευματικό επιπεδό, και από αυτό ενισχυθεί η ισχυρογνωμοδύνη του, τότε το βιβλίο αυτό δεν προσφέρει κατι ( αν δεκτούμε την έννοια της προσφορας ως καθαρα θετικη) !!

Επομένως, ολα τα βιβλία έχουν να προσφέρουν κάτι στους αναγνώστες που εχουν την ικανότητα να κατανοούν τι είναι αυτό που κρατούν στα χέρια τους!
 
Μου έδωσες μια ιδέα, αγαπητό Πνεύμα! :ιδέα: Στην ουσία όλα τα σύγχρονα ή λίγο παλιότερα βιβλία που έχουν γραφτεί, και είναι από μέτρια έως σκουπίδια, αν πέσουν σωρηδόν στα χέρια μας, οδηγούν σε ένα θετικότατο αποτέλεσμα: να στραφούμε στην κλασσική λογοτεχνία!

Η στροφή για μένα έγινε πριν 3-4 χρόνια, όταν και είχα απηυδήσει απ' την πολλή σαβούρα. :τσκτσκ: Έκτοτε ό,τι διάβασα ήταν ένα κι ένα! ;) (βοήθησε και το ίντερνετ βέβαια, αφού φροντίζω πάντα να κάνω έρευνα πιο πριν και τώρα πια και η Λέσχη μας!)
 
Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο μέσα στον κόσμο.
Προσφέρει μία διαφορετική οπτική γωνία, μία διαφυγή, οδηγεί σε συλλογισμούς.
Καλλιεργεί τον άνθρωπο, ολοκληρώνει την προσωπικότητά του και του δίνει απλόχερα πολύτιμες γνώσεις για την πορεία της ζωής του, ανοίγει τους πνευματικούς του ορίζοντες.

Αυτή είναι η δική μου άποψη για τα βιβλία, γι αυτούς τους λόγους λατρεύω το διάβασμα, γι αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι δεν έχουν να μας προσφέρουν όλα τα βιβλία κάτι.
 
Top