Όμορφες-εύηχες γλώσσες

Τις τελευταιες μερες ηρθαν στο μαγαζι μια παρεα Ιταλων και με τα λιγα ιταλικα που ξερω τους εξυπηρετησα και το κατευχαριστηθηκα, αυτοι οι ανθρωποι δεν μιλανε, τραγουδανε, χαιρομουν να τους ακουω!

Παντως να σημειωσω οτι στην αρχη δυσκολα τους καταλαβαινα, τα παιδια ηταν απο Ναπολι και μιλουσαν μια πολυ ιδιαιτερη διαλεκτο, πολυ διαφορετικα απο τις ταινιες που εχω δει.
 
Λατρεύω τα Ισλανδικά,τα Φινλανδικά και τα Σουηδικά :) Βρίσκω ιδιαίτερα γοητευτική την προφορά των Δανών -κανείς θα έλεγε ότι καταπίνουν τη γλώσσα τους,αλλά με συναρπάζει-
 
Λατρεύω τα Ισλανδικά,τα Φινλανδικά και τα Σουηδικά :) Βρίσκω ιδιαίτερα γοητευτική την προφορά των Δανών -κανείς θα έλεγε ότι καταπίνουν τη γλώσσα τους,αλλά με συναρπάζει-
Ναι, πολύ όμορφα :)

Άσχετο: διαβάζεις Παμούκ που είναι κι επίκαιρος με τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία. Πες μας σε κανένα αντίστοιχο νήμα αν αξίζει :)
 
Έχω μια τρομερή αγάπη για τα Γαλλικά, ειναι η πιο όμορφη γλώσσα που έχω ακούσει, πιστεύω!
Μ' αρέσουν επίσης τα Ιταλικά από τις διάφορες όπερες που ακούω μια στο τόσο :Ρ

Παραδόξως, βρίσκω τα Ελληνικά πολύ κακόηχη γλώσσα. Ειδικά οι καταλήξεις των ρημάτων μας μου ακούγονται πολύ άσχημες. Όπως και τα επώνυμά μας, στους ξένους τουλάχιστον.
 
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα ισπανικά, (και τα γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά - με αυτή τη σειρά - αλλά δεν φτάνουν στο αυτί μου τα ισπανικά)
 
και εγώ νομίζω ότι στις περιπτώσεις που οι Ισπανοί προφέρουν το c σαν θ οι ισπανόφωνοι Λατινοαμερικάνοι το προφέρουν σ
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Στα καστιλιάνικα της Ισπανίας το c πριν από e και ι, και το z πάντα προφέρονται /θ/. Αλλά και πάλι, όχι παντού. Υπάρχουν περιοχές όπου προφέρονται κανονικά σαν /σ/ και /ζ/ συριστικά. Μάλλον στους πρώτους κονκισταδόρους κυριαρχούσε αυτή η συριστική προφορά κι έτσι μεταδόθηκε αυτή η εκδοχή της προφοράς και στην Λατινική Αμερική.
 
Θυμάμαι που είχα ρωτήσει τον Φάρο αν ειναι Γκρασιας ή Γκραθιας, το δεύτερο μου ακούγεται πολύ πιο άχαρο.
(πάντως σε καμια περίπτωση δε λέγεται γκράτσιας, έτσι; Κρίμα, έγινα ρεζίλι στην Ισπανία πριν 4 χρόνια.)
 
ε καλά η μισή ντροπή δική σου και η μισή δική τους (πάντως εγώ προτιμώ το γκράθιας ή το θαπάτος :) ). Νομίζω στα Βορειοανατολικά της παλιάς Καστίλης υπερισχύουν σ των θ. Άσχετο αλλά θυμάμαι που δουλεύαμε την κοπέλα που μας μάθαινε ισπανικά λέγοντάς της ότι η τζαζ στα ισπανικά θα πρέπει να προφέρεται χαθθ
 
Non. Pas encore. Only from what we learn at school :P
Και τα Αγγλικά ειναι ωραία γλώσσα, και εκει έχεις πάρα πολλές ενδιαφέρουσες προφορές να παρατηρήσεις!
 
Για τα Ισπανικά και το θ έχω ακούσει έναν ωραίο μύθο: ότι ένας βασιλιάς τους ήταν ψευδός και επέβαλλε στον λαό να λένε το σ θ για να μην νιώθει μειονεκτικά :ρ
 
Αχ, τι καλός Ιάπωνας, πολύ τον αγαπώ :γιούπι:

Βρε παιδιά, να μάθετε γαλλικά αφού σας αρέσουν :)

@Μόντι θα το πω αυτό σε μια φίλη μου καθηγήτρια ισπανικών ;)
 
Top