Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια....κάνε μαρμελάδα!

να ψάξεις σε μικρές οικοτεχνίες...στα σ/μ δεν είναι δημοφιλής!μόνο lemon curd στα Α/Β.
Ιδανικά τη φτιάχνεις μόνος-δεν είναι δύσκολο και την απολαμβάνεις διπλά!
 
Μαρμελάδα λεμόνι δεν παρασκευάζει κανένα εργοστάσιο... Τώρα το curd δεν έχει καμια σχέση με την μαρμελάδα. Είναι κάτι σαν κρέμα!:))))

Επίσης τα λεμόνια δεν τα χρησιμοποιούμε με την φλούδα για τον απλό λόγο ότι όλα ειναι κερωμένα... Και στην μαρμελάδα δυστυχώς μπαίνει και η φλούδα!!!
 
Μαρμελάδα λεμόνι έφτιαχνε μία κοπέλα στη γειτονιά και την πουλούσε και μας άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν έβγαινε η κοπέλα και σταμάτησε, από τότε έχω ψάξει αρκετά και δεν έχω βρει, το lemon curd του Βασιλόπουλου έχει λίγο χυμό λεμονιού και κάτι άσχετα συστατικά. Νικόλα τι εννοείς λέγοντας ότι τα λεμόνια είναι κερωμένα;
 
Τα λεμόνια επικαλύπτονται με παραφίνη.:)

Είναι ένας τρόπος να αυξήσει κανείς τον χρόνο ζωής του λεμονιού. Συν ότι είναι γεμάτα μυκητοκτόνα, τα οποία τα συγκρατεί στην φλούδα η παραφίνη και κάνει το λεμόνι σχεδόν ακατάλληλο προς βρώση (με την φλούδα)!!!

Εκτός αν είναι βιολογικά τα λεμόνια, αλλά γενικά δεν πιστεύω εκτός από καμια νοικοκυρά να φτιάχνει κανείς μαρμελάδα με βιολογικά λεμόνια!!!:χαχα:
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Αναστασία, τώρα το διάβασα η απρόσεκτη, αλλά όχι εσκεμμένα...τι ομορφιά η παρουσίασή σου! Λεμόνια! τέλεια!
 
@Νικολας Δε Κιντ
έχεις δίκιο για το curd,μα για τους παροικούντες εν ζαχαροπλαστική,θεωρείται συγγενές της μαρμελάδας,γιατί είναι spread,χρησιμοποιείται και ως άλλειμα,όπως οι μαρμελάδες...δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στα ράφια στα σ/μ δίπλα στις μαρμελάδες,φυσικά δεν έχει τη γεύση τους,δεδομένου οτι περιέχει και αυγό...
@Αμνήμων @Μεταλλαγμένη
Μη κερωμένα φρούτα σαφώς και πάντα... Αν ψωνίζεις σε λαϊκή μπορείς να βρεις μικρούς παραγωγούς που έχουν φρούτα χωρίς παραφίνη...στα σ/μ πιθανότατα οχι...δεν αγοράζουμε ποτέ γυαλιστερό,φανταχτερό φρούτο ή λαχανικό,είναι ...faux!:))
@Διατσεντα
σε ευχαριστώωωω:σαςευχαριστώ:
 
Top