H ΦΑΝΤΙΝΑ απο τους Αθλιους με ετη φωτος αποσταση απο τις υπολοιπες.
Καμια δεν εχει την Αγνοτητα της,καμια δε διαθετει την Ομορφια της (μεσα και εξω) ,καμια δε φτανει το μεγαλειο της,καμια δεν αγαπησε σε τοσο βαθος ,καμια δεν παρεδωσε ακεραιο το Εγω της στην Αληθινη Αγαπη,οπως το ζηταει το Ευαγγελιο κι η ουσια του εξανθρωπισμου μας (πρωτα στο Θολομιε,ως ερωτευμενη και μετα στην Τιτικα ως Μανα)καμια δεν συμπυκνωσε τη θυσιαστικη φυση της ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ,καμια δεν "αγιασε"τοσο "ωραια",οσο η Φαντινα...
Απο τις επιλογες που δινεις ,πιο κοντα στην αγαπημενη μου Φαντινα ειναι η επισης πορνη και τοσο γλυκια και πολυποθη ,ΣΟΝΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΝΤΟΒΑ η οποια επισης ηταν αγνη με μεγαλειο ψυχης και αυταπαρνηση.
Οι πιο πονετικες και αγνες γυναικες στη Λογοτεχνια δε διεθεταν παρθενία στο σωμα αλλα στην Ψυχή κι αυτο ειναι ενα ηθικο διδαγμα για τη φαρισαιστικη κοινωνια.Ολα αυτα μου πυροδοτουσαν σκεψεις σχετικα με το φαινομενο της Πορνειας.
Φυσικα δεν αγιοποιουμε καταστασεις κ υπαρχουν γυναικες που επελεξαν την πορνεια ως τον ευκολο δρομο αναμεσα σε αλλες εναλλακτικες ,αφηνοντας την να τους διαβρωσει την ψυχη ανεπιστρεπτι.Υπαρχουν και συνοδοι πολυτελειας που απο επιλογη προσκολλωνται σε ευπορους ανδρες επι χρημασι για να τους απομυζουν ενω μπορουν ανετα να επιλεξουν μια φυσιολογικη,αξιοππρεπεη ζωη.Αυτες τις περιφρονω βαθια.
Παρολαυτα παντα εβλεπα τις περισσοτερες πορνες με μια λυπη κι ενα σεβασμο.
Σε μεγαλο ποσοστο ειναι βασανισμενες γυναικες.Καποιες εγκλωβισμενες και παγιδευμενες σε κυκλωματα η στην αρνηση της κοινωνιας να της δεχτει "πισω"...
Οι πορνες και αλλοι ανθρωποι του περιθωριου οπως συνηθιζουμε να λεμε,ειναι Πλασματα που η κοινωνια ηδονιζεται να περιφρονει,γιατι της θυμιζουν την αληθεια που θελει ν ξεχναει. Καταχωνιασμενες κι αυτες λοιπον,στο περιθωριο της ,όπως ο αψεγαδιαστος ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΙ εκρυβε το πορτρετο το οποιο αποτυπωνε την ασχημια της διαφθορας του.Αυτες οι γυναικες είναι το Πορτρετο της Συνειδησης μας…Κι όμως ενιοτε στην απολυτη εκθεση τους κ την απαξιωση τους οι γυναικες αυτες εχουν μια ταπεινοτητα απροσιτη στη μακαριοτητα της νομιμοφροσυνης μας
Καμια φορα λεω πως η ηθικολογια μας μοιαζει με τη Μητρια του παραμυθιου στον Καθρεφτη,γιατι ψαχνει αποκληρους να τους λιθοβολει κ να αναφωνει «Εγω ειμαι Ωραιοτερη»...Αυτο το εδειξε κι ο ΟΥΓΚΟ(γιατι πχ η εκπτωση της Φαντινας ξεκινησε απο μια γεροντιοκορη που σκανδαλιστηκε απο το νοθο παιδι της και τη διεβαλε ωστε να τη διωξουν απο την τιμια δουλεια της)
Η αληθεια όμως είναι πως δεν μπορει να υπαρχει πορνη χωρις προθυμο πελατη(που θα μεινει παντα ανωνυμος κι ευυποληπτος με Κεινη μοναχα να επωμιζεται το στιγμα της "βρωμικης"συνευρεσης!) αρα εχουμε κ μεις οι "εναρετοι"να λογοδοτουμε για την εκπτωση τους.Για την αδιαφορια μας ,για το στιγμα που αν το βαλουμε αρνουμαστε να το βγαλουμε απο καποιον που θελει μια δευτερη ευκαιρια...
Επειτα αυτες,επειδη εχουν βιωσει την απολυτη ταπεινωση,απαξιωση ,κατακερματισμο της υπαρξης τους,καμια φορα ειναι και πιο συμπονετικες...με βαθυτερη ενσυναισθηση.
Θα κλεισω το συλλλγισμο μου με μια περιπτωση απο την επικαιροτητα.Πχ για τις πορνες με το Aids στην Αχαρνων που αποκαλυφθηκε στα δελτια οτι κολλησαν καποιους οικογενειαρχες σκεφτομαι.Αυτοι οι "κυριοι" που πηγαν μαζι τους,περαν οτι εξευτελιζαν φυσικα την οικογενεια τους κι ηταν τρις πιο απεχθεις, δεν εβλεπαν πχ οτι επροκειται για εξαθλιωμενες κοπελες???Δεν μπορεσαν να τις λυπηθουν αντι να τις βυθισουν περισσοτερο???Αντι να γινουν "Αλλος Ενας"??
Ας μην παραβλεπουμε βολικα τη δικη μας ευθυνη...Συντηρουμε κι εμεις το φαινομενο.Με τη συναινεση η την ανοχη μας πολλες φορες.Η λασπη τους λερωνει και εμας ανεξιτηλα οσο SKIP κ αν βαλουμε στην πλυση.
Χωρις να εξιλεωνονται τα παντα,χωρις να αγιοποιουμε,ξαναλεω,νιωθω εναν εντονο σκεπτικισμο για το φαινομενο...Κ μια ντροπη...
Τεσπα .συγνωμη για την παρεμβολη,αλλα αφορμης δοθεισης θελησα να τα πω εν ταχει και ολιγον προχειρα,εται για να το βγαλω απο μεσα μου.