Αγαπημενε μου Αγιο Βασιλη! 2017

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Αγαπημενε μου Αγιο Βασιλη!

Εφετο ημουν καλο παιδι και σου γραφω αυτο το γραμμα για να σου ζητησω.. .. .. .. .. ..





Με αγαπη Καλικαντζαρος
:αγαπώ:

Γραψτε ενα γραμμα στον αγιο,μιας και εχουμε τα μεσα,τι θελετε για το 2017

Τα γραμματα να εχουν καθε επισημοτητα συνταξης..δεκτα θα γινουν και χειρογραφα μηνυματα! Μπειζιλ ακουεις?

Μη γραψετε γλυκαναλατα για ανεργια,παγκοσμια ειρηνη και υγεια..εχει μπλοκαρει το indox του αγιου απο πολιτικους και μοντελα απο καλλιστεια ..σκεφτειτε τι θα γραψετε μεχρι τις 24 Δεκεμβριου,εγω θα γραψω τελευταιος

Μη σαλιωνετε το ποντικι..ειναι ηλεκτρονικης μορφης μηνυμα
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, είναι θλιβερό που δεν υπάρχεις.

Πολλές φορές αναρωτήθηκα ποια είναι τάχα η χρησιμότητα για την ανθρωπότητα να εξαπατά έτσι τα μικρά παιδιά αν και τουλάχιστον το δώρο μοιάζει να είναι το ηθικό άλλοθι: αφού στο τέλος θα βγουν κερδισμένα μάς επιτρέπεται να τα περιπαίξουμε.

Έχω μια θολή ανάμνηση. Πρέπει να ήμουν αληθινά πολύ μικρός. Σε αυτήν την ηλικία που για να δεις τον μεγάλο σηκώνεις πολύ ψηλά το κεφάλι. Φεύγαμε από το σπίτι κι εγώ ρωτούσα εάν θα έρθει ο Άη Βασίλης. Ο πατέρας μου πρέπει να έμεινε λίγο πίσω κι εγώ ή δεν το πρόσεξα ή διάλεξα να μην το καταγράψω. Όταν γυρίσαμε και με περίμενε το ποδήλατο ήταν φανερό πως είχε έρθει από το Άη Βασίλη, αφού φύγαμε όλοι μαζί.

Βίος και πολιτεία ο πατέρας μου, χαμένος στον δικό του κόσμο από ανθρώπους, από θέατρο, από κοσμική ζωή, από σκληρή δουλειά, από συλλόγους και ΝΕΛΕ, από χαρτιά και τσιγάρο. Τις στιγμές που με θυμόταν μου έφερνε καλκίτος και μια φορά μου κατέβασε πολλά μαζεμένα, καθώς τα είχε κρυμμένα πάνω από το πορτ-μαντό, κι εγώ γελούσα από την μεγάλη χαρά. Αργότερα μου πήρε ένα ποδήλατο πιο μεγάλο, μα για εκείνο το πρώτο, το μικρό, που ούτε το θυμάμαι πια, τα εύσημα τα έδωσε στον Άη Βασίλη, γιατί ήταν πάντα σπάταλος, όπως και με τα χρήματα, που έβγαζε με την σέσουλα κι απέμεινε έπειτα τόσο στεγνός που αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης. Μα πατέρα, φρόντισε να έχουμε περισσότερες στιγμές γιατί θα έρθει μια μέρα που θα βυθιστείς ακόμα περισσότερο στον κόσμο σου, ή πιο σωστά στον εαυτό σου και σε κατάθλιψη, και θα έρθουμε σε ρήξη κι εγώ θα κόψω τα συναισθηματικά νήματα και θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε αλλά θα μας χωρίζει πια μια απόσταση καθόλου αμελητέα.

Αργότερα, όταν έπιασα το τρίγωνο έλεγα το κάλαντα όλο το βράδυ μέχρι στο σκληρό κρύο και προς το πρωί δεν μπορούσα να μιλήσω. Πήγαινα με τα χρήματα που μάζεψα και το πρώτο που αγόραζα ήταν ένα καλό δώρο για την αδερφή μου. Σίγουρα αγόραζα κάτι και για μένα. Θυμάμαι μια κυρία, του μαγαζιού, να με αγκαλιάζει όταν είδε πως αγόραζα για την μικρή μου αδερφή. Ποτέ δεν έπαιξα τον Άη Βασίλη. Από παιδί είχα μια στυγνή διαύγεια που με οδηγούσε να παρακάμπτω τα φανταστικά όντα.

Κι όσο για τον γιο μου ποτέ δεν συμμετείχα στην παράσταση κι όταν με ρωτούσε, εάν υπάρχει ο Άη Βασίλης, ενώ σε κάθε άλλη ερώτηση (μπαμπά, τί είναι το έιτζ; ), του απαντούσα πάντα με ευθύτητα, εκεί τον έστελνα στον σκηνοθέτη: ρώτα την μαμά σου. Την χρονιά που έμαθε πως ο Άη Βασίλης δεν υπάρχει ένιωσε εξαπατημένος κι έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Τίποτα τραγικό, βέβαια, όλα ξεπερνιούνται.

Ο άνθρωπος ξεκινά την ζωή του με δύο διαφορετικά παραμύθια για φανταστικά πρόσωπα. Το ένα του το γκρεμίζουν παιδί οπότε το άλλο του επιτρέπεται να το κουβαλάει για πάντα.

Κι εσύ, Άη Βασίλη, είσαι μια από τις πρώτες ουσίες που δίνουμε στο παρθένο μυαλό ενός παιδιού και του μένει για πάντα η τοξίνη για τον κόσμο που δεν υπάρχει.

Όσο για μένα, συγχώρεσέ μου τον κυνισμό, αλλά στα δικά μου μάτια πάντα είναι πιο όμορφο το δώρο ενός γονιού ή ενός αδερφιού για τ’ αδέρφι. Και το παράξενο αίσθημα δικαιοσύνης που έχω κι αυτό έμφυτο από μικρός, θέλει τα εύσημα να πηγαίνουν σε αυτόν που πραγματικά τα αξίζει. Όπως καταλαβαίνεις, θυμώνω και με τον Σιρανό ντε Μπελζεράκ. Θα έπρεπε να είχε βρει τρόπο να τα πει νωρίς νωρίς στην ξαδέρφη του.

Αυτά τα λιγα, κυριακάτικα,
Δ.
 
Φάρε, με έπιασε η καρδιά μου...
Σκληρό και ταυτόχρονα όμορφο το γράμμα σου στον Άγιο Βασίλη.
Μου ήρθε κάποια στιγμή να γράψω τα όσα θυμάμαι για το ρόλο της φαντασίας των παιδιών στη νηπιακή ηλικία και πόσο αυτό τα βοηθά στην ανάπτυξή τους (ή μάλλον πως είναι μέρος της ανάπτυξης τους, αλλά και ενίοτε και της καλλιέργειας της δημιουργικότητάς τους), αλλά δεν έχει νόημα. Άλλωστε, η φαντασία δεν χρειάζεται απαραίτητα και τους μύθους που καλλιεργούν οι ενήλικες για τον Άγιο Βασίλη ή οτιδήποτε άλλο.
Θα πω μόνο πως η καλλιέργεια της εικόνας (από κάποιους) ενός Θεού-τιμωρού είναι πιο επιβλαβής κατά τη γνώμη μου από τη συντήρηση του μύθου του στοργικού και χαμογελαστού Άγιου Βασίλη.
Και ναι, πιστεύω πως η πραγματικότητα είναι και πιο σκληρή αλλά και πιο μεγαλειώδης από το οποιοδήποτε "παραμύθι" και τα σενάρια της ζωής ξεπερνούν συχνά τη φαντασία!
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όσο για μένα, συγχώρεσέ μου τον κυνισμό, αλλά στα δικά μου μάτια πάντα είναι πιο όμορφο το δώρο ενός γονιού ή ενός αδερφιού για τ’ αδέρφι. Και το παράξενο αίσθημα δικαιοσύνης που έχω κι αυτό έμφυτο από μικρός, θέλει τα εύσημα να πηγαίνουν σε αυτόν που πραγματικά τα αξίζει.
Ε ναι. :κόλλα5:
 
Μου άρεσε πολύ το γράμμα σου Φάρε, ευχαριστούμε :φιλί:

Αγαπημένε Άη Βασίλη,

Για το 2017 από υλικά αγαθά, θα ήθελα καλά ηχεία με γουφερ και πολλά ντέσι, ένα καινούργιο έξυπνο κινητό και να βρω επιτέλους τα καλώδια για την jvc μου για να αρχίσω την λο φαη βιδεοτέχνη :)))) Θα ήθελα ένα καλό τζινάκι για 24/7 έτοιμο στα μέτρα μου χωρίς να τρέχω στα μαγαζιά να δοκιμάζω, πολλές κάλτσες και μια καλή μάσκαρα... Γλάστρες για την αυλή μου... Δωροκάρτα για την πολιτεία, δωρεάν προσκλήσεις σε όλα τα θέατρα της Αθήνας και ένα δωρεάν σεμινάριο με την Maguy Marin ή κάποιον απ' τους Peeping Tom ... Α! Και ένα εισιτήριο για Νέα Υόρκη :))))

Με αγάπη,
Πολυξένη
 
Εγώ βασικά θα ήθελα να ζητήσω καρκίνο για τους αγαπημένους μου γείτονες αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν είναι καλό να θέλεις να υποφέρουν οι γύρω σου οπότε τελικά θα ζητήσω να πεθάνουν από έμφραγμα.
 
Καλά να είχατε και σεις τον Φράνκυ για γείτονα πού όποτε του την βαρέσει βγαίνει στο μπαλκόνι και παίζει το όργανό του (μαντολίνο συγκεκριμένα) να δω τι θα κάνατε... (μα 4 χρόνια και ακόμα να μην μάθει δεύτερο τραγούδι; )
 
..(μα 4 χρόνια και ακόμα να μην μάθει δεύτερο τραγούδι; )
Μαλλον θα του αρεσει το πρωτο πολύ. Εγω παντως συμπασχω μαζι σου γιατι ειμαι κατα καποιο τρόπο ομοιοπαθής. Στην αρχη νομιζα οτι και εσυ εχεις καποιον γειτονα που εχει κανει ενα στολισμο υπερπαραγωγη λες και προσπαθει να φαινεται το μπαλκόνι του απο το google earth. Ειναι δε τόσος εντονος ο φωτισμός και τοσο κοντα απο το σπιτι μου που στο σαλονι πια δεν αναβουμε φως. Και το κερασάκι? Εχει και αυτην την ηλεκτρονικη εκνευριστική μουσικουλα και καποια βραδια μαλιστα ξεχναει να κλεισει τον διακόπτη. Ετσι γινεται οπτικοηχητικο υπερθέαμα.
 
Ο δικός μου δεν ξέρει ότι υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας. Και παίζει ό,τι ώρα του έρθει Το καπηλειό του (των Χαΐνιδων τέλος πάντων). Το μπαλκόνι του δε είναι ακριβώς απέναντι από την κρεββατοκάμαρά μου και η έμπνευση του έρχεται το μεσημέρι με το που θα ξαπλώσω.
 
Και είσαι πάρα πολύ τυχερός, γιατί το δικό μου παράθυρο απέναντί του έχει 2 κακομαθημένα γαιδούρια ετών 32 και 30 που μπορεί να μαλώνουν κάθε μέρα.

Ας μην είμαι άδικη όμως, μαλώνουν για σοβαρούς λόγους, χθες ας πούμε μάλωσαν γιατί η μαμά τους σέρβιρε τον έναν πρώτο και πάγωνε ο φαγητό του δευτερου, σήμερα για το ποιος θα πάει να αγοράσει ψωμί, με τον φούρνο να είναι 30 μέτρα από το σπίτι τους.
Θες να σου πω τι γίνεται όταν τρώει κάποιος από τους 2 χυλόπιτα; Δεν θες..
 
Να σου πω και την άλλη για την άλλη με το παιδάκι που κλαίει συνεχώς τους τελευταίους 10 μήνες; Και οκ το μωρό, μωρό είναι δεν παραπονιέμαι άλλωστε κάποτε θα μεγαλώσει. Το να πω όμως για τους γονείς που μαλώνουν για το ποιος θα το σηκώσει; Ή γα την μαμά που πάει πάνω από την κούνια και το ρωτάει τρυφερά (με φωνή σε ένταση κόρνας ασθενοφόρου και γλυκύτητα ηθοποιού μεταγλώττισης που ερμηνεύει ρομπότ-δολοφόνο) "ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ;" όταν ο Γιαννάκης έχει συμπληρώσει 10 ώρες κλαίγοντας. Και δεν μπορεί ο Γιαννάκης να της πει "Δεν βλέπεις ηλίθια; Κλαίω!" αλλά συνεχίζει να κλαίει και μάλιστα δυνατότερα και λογικό είναι... εδώ εγώ φοβάμαι και είμαι έτοιμος να βάλω τα κλάματα που με χωρίζει και ένα όροφος...

Αν πήγαινες να τους πάρεις εσύ Πωλίνα το ψωμί;
 
Κι αν σου πω οτι η δικιά μου άλλη είναι άλλη 35άρα, χωρισμένη, τσίτα τα νευρα, χάλια άρθρωση με 2 παιδιά που -δυστυχως για εμένα- μιλάνε, ψέματα, φωνάζουν καθημερινά;
Συνήθως στις 7.30 γιατί ο μικρός δεν θέλει να πάει σχολείο, και το μεσημέρι γιατι ο μικρός δεν θέλει να κοιμηθεί, και το βράδυ γιατί ο μεγάλος θέλει να δει τηλεόραση.
Φαντάσου μια μέρα ούρλιαζε επειδή της άλλαξαν το κανάλι κι έπρεπε να σηκωθεί από τον καναπέ για να το ξαναλλάξει, αλλά δεν σηκωνόταν και τα τερατάκια δεν το ξανάλλαζαν, οπότε απλά φώναζε.
Ήμουν στο τσακ να πάω να το αλλάξω εγώ.

Θα πήγαινα αλλά φοβόμουν μην και πάγωνε στο δρόμο και ξανάρχιζε ο καβγάς.

Ειλικρινά τώρα, μπορώ να μιλάω ώρες για τους λόγους τους οποίους οι γειτονες μου αρχίζουν τον καβγά.
 
Αγαπητέ Άγιε Βασίλη , καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω που το σπίτι μου συνορεύει με τρία στρέμματα ελιές και δυό κοτέτσια !:χαχαχα:
Αφού σε διαβεβαιώσω για την καλή μου διαγωγή θέλω να σου ζητήσω να μου φέρεις την πολυθρονίτσα που έχω στην εικόνα του προφίλ μου κατά προτίμηση γεμάτη όπως ακριβώς στην προαναφερθείσα φώτο.
:ευχαριστώ::ευχαριστώ::ευχαριστώ:
 
Top