Ακολουθώντας νήματα (ή πως επιλέγω το επόμενο βιβλίο).

Αζαθοθ

Κοινωνός
πόσο άργησα να πάρω μυρωδιά το πόσο μου αρέσει τελικά να διαβάζω και πόσα τεράστια "κενά" έχω
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Διάβαζα την πρόταση αυτή ξανά και ξανά κι όσο επαναλάμβανα μέσα μου πως δεν πρόκειται για κάποια δίνη εδώ, τόσο πιο βαθιά με τραβούσε.

Κι ας έγραφα στην εισαγωγική ανάρτηση πως δε θα πλατειάσω, κι ας ξεφ(ε)ύγω από το θέμα. Στην τελική, πόσο εφικτό είναι να υπάρχει μοναχά ένα θέμα σε έναν ειρμό σκέψεων;

«Άργησα» και «κενά» οι κύριοι πρωταγωνιστές του δράματος. Ο προσωπικός χρόνος -γράφαμε σε κάποιο άλλο νήμα- είναι αυτός που τον φοράς στη μέσα μεριά του καρπού σου, εκεί που χτυπάει ο σφυγμός. Κι αυτός ο προσωπικός χρόνος, που είναι ο αληθινός, μετριέται στη σχέση που έχεις με τη μνήμη.

Και η μνήμη δεν καταλαβαίνει από αργά ή νωρίς. Μόνο από κενά, που στο χέρι σου είναι τα γεμίζεις δημιουργικά, είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε σχεδιάζοντας βιτρώ από πολύχρωμες χρησιμοποιημένες τσιχλόφουσκες. Το κάνεις για εσένα -κι ενίοτε για κάποια συνανάγνωση :p-, για τον δικό σου χρόνο και τα δικά σου κενά, και ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να κρίνει τους ρυθμούς και τις προόδους σου -εν τέλει τα γούστα σου;
 
Last edited:

Αννετούσκα

Κοινωνός
Ναι συμφωνώ με όλα όσα λες @Αζαθοθ . Απλά I regret και τώρα απολαμβάνω περισσότερο αυτά που μου αρέσουν πραγματικά. Δεν τα έβαψα μαύρα, όχι! Και μάλιστα χαίρομαι που είμαι πιο ώριμο φρούτο και διαβάζω με άλλο τρόπο απ'ό,τι παλιά. Υπογραμμίζοντας, σημειώνοντας στα περιθώρια και τσακίζοντας σελίδες όπου ανατρέχω ενίοτε.
 

Αζαθοθ

Κοινωνός
διαβάζω 2-3 τρία βιβλία μαζί
Ένα βιβλίο κατάλληλο για κάθε διάθεση, πολλοί επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ανάγνωσης και πάντα θα τους θαυμάζω ως παρατηρητής, όχι ως συμμέτοχος.

Είναι, στην περίπτωση της ταυτόχρονης ανάγνωσης, η επιλογή -όχι πλέον μοναχά ενός, αλλά- επόμενων βιβλίων άρρηκτα συνδεδεμένη με μια προσωπική δεξιότητα κατηγοριοποίησης αυτών σε «εύκολα/δύσκολα», «που με κάνουν να κλαίω/γελάω», «που απαιτούν ή όχι τη συγκέντρωση μου», «για μετά τη δουλειά/για πριν τον ύπνο», και ούτω καθεξής;
 

Βιστέρια

Κοινωνός
Πριν από χρόνια, όταν είχα μεγάλη στοίβα με αδιάβαστα βιβλία, έβαζα απλώς τον αδερφό μου να διαλέξει έναν αριθμό απ΄το 1-15. Πάντα διάλεγε κάποιο βιβλίο που δεν ήθελα και έλεγα "αλλο" μέχρι να φτάσει στο "σωστό". Μετά ανέβηκα λέβελ και τον έβαζα να τα κατατάσσει ανάλογα με το αγαπημένο του εξώφυλλο και τα διάβαζα με εκείνη τη σειρά.
Πλέον ψάχνω αρκετά στο ίντερνετ και όπου με βγάλει. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις αλλά 2-3 φίλους που ξέρω ότι συνάδουν τα γούστα μας τους εμπιστεύομαι περισσότερο. Αυτά από εμένα, τίποτα βαθυστόχαστο.
 

Χρυσόστομος

Κοινωνός
Πάντα διάλεγε κάποιο βιβλίο που δεν ήθελα και έλεγα "αλλο" μέχρι να φτάσει στο "σωστό".
Χαχα...αυτό κάνω εγώ τώρα με την κόρη μου. Της λέω να πιάσει στην τύχη ένα βιβλίο από το ραφι με τα αδιαβαστα και μετά "άλλο" μέχρι να φτάσει σε αυτό που θέλω. Αφού πλέον με έχει πάρει χαμπάρι και μου λέει τι με βάζεις να διαλέξω αφού στο τέλος θα διαβάσεις αυτό που θες εσύ..το αξιοπερίεργο είναι πως ποτέ δεν έχει πιάσει το "σωστό" από την αρχή. :)
 

Αζαθοθ

Κοινωνός
και έλεγα "αλλο"
και μετά "άλλο"
Ενδιαφέρον που σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ σε κάποια γωνίτσα του υποσυνείδητού μας γνωρίζουμε (νοιώθουμε) τι θέλουμε (ζητούμε), απολαμβάνουμε (εμπιστευόμαστε) ένα παιχνίδι μετατόπισης ευθυνών -εν προκειμένω επιλογής- στην τύχη.
Καμιά φορά μία τυχαία επιλογή είναι (αποδεικνύεται) ό,τι λιγότερο τυχαίο στη ζωή μας.
 
Last edited:

Λευκή Σελίδα

Κοινωνός
Ενδιαφέρον που σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ σε κάποια γωνίτσα του υποσυνείδητού μας γνωρίζουμε (νοιώθουμε) τι θέλουμε (ζητούμε), απολαμβάνουμε (εμπιστευόμαστε) ένα παιχνίδι μετατόπισης ευθυνών -εν προκειμένω επιλογής- στην τύχη.
Καμιά φορά μία τυχαία επιλογή είναι (αποδεικνύεται) ό,τι λιγότερο τυχαίο στη ζωή μας.
Ο κόσμος μας γίνεται ασυνήθιστα ενδιαφέρων όταν κάποιες φορές παραμερίζεται η σκέψη και η λογική.

Επίσης, όταν σε κάποια αναζήτηση, εμφανίζεται κάτι φαινομενικά άσχετο συνεχώς μπροστά μας, είναι κρίμα να το αγνοούμε.

«Ακούω φωνές..» (!)
(!*) Ναι, στην ησυχία του νου ή σε κάποιο όνειρο.

*αναπάντεχη επιλογή
 
Top