Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να ακούσω βιβλίο. Πάσχω από τρομερή αφηρημάδα, και ταυτόχρονα δεν θέλω να χάνω λέξη απ' αυτό που διαβάζω. Όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα δύο δημιουργούν πρόβλημα όταν πρόκειται για audiobook. Εδώ ταινία βλέπω και τη γυρίζω συνεχώς πίσω.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να ακούσω βιβλίο. Πάσχω από τρομερή αφηρημάδα, και ταυτόχρονα δεν θέλω να χάνω λέξη απ' αυτό που διαβάζω. Όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα δύο δημιουργούν πρόβλημα όταν πρόκειται για audiobook. Εδώ ταινία βλέπω και τη γυρίζω συνεχώς πίσω.
Χαχα! Κοίτα, κι εγώ στην αρχή δυσκολεύτηκα, αλλά τελικά το είδα και σαν άσκηση συγκέντρωσης. Πλέον, μπορώ να συγκεντρωθώ σ' αυτό που ακούω πολύ πιο εύκολα! Στην αρχή άκουγα μισό κεφάλαιο και μετά πάλι από την αρχή γιατί χανόμουν κάπου στη μέση με άλλες σκέψεις.
 
Κι εγώ συγκρατώ πιο εύκολα κάτι όταν το διαβάζω αλλά μου άρεσε πολύ το Φάντασμα του Κάντερβιλ που άκουσα από τη linguapedia. Τα αγγλικά μου αρέσουν πολύ και ακούγοντας αυτό που λέω "αληθινά αγγλικά" το ευχαριστήθηκα! Θα δοκιμάσω και στο site που δίνεις Βου Παπ. :)
 
Ναι, έχω ακούσει στο LibriVox το "The Invisible Man" του H.G Wells. Ο Εγγλέζος που το διάβαζε ήταν καταπληκτικός, ακόμα και με ιδιωματισμούς μιλούσε όταν έπρεπε. Δυστυχώς πέρασαν χρόνια κ ξέχασα το όνομά του.

Επίσης υπάρχουν καταπληκτικές μεταφορές έργων του Σαίξπηρ που είναι θεατρικές ουσιαστικές. Κάτι σαν ηχητικό θέατρο. Όλο αυτό λειτουργεί, απ' όσο θυμάμαι εθελοντικά...

EDIT το βρήκα. Διαβάστε κριτικές.
 
Last edited:
Ούτε κι εμένα μέχρι που το δοκίμασα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ελληνικά (εκτός κι αν κάποιος θέλει να ακούσει επιστολές του Αποστόλου Παύλου στα αρχαία ελληνικά, που δεν το νομίζω...). Υπάρχουν πολλά ωστόσο αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.
 
Τα μοναδικά βιβλία που έχω ακούσει είναι της Ζυράννας Ζατέλη, σε μια εκπομπή που μετέδιδε το κρατικό ραδιόφωνο.
Πρέπει να τονίσω όμως ότι τα είχα διαβάσει πρώτα. Η χροιά της φωνής της ήταν καθηλωτική και μου άρεσε πολύ.

Να ακούσω, όπως περιγράφετε εδώ ένα βιβλίο μου φαίνεται δύσκολο, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ.
 
Ούτε κι εμένα μέχρι που το δοκίμασα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ελληνικά (εκτός κι αν κάποιος θέλει να ακούσει επιστολές του Αποστόλου Παύλου στα αρχαία ελληνικά, που δεν το νομίζω...). Υπάρχουν πολλά ωστόσο αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά.
Εδώ έχεις λάθος. Εγώ βρήκα Πηνελόπη Δέλτα στα ελληνικά! Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν κι άλλα, απλά δεν είναι πολλά! Τουλάχιστον στην εφαρμογή της σελίδας, που έχω κατεβάσει στο κινητό...
 
Εχω ακουσει παρα πολλα θεατρικα εργα, βιβλια ομως ποτε....

Εχω μερικα audiobooks στα ελληνικα οπως
*Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer
*Οι πεφωτισμενοι (Illuminati)
*Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον
 
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω απλά και μόνο να ακούσω ένα βιβλίο. Πιστεύω πως δεν θα θυμάμαι τίποτα στο τέλος...Ωστόσο, το να διαβάζω και να ακούω ταυτόχρονα είναι δελεαστικό και θα το επιχειρήσω! :ευχαριστώ:

Καλά Νικολέτα συμφωνώ με τη Βασια.....κάθε φορά που γράφεις κάτι αλλάζω στομάχι από τα γέλια!!! Συνέχισε έτσι!!!! :πάνω: :πάνω: :πάνω:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
το έχω σκεφτεί και το είχα συζητήσεις με κάποιους σε κάποια συνάντηση, αν θυμάμαι καλά..

το πιο σημαντικό είναι καλό μικρόφωνο (και όχι αυτό που έχει πάνω το λαπτοπ, ή στα ακουστικά που αγοράσες 12 ευρώ :ρ ) κι από εκεί και πέρα ο ήσυχος χώρος κανονίζεται πιο εύκολα. Χρειάζεται κι ένα σωστό πρόγραμμα ηχογράφησης, βέβαια, καθώς και σωστές ρυθμίσεις (εγώ με καλό μικρόφωνο, μου έχει τύχει να έχω φύσημα και να πρέπει να ψάξω τί διάολο φταίει). Στο τελικό αποτέλεσμα ο ήχος πρέπει να είναι καθαρός και δεν πρέπει να ακούγεται καθόλου φύσημα. Αυτά, από τεχνική σκοπιά, είναι το βασικό μίνιμουμ.
 
Νομίζω ότι ανήκω στη μειοψηφία που έχει προσηλυτιστεί πλήρως στην ιδέα των ακουστικών βιβλίων. Πλέον ο μεγαλύτερος όγκος της ανάγνωσής μου γίνεται μέσω αυτών, καθότι η ώρα που κάθομαι για να διαβάσω είναι αναλογικά πολύ λιγότερη από όση ακούω. Στην αρχή ξεκίνησα απλά για να εξετάσω το επίπεδο των αγγλικών μου, αλλά πλέον νομίζω ότι δε θα μπορούσα να τα στερηθώ. Μου έχει τύχει να ακούσω βιβλίο που ανήκει σε κάποια σειρά, και στη συνέχεια να διαβάσω το επόμενο, και να μου φανεί απίστευτα άνευρο και ξερό. Οι αγγλόφωνοι αφηγητές έχουν φτάσει σε ένα αδιανόητο επίπεδο αξιοσύνης σ΄αυτόν τον τομέα - μόνο από τη φωνή που τους προσδίδει ο εκφωνητής μπορείς να σχηματίσεις μια γνώμη για τους χαρακτήρες του βιβλίου. Έχω εθιστεί σε βαθμό που έχω αγαπημένους αφηγητές (ναι, δεν είναι όλοι εξίσου ικανοί) και μπορεί να ακούσω ένα βιβλίο που δε θα με συγκινούσε υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χάρη σ' αυτόν (ή και αυτήν) θα του δώσω μια ευκαιρία (σπανίως έχω απογοητευτεί). Εξάλλου, ένα ουκ αμελητέο προτέρημά τους είναι ότι εκμεταλλεύομαι για διάβασμα πολλές ώρες που διαφορετικά θα πήγαιναν χαμένές. Φαντάζομαι ότι δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους, αλλά για μένα είναι από τα πιο θετικά πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου ως αναγνώστης. Και γενικότερα, νομίζω - λίγοι μπορούν να πουν ότι περιμένουν εναγωνίως την ώρα του σιδερώματος για να μάθουν αν το έκανε ο μπάτλερ τελικά.
 
Ποτέ δεν θα το έκανα. Ή διαβάζεις ή όχι.
Νομίζω ότι δεν θα είχα την υπομονή να ακούω για ώρα μια ξένη φωνή να "μου διηγείται" την υπόθεση ενός βιβλίου.
 
Έχω ένα audio book στο ipod μου αλλά δεν έχω καταφέρει να το παρακολουθήσω μια φορά που το προσπάθησα. Μάλλον θέλει εξάσκηση. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα ήμουν υπέρ ή κατά των audio book, αλλά επειδή ο Κινγκ είχε πει ότι άκουγε βιβλία ακόμα και όταν οδηγούσε με επηρέασε και τώρα είμαι υπέρ (ακόμα κι αν ακόμα δεν το έχω καταφέρει).
 
Αλίκη, δεν νομίζεις ότι είναι αδύνατο να αντικαταστήσουν την επαφή με τις σελίδες ενός βιβλίου; Ακόμη και τα συναισθήματα που προκύπτουν απ' την ανάγνωση νομίζω πως θα διέφεραν...
Μπορεί να είμαι λάθος και δεν παίρνω καν θέση υπέρ ή κατά. Απλώς δεν είναι για μένα.
 
Καστάλια, νομίζω ότι αξίζει να ακούσεις τον Alex Foster να διαβάζει τον Αόρατο Άνθρωπο του Ουέλς στο λινκ που παρέθεσα κάπου πιο πάνω. Το απόλαυσα χωρίς να με ενδιαφέρει το βιβλίο αυτό καθ' αυτό. Βέβαια, για όλους εμάς που τα αγγλικά μας δεν είναι και τόσο καλά, η παράλληλη ανάγνωση από βιβλίο βοηθά σημαντικά στην κατανόηση.
 
Ότι και να γίνει επαφή με το βιβλίο δε θα χάσω, έχει και η δουλειά μου πολλά βιβλία και έχω επαφή θέλω δε θέλω καθημερινά. Τώρα όσον αφορά το βιβλίο, δεν έχω πλέον πρόβλημα να διαβάσω και από οθόνη, ενώ παλιά δεν μπορούσα, οπότε δεν το αποκλείω και το audio book. Θυμάμαι μάλιστα όταν ήμουν μικρή είχαμε κάποια παραμύθια σε κασέτες (και σε δίσκους!!) και τα βάζαμε με τον αδερφό μου και τα ακούγαμε ξανά και ξανά και ήταν πολύ ωραία :γιούπι:
 
Θυμάμαι μάλιστα όταν ήμουν μικρή είχαμε κάποια παραμύθια σε κασέτες (και σε δίσκους!!) και τα βάζαμε με τον αδερφό μου και τα ακούγαμε ξανά και ξανά και ήταν πολύ ωραία :γιούπι:
Ισχύει!!! Και εμείς είχαμε !!! :πάνω:

Πάντως μια παράλληλη ανάγνωση θα την επιχειρήσω!!! Λίγο που άκουσα το μεσημέρι...μια χαρά ήταν!!! :ναι:
 
Top