Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Καλησπέρα σε όλους.

Εγώ τώρα τελευταία βρήκα το κανάλι AudioBookWorms στο YouTube που ανεβάζει ακουστικά βιβλία. Η αφήγηση είναι αρκετά καλή και γενικά ανεβάζουν σχετικά συχνά καινούριο υλικό.
Νομίζω αξίζει αρκετά.

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Προσφατα ένα μέλος της λέσχης (δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιό) ειχε προτεινει δυο ιστοσελίδες με πλούσιο υλικό ακουστικών βιβλίων. Δεν μπορω να θυμηθώ σε ποιό θέμα ειχε γινει αυτη η αναφορα των ιστοσελιδων και η προσπαθεια αναζήτησής μου στα θεματα του φορουμ απέβη άκαρπη! Αν θυμάται κάποιος, ας με διαφωτισει! Θα του ήμουν ευγνώμων! :))))

Last edited:
Δεν ξέρω τι σου πρότειναν, αλλά αυτό που θα σου έλεγα εγώ (που λατρεύω τα ακουστικά βιβλία) είναι το www.isobitis.com για βιβλία στα ελληνικά (είναι λίγο ταλαιπωρία να τα κατεβάζεις, αλλά αξίζει ο κόπος), και το Librivox για ξενόφωνα (κυρίως αγγλικά, προφανώς) με ληγμένα τα πνευματικά δικαιώματα. Μια και οι αφηγητές των βιβλίων είναι εθελοντές και άλλος είναι πιο ταλαντούχος, άλλος όχι, η ποιότητα της ηχογράφησης ποικίλλει, οπότε σου συνιστώ να μην κάψεις βιβλία απλά γιατί αυτός που το διάβαζε σε κοίμιζε με τη μονότονη φωνή του. Αν θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο ή πιο σύγχρονο (στα αγγλικά), στείλε μου μήνυμα.

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Σε υπερευχαριστώ @Καστάλια ! :αγαπώ:Μάλιστα η μια ιστοσελιδα ηταν αυτη που τωρα μου προτεινεις και εσυ. :)))):γιούπι:

Η αλλη ιστοσελιδα ηταν κατι του τυπου --->akouseto ..... Κατι παρομοιο θυμαμαι, γιατι ειχα κανει τοτε μια προχειρη αναζητηση στο γκουγκλ, αλλα τωρα που παλι το αναζητω αλλά στα τυφλά , αν το γραψω έτσι, δεν μου βγαζει καποιο εγκυρο αποτελεσμα!

@Χρυσένια
Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει πάντως από 5 βιβλία από το isobitis.com. Ξεκίνησα με ένα μικρό και συγκεκριμένα με τη Σκακιστική Νουβέλα του Τσβαιχ και στη συνέχεια άκουσα πιο μεγάλα βιβλία όπως το Μαρίνα του Ρουιθ-Θαφόν που ακούω τώρα!
Έχει πολύ καλούς αφηγητές 😍😍

Ελληνικά audiobooks

Έπεσε το μάτι μου τελευταία στην καινούρια πλατφόρμα για ακουστικά βιβλία, όπου διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί δίνουν τη φωνή τους στην αφήγηση σπουδαίων ομολογουμένως τίτλων. Από τα samples που υπάρχουν στην ιστοσελίδα βλέπω ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην ηχογράφηση σε αντίθεση με τις φιλότιμες, αλλά όπως και να το δει κανείς, ερασιτεχνικές προσπάθειες άλλων αφηγητών σε άλλα παρόμοια δωρεάν πρότζεκτ. Το θέμα που με απασχολεί όμως είναι οι τιμές των βιβλίων: όπως καθετί καινούριο πλασάρεται στη χώρα, είναι εκτός πραγματικότητας. Ξεκινάνε από 12 ευρώ το φθηνότερο (περίπου 3 ώρες αφήγησης) μέχρι 26.5 ευρώ για τον Καπετάν Μιχάλη του Καζαντζάκη που δεν θυμάμαι τώρα πόση είναι η διάρκειά του. Δηλαδή ρε παιδιά, πόσοι από μας είναι διαθέσιμοι να δώσουν 26 ευρώ για ένα μόνο ακουστικό βιβλίο;;; Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν, όμως λίγη λογική δεν βλάπτει. Η Αμαζον για παράδειγμα έχει τη λειτουργία της συνδρομής όπου με 8 λίρες το μήνα δίνει ένα credit με το οποίο μπορείς να αγοράσεις και να κρατήσεις οποιοδήποτε βιβλίο, ανεξαρτήτου διάρκειας. Επίσης αρκετές φορές τον χρόνο, κάνουν προσφορά 2 βιβλία στη τιμή ενός credit + ελεύθερη πρόσβαση σε πολλά podcasts, θεατρικά κλπ. Ακόμα καλύτερα, στη Βουλγαρία υπάρχει πλατφόρμα για ακουστικά βιβλία, η storytel, όπου με συνδρομή 6-7 ευρώ το μήνα έχεις ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους τίτλους της βιβλιοθήκης της (η οποία είναι σούπερ πλούσια παρεμπιπτόντως), όπως και σε αγγλόφωνα βιβλία από όλα τα είδη. Δηλαδή κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει το ίδιο κι εδώ; Συνήθως όλες οι καινούριες εταιρίες, ανεξαρτήτου προϊόντος που πουλάνε , δίνουν μια χαμηλή τιμή γνωριμίας για να προσελκύσουν πελάτες. Εδώ οι δικοί μας κάνουν ακριβώς το αντίθετο, μάλλον προσπαθούν να διώξουν κόσμο, αλλιώς δεν εξηγείται. Κι είμαι σίγουρος ότι το εγχείρημα δεν θα πετύχει έτσι, μ'αυτές τις τιμές τουλάχιστον. Οκ, το εκτιμώ ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα μου διαβάσει στο αυτάκι το Συμπόσιο του Πλάτωνα, αλλά όχι και να τον χρυσοπληρώσω. Αρκετά τσίπουρα ήπιε τζάμπα με το Στην Υγειά μας! :))))Οπότε ρίχνω άκυρο στον Σπύρο... πολύ σχολαστικά. :χαχα: