Αναζήτηση: Άπαντα Παπαδιαμάντη

Το είχα ψάξει γιατί ήθελα και εγω να έχω τα άπαντά του και κυκλοφορούν σε 4 τόμους από τις εκδόσεις Δόμος.
Μόνο που είναι ακριβή σειρά,κόστιζε γύρω στα 130 ευρώ.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Κι εγώ την είχα δει την σειρά και την προσπέρασα ακριβώς για την ακριβή τιμή! Μποϊκοτάζ στα ακριβά βιβλία!
 
Μποϊκοτάζ στα ακριβά βιβλία!
Δεν ξέρω αν συμφωνώ, Φαροφύλακα. Με τις προσφορές των εφημερίδων τον τελευταίο χρόνο, μάζεψα κι εγώ δεν ξέρω πόσα βιβλία. Κάθε φορά που διαβάζω κάποιο απ' αυτά, δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι η ποιότητα του χαρτιού είναι δεύτερη (τουλάχιστον) και ότι τους λείπουν τα περιθώρια. Εγώ που έχω και μια μανία με τις σημειώσεις και τις υπογραμμίσεις, ενοχλούμαι αρκετά, πρώτον γιατί το περιθώριο στις άκρες είναι ελάχιστο και δεύτερον, γιατί το μολύβι πάνω σ' αυτό το χαρτί δεν "πιάνει" καλά.

Σαφώς και είναι καλό να μπορούμε να διαβάζουμε λογοτεχνία σε προσιτή τιμή, αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι τα βιβλία είναι επένδυση. Και... ξέρω γω... αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς αλήθεια θα παλιώσουν αυτά τα βιβλία.

Όσο για τα Άπαντα του Παπαδιαμάντη, είναι αλήθεια πολλά 130 ευρώ για τέσσερις τόμους;
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Και... ξέρω γω... αναρωτήθηκα πολλές φορές πώς αλήθεια θα παλιώσουν αυτά τα βιβλία.
Γενικότερα θα συμφωνήσω μαζί σου. Προχθές έβλεπα στην σειρά με τα θεατρικά αριστουργήματα το χαρτί μέσα να είναι ήδη κυματιστό, λόγω του ότι είναι πολύ λεπτό, και σκεφτόμουν πως μάλλον θα σταματήσω να τα παίρνω.

Ομοίως, είχα το ίδιο πρόβλημα με τα ανύπαρκτα περιθώρια στην Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση τού Φρόιντ, στην σειρά "Βιβλία που Άλλαξαν τον Κόσμο", όπου πραγματικά ήθελα να σημειώσω ένα δυο πράγματα εκεί στις σελίδες, αλλά δεν είχα πού. Επίσης το χαρτί, παρότι χοντρούτσικο, ήταν τελευταίας ποιότητας.

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως το βιβλίο γίνεται να είναι καί καλό καί φθηνό. Αληθινά αναρωτιέμαι πόσο πολύ θα τους κόστιζε, πια, να βάζαν λίγο καλύτερο χαρτί σε αυτές τις σειρές. Τις κάναν σκληρόδετες, γιατί βέβαια το εξώφυλλο είναι η μόστρα, αλλά μέσα βάλαν πολύ φθηνό χαρτί, στον Λουντέμη δε, τσιγαρόχαρτο. Εξαίρεση ήταν η σειρά με τους Ρώσους, η οποία είχε και μέσα καλό χαρτί.

Όσο για τα Άπαντα του Παπαδιαμάντη, είναι αλήθεια πολλά 130 ευρώ για τέσσερις τόμους;
Το περιεχόμενο είναι, βέβαια, ανεκτίμητο. Η τιμή του βιβλίου όμως κάπου πρέπει να σταματάει.
 
Δε θυμάμαι ποιά γαλλίδα συγγραφέας (ίσως η Κολέτ), είχε πει ότι οι άνθρωποι εκτιμούν τόσο περισσότερο τα αγαθά, όσο ακριβότερα τα πληρώνουν. Υπήρχε μόνο μία εξαίρεση στον κανόνα της.
 
Εκδόσεις Γιοβάνη επιμέλεια Γ. Βαλετα, τιμή στο μοναστηράκι 5 ευρώ (6 τόμοι).

Αυτούς τους τόμους τους είδα στην βιβλιοθήκη ενός γνωστού! Εκδόσεις Γιοβάνη και μου έκανε μάλιστα εντύπωση, γιατί δεν ήξερα ότι είχε εκδόσει έργα του Παπαδιαμάντη ο Γιοβάνης (έχω βλέπετε κάτι εγκυκλοπαίδειες Γιοβάνη, δεν ήξερα ότι έβγαζε και τέτοια!). Πρέπει όμως να είναι παλιά (ήταν καλοσυντηρημένα πάντως).
 
Top