Αποχωρίζεστε τα βιβλία σας;

Αποφάσισα να κάνω δώρο το ο Κάφκα στην ακτή, βιβλίο που είχα διαβάσει και βρισκόταν στην βιβλιοθήκη μου.

Αντίθετα με τη συγκεκριμένη περίπτωση, συνήθως όταν κάνω δώρο βιβλία, είναι βιβλία που δεν θα τα διάβαζα σαν αναγνώστης, απλά για κάποιο λόγο πιστεύω ότι ταιριάζουν στο άτομο που θέλω να τα κάνω δώρο, οπότε δεν τα έχω στην βιβλιοθήκη μου, άρα δεν υπήρχε το δίλημμα αν θα αγοράσω άλλο ή να δώσω το δικό μου για δώρο.

Σε συνδυασμό το δίλημμα και η συζήτηση με φίλη, που μου είπε ότι δεν την ενδιαφέρει να κρατάει τα βιβλία που διαβάζει, αλλά συνηθίζει να τα δίνει σαν δώρο σε φίλους της. Για λίγες ώρες ετεινα προς την απόφαση να δώσω για δώρο το δικό μου αντίτυπο. Όταν όμως το έπιασα στα χέρια μου για να το ετοιμάσω, κάτι με έπιασε.. Όπως αποκάλυψα στην αρχή, αγόρασα άλλο αντίτυπο για να δώσω δώρο. Δεν μπορούσα να αποχωριστώ το δικό μου.

Εσείς αποχωρίζεστε τα βιβλία σας ή όχι;;
 
Εσείς αποχωρίζεστε τα βιβλία σας ή όχι;;
Τα βιβλία που θέλω να ξεφορτωθω ('οχι κατ΄αναγκη επειδη δεν ειναι καλά, απλώς επειδή μου φάνηκαν μέτρια) αυθωρεί

Τα υπόλοιπα βιβλία μου, ακομη και τα αγαπημένα μου, θα τα αποχωριζόμουν μονο για να τα δωσω σε αγαπημένο άνθρωπο.
 
Έχω δωρίσει κάποια βιβλία σε δημοτικές βιβλιοθήκες αλλά και σε πανεπιστημιακές. Γενικά είμαι της άποψης του να δώσω την ευκαιρία στο βιβλίο να "ταξιδέψει" πολλούς αναγνώστες στο διάβα του, να αλλάξει πολλά χέρια, να αποκτήσει ιστορία. Στην πλειοψηφία τους ήταν βιβλία που δεν με είχαν ιδιαίτερα γοητεύσει. Όσο για τα βιβλία με τα οποία είμαι συναισθηματικά δεμένος, αυτά δεν πρέπει να απομακρύνονται από την βιβλιοθήκη μου παρά μόνο για με οδηγήσουν ξανά σε αυτό το συναισθηματικό mood.
 
Παλιά δεν μπορούσα με τίποτε να αποχωριστώ βιβλίο και γενικά δεν δανείζω εύκολα σε κάποιο άτομο παρά μόνο αν ξέρω ότι θα το επιστρέψει πίσω στην κατάσταση που το πήρε. Πριν λίγα χρόνια όμως έκανα ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη βιβλιοθήκη μου και χάρισα αρκετά βιβλία. Από τότε χαλάρωσα λίγο με το θέμα και γενικώς δανείζω πιο εύκολα αλλά σχεδόν ποτέ τα αγαπημένα μου.
Επίσης χαρίζω βιβλία που δεν μου άρεσαν καθόλου.
 
Top