Αστυνομικό και τρυφερό, γίνεται;

Σκέφτηκα να αναρτήσω στα εφηβικά, όμως έβλεπα τούτη την κατηγορία ορφανή και προσχώρησα στην άποψη που υποστηρίζει ένα καλογραμμένο κείμενο ως "προς άπαντας απευθυνόμενο".
Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος είναι γνωστός στα παιδιά κυρίως από τον Τριγωνοψαρούλη του (αυτό το γράφω και για την Δεινομάχη μας :) ) αλλά πριν από τρία χρόνια βραβεύτηκε για το μυθιστόρημά του "Παίξ' το ανάποδα", στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος.
Κατά τη γνώμη μου είναι μυθιστόρημα μυστηρίου, όμως διαβάζεται ευχάριστα παρασύροντας όποιον το διαβάζει, στο να αναζητήσει κι άλλα βιβλία της αυτής κατηγορίας.

Μέχρι πρότινος η έκφραση "αστυνομικό" με οδηγούσε συνειρμικά στην Κρίστι, στον Ντόυλ και στον Σιμενόν. Αυτούς διάβαζα στην εφηβεία κι αυτούς βλέπω ακόμη ευχαρίστως, στη μικρή οθόνη. Τα τελευταία χρόνια διάβασα μερικά από τα αρκετά που εμφανίζονται αλλά ύστερα από μερικές βδομάδες, δεν θυμόμουν ούτε ποιό διάβασα ούτε τίνος ήταν. Ίσως να φταίει που δεν με ενθουσιάζει το είδος.
Ίσως πάλι, να μην έχω ακόμα πειστεί πως το αστυνομικό ανήκει στο χώρο της λογοτεχνίας. (Αυτό δεν σημαίνει οτι μόνο λογοτεχνία διαβάζω).
 
Σ' ευχαριστώ Παραμυθού! Το σημειώνω κ αυτό μαζί με όλα τα άλλα βιβλία που έχω μαζέψει από διάφορα σημεία της λέσχης ή μου έχουν προτείνει κ άλλα μέλη. Όλα αυτά μπαίνουν σιγά σιγά σε μια σειρά διαβάσματος, για να σχολιάσουμε κ να ανταλλάξουμε απόψεις. :σαςευχαριστώ:
 
Top