Σε πρώτη φάση επειδή δεν έχω παραδείγματα στο περιβάλλον μου δεν ξέρω κατα ποσο ισχύει το γεγονός οτι η κατάθλιψη χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Απο την άλλη είναι υπεραπλουστευτική η άποψη της Αριάδνης για τις ταμπέλες. Πας σε ψυχολόγο για να σε βοηθήσει και ένα πρώτο βήμα είναι να είσαι και σύ θέτικος απέναντι στην διαδικασία αν όντως θέλεις να υπάρξει αλλαγή. Η κατάθλιψη δεν γιατρεύεται με αλλαγή στάσης ζωής γιατί δεν είναι κάτι αφηρημένο αλλα κάτι χειροπιαστό. Αυτός που πάσχει παραιτείται, θλίβεται, κλείνεται στον εαυτό του, δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς αν ο ίδιος δεν θέλει. Οπότε ναι για να μπορεί να επανέλθει χρειάζονται τα χαπάκια πριν απο οποιαδήποτε άλλη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση ,ωστε να εντοπιστούν κι οι άλλες πηγές τους προβλήματος. Μπορούμε να θεωρήσουμε την καταθλιπτική διαταραχή ως το τελικό κοινό αποτέλεσμα μιας ποικιλίας παραγόντων που δρουν πάνω στην ιδιοσυστασία κάθε ατόμου και στο συγκεκριμένο κοινωνικό του πλαίσιο. Επομένως οι διάφοροι παράγοντες αλληλοσυμπληρώνονται και προστίθενται αν μπορούμε να πούμε στο τελικό αποτέλεσμα.
Στη δεκαετία του '50 οι επιστήμονες ανακάλυψαν τους νευρομεταβιβαστές, βιοχημικές δηλαδή ουσίες με τι οποίες επικοινωνούν τα νευρικά κύτταρα μεταξύ τους. Στο ίδιο περίπου διάστημα παρατηρήθηκε ότι ασθενείς που έπαιρναν κάποια φάρμακα για την ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής τους πίεσης κατέληγαν να πάσχουν απο κατάθλιψη. Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των φαρμάκων ήταν ότι δρούσαν στους νευρομεταβιβαστές του εγκεφάλου και με κάποιο τρόπο μείωναν τις συγκεντρώσεις τους στον εγκέφαλο. Η νοραδρεναλίνη και η σεροτονίνη, εμπλέκονται ιδιαίτερα στην δημιουργία της κατάθλιψης, και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα τα οποία έχουμε στην διάθεσή μας αποσκοπούν στο να ανεβάσουν την συγκέντρωση των ουσιών αυτών στον εγκέφαλο. Επειδή τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι αποτελεσματικά σε όλες τις μορφές κατάθλιψης, είναι πιθανό όλοι οι αιτιολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην κατάθλιψη να δρουν τελικά μέσω αυτού του μηχανισμού.