Βίντεο κλιπ σαν ταινίες

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Υπάρχουν κάποια βίντεο κλιπ που είναι από μόνα τους μια αφήγηση και είναι σαν πολύ μικρές ταινίες. Τέτοιο είναι και το ακόλουθο. Πολύ καλή σκηνοθεσία, αισθητική, μια πυκνή, και συγκινητική για μένα, ιστορία.

(Προτείνω να το δει κάποιος στο youTube, κι όχι στην εδώ ενσωμάτωση, για να το απολαύσει σε μεγάλες διαστάσεις.)

$hirak (feat. SBMG, Lil' Kleine, Boef & Ronnie Flex) : Miljonair

Oh well.. ή όταν η έλλειψη στίχων, σε οδηγεί στο να κινηματογραφήσεις συναισθήματα.
(αν και η παρουσία -γύμνια- του Shia LaBeouf ανεβάζει κάπως τον πήχη..)

Sigur Rós - Fjögur píanó

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ωραίες οι προτάσεις.

Πάντως, για εμένα το πιο σημαντικό στοιχείο, για να δω το βίντεο κλιπ σαν ταινία, μάλλον είναι η αφήγηση, η ιστορία.

Όπως και να 'χει, βάζω εδώ: On Melancholy Hill από Gorillaz

Η μουσική υπέροχα μελαγχολική και το βίντεο κλιπ είναι σαν μια ταινία που την έπιασες κάπου στην μέση και ασυναίσθητα πασχίζεις να καταλάβεις τους ήρωες, την πλοκή... Το κορίτσι που μάχεται, την δισοίωνη φιγούρα που όταν πυροβολείται φροντίζει να πάρει μαζί της καθώς φεύγει και το κήτος...

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν είναι βίντεο κλιπ, είναι σκηνή από ταινία, άσχετη από το τραγούδι. Είναι όμως πετυχημένο το μοντάζ και έχει ταιριάξει πολύ όμορφα η εικόνα με τον ήχο.

Nouvelle Vague - Dance With Me

Το παρακάτω βίντεο είναι η ίδια σκηνή, με την μουσική υπόκρουση της ταινίας.

(Movie: Bande à part, Director: Jean-Luc Godard)

Πολύ ωραία αυτή η συζήτηση και πολύ όμορφες επιλογές.
Παραθέτω κάποια από τα πολύ αγαπημένα μου κλιπ.

Το πρώτο είναι πολύ μελαγχολικό, αλλά πανέμορφο και έχει και ένα από τα καλύτερα σόλο κιθάρας που έχω ακούσει

Το επόμενο είναι λίγο «παγανιστικό», μου μοιάζει σαν να χορεύουν λίγο το χορό της βροχής, επίσης πολύ αγαπημένο.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Δύο όμορφα τραγούδια με τα video clip να είναι κινούμενα σχέδια:

Lhasa de Sela - Rising

Oi Va Voi - Yesterday's Mistakes

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Δύο βίντεο κλιπ που το στόρυ τους ξετυλίγεται -το ένα στον αέρα και το άλλο μέσα στο νερό- με την κίνηση των χορευτών. Το δεύτερο βίντεο το βάζω λίγο "καταχρηστικά" μιας και πρόκειται για μια ιδιαίτερη μικρού μήκους ταινία, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.

Yann Tiersen - Porz Goret

AMA - a short film by Julie Gautier