Βιβλία για τον κινηματογράφο

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δε βρήκα κάτι ανάλογο. Αν οι συντονιστές θεωρήσουν πως εμπίπτει αλλού, ας το μετακινήσουν.

Διάβασα πρόσφατα το Η Κινηματογραφική Λέσχη του Ντέιβιντ Γκιλμουρ. Oh yes, είναι ο γνωστός μουσικός των Πινκ Φλόιντ. Στο βιβλίο αυτό ξετυλίγει και το συγγραφικό του ταλέντο. Το βιβλίο μάς το πρότειναν σε ένα σεμινάριο σχετικά με τον κινηματογράφο και -κυρίως από περιέργεια- το αγόρασα. Ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Με δυο λόγια μιλάει για έναν χωρισμένο πατέρα που, όταν ο έφηβος γιος του θέλει να παρατήσει το λύκειο, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του ο ίδιος με έναν αρκετά ιδιόρρυθμο τρόπο: την υποχρέωση να βλέπουν μαζί και να σχολιάζουν 1-2 ταινίες την εβδομάδα! Ωραια εναλλακτική, αλλά από την άλλη ο πατέρας είναι και ειδήμων. Πάντως δε φρικαρει με το γιο του ούτε αρχίζει τα "τέτοια όνειρα είχα εγώ για σένα". Κουλ μπαμπάς που οικοδομεί μια σχέση με το παιδί του πλέοντας σε αχαρτογραφητα νερά. Ανθρώπινο, ειλικρινές ως περιεχόμενο. Καλή γραφή, στρωτή. Αστεράκι ο Γκιλμουρ, όχι μόνο στην κιθάρα 🎸 ! ;)

Εδώ η παρουσίαση από το οπισθόφυλλο.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Το έβαλα στα υπόψη το βιβλίο που παρουσίασες @Ροκμαντικ! Είχα πριν λίγο καιρό μια μικρή σχετική συζήτηση με την @Τσίου και μεταφέρω κι εδώ τα βιβλία που είχα αναφέρει στο άλλο νήμα:

Φιλοσοφία και Κινηματογράφος: είναι ένα "πρακτικό" ανάγνωσμα, δηλαδή δεν φιλοσοφεί, αλλά αναφέρει και αναλύει τις φιλοσοφικές προεκτάσεις των ταινιών που έχει ως παραδείγματα.

Σμιλεύοντας τον χρόνο: ένα βιβλίο του Ταρκόφσκι, όνομα που όμως δεν πρέπει να φοβίζει: το βιβλίο είναι γραμμένο σαν λογοτέχνημα και σίγουρα κατανοητό ακόμα κι αν δεν έχεις δει την φιλμογραφία του. Αν την έχεις δει, τότε τα παραδείγματα θα είναι πιο ζωντανά. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, σχετικά με την τέχνη του Κινηματογράφου.
 
Λοιπόν, το Σμιλευοντας το χρόνο του Ταρκόφσκι κάπου το έχει πάρει το μάτι μου σε μια από τις οχτώ βιβλιοθήκες του σπιτιού...
Τώρα, πώς βρέθηκε εκεί, θα σε γελάσω...
Ευκαιρία όμως!
@Πεταλούδα ευχαριστώ για τις παραπομπές!
 
Ευχαριστούμε παιδιά για τις προτάσεις σας !! Παρ' ότι λατρεύω τον Γκίλμουρ, δεν είχα ιδέα για αυτή του την πλευρά. Ενδιαφέρουσες φαίνονται όλες πάντως.
 
Διάβασα πρόσφατα το Η Κινηματογραφική Λέσχη του Ντέιβιντ Γκιλμουρ. Oh yes, είναι ο γνωστός μουσικός των Πινκ Φλόιντ. Στο βιβλίο αυτό ξετυλίγει και το συγγραφικό του ταλέντο.
Ελπίζω να μη το χαλάω αλλά, όπως προκύπτει από τη σελίδα του βιβλίου στη wikipedia, o συγγραφέας δεν είναι ο κιθαρίστας των Pink Floyd, πρόκειται για συνωνυμία.
 
o συγγραφέας δεν είναι ο κιθαρίστας των Pink Floyd, πρόκειται για συνωνυμία.
Το ανέκδοτο με τον Παπαδόπουλο τον δικτάτορα που τον κλείσαν φυλακή μου θύμησε. Είχαν αφήσει, λέει, ελευθέρας κάποιες ώρες να πηγαίνουν και να βγάζουν το άχτι τους όσοι είχαν υποφέρει. Πηγαίναν διάφοροι και τον βαράγανε και του λέγανε (πχ. για τον αδερφό μου που τον σκότωσες, για τα βασανιστήρια που υπέστησα και άλλα τέτοια, για την αναπηρία μου εξαιτίας σου κλπ). Πήγαινε και κάποιος και τον βάραγε ανελέητα χωρίς να του λέει τίποτε. Στο τέλος ο τέως δικτάτορας δεν άντεξε και τον ρώτησε "Τι σου έχω κάνει εσένα και με βαράς;"
"Ε μα, μπισκότα είναι αυτά που βγάζεις;" του απαντά ο τύπος! :τρέλα:
 
Την έχω πάθει κι εγώ με συνωνυμία. Επίσης δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Ντέιβιντ Γκιλμουρ (ο μουσικός) 🤝 Κάθε φορά που μιλούν για μουσική, κάνω σαν τον Τζοι. :))))
Εκτός από τα βιβλία που πρότεινε η @Πεταλούδα , θα ήθελα να διαβάσω το everything you always wanted to know about Lacan but you were afraid to ask Hitchcock (@Στιλλ ιλλ εσυ τι λες; θα γίνουμε επιτέλους συναναγνωστριες;)
 
Ελπίζω να μη το χαλάω αλλά, όπως προκύπτει από τη σελίδα του βιβλίου στη wikipedia, o συγγραφέας δεν είναι ο κιθαρίστας των Pink Floyd, πρόκειται για συνωνυμία.
Μου το χαλάς λίγο αλλά η αλήθεια είναι προτιμότερη από την όμορφη πλάνη. :ευχαριστώ:

Ήταν λίγο δυσπεπτο αλλά , ας είναι καλά ο @ΚρίτωνΓ , με έκανε να γελάσω.
 
Αχ, μπράβο. Μαζί θα καούμε. Μετα τις χθεσινές αλλαγές στο πρόγραμμα... –Όπως λέει κι ο αγαπημένος, το φως στην άκρη του τούνελ είναι μάλλον από το τρένο που έρχεται– τέλη Νοεμβρίου το κόβω, αν μπορείς και συ, το κανονίζουμε.
 
Top