Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχω κάνει τα εξής σκηνικά :)) :

1. Είχα δανείσει βιβλίο σε συνάδελφο, η οποία το κράτησε πάνω από χρόνο. Κάποια στιγμή άρχισα να της το ζητάω όλο και πιο επίμονα, χωρίς αποτέλεσμα. Το ξέχναγε! Τελικά, με τρόμο πληροφορήθηκα ότι είχε παραιτηθεί κι ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έφευγε για να πάει να εγκατασταθεί σε άλλη πόλη. Τις τελευταίες μέρες της στο γραφείο, η επιμονή μου είχε γίνει τόσο μεγάλη (σ' αυτή τη φάση δεν το έβρισκε) που τελικά μου το έφερε ακριβώς την τελευταία μέρα προκειμένου να μην την ακολουθήσω ΚΑΙ στην άλλη πόλη. Το βιβλίο δεν μου άρεσε καν τόσο. (Εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ κτητική με τα βιβλία μου. Τώρα όχι πια, αν εξαιρέσεις τη συλλογή μου του Κινγκ. Ειλικρινά, αν την ξανάβλεπα θα της το χάριζα).

2. Πάμε λοιπόν στη συλλογή μου του Κινγκ. Ο κολλητός μου, κάποια στιγμή αποφάσισε ότι ήθελε να γράψει ένα βιβλίο, οπότε με πολλή χαρά του δάνεισα το "Περί Συγγραφής" του Σ. Κινγκ για να πάρει ιδέες. Τότε το έβρισκες ακόμα στα βιβλιοπωλεία. Ο καιρός πέρασε, το βιβλίο εξαντλήθηκε, έγινε σπάνιο, ο κολλητός μου πήγε για διδακτορικό στην Αγγλία, μετά τέλειωσε το διδακτορικό στην Αγγλία και άρχισε να εργάζεται (στην Αγγλία), ερχόταν εδώ μια-δυο φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια των οποίων, το τελευταίο που τον απασχολούσε ήταν το βιβλίο μου. Πολύ απλά, μια μέρα πήγα και χτύπησα το κουδούνι στο πατρικό του, είπα στη μητέρα του τι ακριβώς ήθελα, πήγα στη βιβλιοθήκη του, πήρα το βιβλίο μου και έφυγα. Ο κολλητός μου βιβλίο δεν έγραψε ποτέ. Απ' την πλευρά μου, πολύ χάρηκα που ξανάδα το "Περί Συγγραφής". Αυτό το βιβλίο ΔΕΝ θα το χάριζα πουθενά.
 
Γουλφ, γιατί να ντρέπεσαι να ζητήσεις το βιβλίο ΣΟΥ και να μην ντρέπεται αυτός/η που ακόμη το έχει δανεικό και αγύριστο; Δε νομίζω οτι χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη παρά ένα, επ τι κάνεις; καλά κι εγώ, δε μου φέρνεις από βδομάδα και το βιβλίο που σου δάνεισα για να γίνω ακόμη καλύτερα; :)))
 
Τρία συμβάντα διαφορετικά που μου έχουν τύχει:

1. Καθηγήτρια μου, φιλόλογος που μου έκανε ιδιαίτερα στην έκθεση και έχουμε διατηρήσει καλές σχέσεις, μου ζήτησε ένα βιβλίο για να διαβάσει. Είναι από τα άτομα που διαβάζουν πάρα πολύ. Της έδωσα το βιβλίο που θεώρησα ότι θα της άρεσε και επειδή είμαι αρκετά σκεπτικός με τον δανεισμό περίμενα τα χειρότερα. Σε μία εβδομάδα μου επέστρεψε το βιβλίο χωρίς καμία ζημιά. Προφανώς και θα της δανείσω ξανά.

2. Ίσως να το έχω αναφέρει ξανά. Όταν δούλευα σε κατασκήνωση αρκετά χρόνια πριν, δάνεισα ένα βιβλίο "Η αναφορά στον Γκρέκο" που είχα διαβάσει εκείνο το καλοκαίρι σε μία "συνάδελφο". Θεωρώντας ότι είναι αρχή του Καλοκαιριού και είχε μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να το διαβάσει... Ο Σεπτέμβρης έγινε Οκτώβρης, ο Οκτώβρης έγινε επόμενο Καλοκαίρι και το βιβλίο μου έγινε αναμνηστικό της, για να θυμάται εκείνο το μακρινό Καλοκαίρι. Βλέπεται υπογράφω όλα μου τα βιβλία :)

3. Κοιτούσα την εφηβική μου βιβλιοθήκη και βρήκα το πρώτο βιβλίο Discworld "Πιάστε τον μάγο" εκδόσεις Παραπέντε. Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν μία άτυπη ανταλλαγή. Εγώ έδωσα ένα βιβλίο (αν θυμάμαι καλά Forgotten Realms) σε φίλο και εκείνος μου έδωσε το βιβλίο αυτό για διάβασμα. Ποτέ δεν επιστρέψαμε ο ένας στον άλλο το βιβλίο του. Το κρίμα είναι ότι εγώ δεν είχα διαβάσει το βιβλίο που είχα δώσει και επιπλέον το βιβλίο που έδωσε έχει μέσα αφιέρωση από τον Θείο του.
 
Τα νεότερα από το μέτωπο είναι ότι πήρα φόρα πριν 3-4 μέρες (με οδηγό τις παροτρύνσεις σας!) και το ζήτησα, και μου είπε ότι θα μου το φέρει.
Δεν το έχει διαβάσει ακόμα αλλά μάλλον δεν θα το διαβάσει ποτέ, μου είπε.
Χάρηκα πολύ φυσικά, λέω οκ, θα το πάρω πίσω, όλα καλά.
Από τότε συναντηθήκαμε τυχαία 2-3 φορές και απλά χαιρετιόμαστε. Υποθέτω σύντομα θα μου έρθει και ο Σταντάλ μαζί με την καλημέρα :))))
 
Με χαρά σας ανακοινώνω ότι ο Σταντάλ επέστρεψε σήμερα στα χέρια μου μετά από 2 χρόνια απουσίας, σχεδόν αλώβητος...ευχαριστώ όλους σας για την υποστήριξη, ήταν καθοριστική!!!!
 
Γουλφ κύλησε ενα δάκρυ, που βαλαμε το λιθαρακι μας για να σε βοηθήσουμε να παρεις πίσω το βιβλιαράκι σου. :)))
 
Στιλλ περιττό να σου πω ότι δεν το έχω βάλει ακόμα στη θέση του στη βιβλιοθήκη, το κοιτάω και το ξανακοιτάω... μα τι σκεφτόμουν και άφησα τόσο καιρό να περάσει;
Ζητήστε τα αγύριστα, πάμε όλοι μαζί, κινητοποίηση τώρα :χαχα:
 
Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα με τα διαβασμένα, είδα την σειρά Γυναίκες τρελαμένες, της Μαϊτένα, και χθες θυμήθηκα ότι είχα δώσει τα βιβλία σε μια φίλη, που τα έδωσε σε μία άλλη φίλη, και όταν τα ζήτησα από την πρώτη φίλη αυτή μου είπε ότι δεν τα ξαναείδε από τότε γιατί η τελευταία φίλη μάλλον τα έδωσε σε μία άλλη φίλη, και επειδή αυτό έγινε πριν χρόνια (γύρω στο 2007) είμαι 100% σίγουρη πως θα έχουν αλλάξει άλλα 5 χέρια.
Θα έκανα τον Ηρακλή ΠουαρΕ αλλά έχω την αίσθηση πως οι έρευνες δεν θα με οδηγήσουν πουθενά, ειδικά τώρα που η παρέα της τελευταίας φίλης έχει σπάσει και για να βρω τον κάτοχο των βιβλίων μου θα χρειαστώ την βοήθεια τηλεοπτικής εκπομπής. Άρα προτιμώ να τα αγοράσω και να φάω πακέτο, παρά να πάω στο πάμε πακέτο.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Όχι. Κάνε τον Ηρακλή Πουρέ. Για αρχή ξεκίνα και κάνε ένα σχεδιάγραμμα από ποιο χέρι πήγε σε ποιο. Ποια το έδωσε σε ποια.

Ίσως είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις.
 
Top