Υπέροχο βιβλίο.Να προσθέσω το Η Δεσποινίδα, του Ίβο Άνριτς
Ουάου. Υπάρχουν αρκετά που δεν έχω διαβάσει. Θα μπουν στη λίστα. Ο Στόουνερ, Η πτώση, Ο Ξένος, Η Δίκη, Το παλτό είναι καταπληκτικά βιβλία. Το "Κάτω από το ηφαίστειο" το έχω μισοδιαβασμένο από πολύ παλιά. Θυμάμαι ότι είχα βαρεθεί με τις περιγραφές τοπίων και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω από την αρχή γιατί βλέπω ότι με τον καιρό τα αναγνωστικά μου γούστα αλλάζουν κάπως. Τώρα, για το Μπετόν, του Μπέρνχαρντ, δεν ξέρω τι να πω. Τον έχει φοβηθεί το μάτι μου από το βιβλίο του, "Αφανισμός" γιατί επαναλαμβανόταν συνέχεια και το άφησα στη μέση. Τότε, που το διάβαζα, μου είπε κάποια κοπέλα ότι έτσι είναι όλα τα βιβλία του Μπερνχαρντ και απογοητεύτηκα.Ας αναφέρω κάποια αριστουργήματα λοιπόν!
- Στόουνερ - Τζον Γουίλιαμς
- Η πτώση - Αλμπέρ Καμί
- Ο Ξένος - Αλμπέρ Καμί (πάλι)
- Μπάρτλεμπι ο γραφιάς - Χέρμαν Μέλβιλ
- Ο λόφος των ονείρων - Άρθουρ Μάχεν
- Η δίκη - Φραντς Κάφκα
- Ο ένοικος - Ρολάντ Τοπόρ
- Το παλτό - Νικολάι Γκογκόλ
- Μπετόν - Τόμας Μπέρνχαρντ
- Κάτω από το ηφαίστειο - Μάλκομ Λόουρι
Δεν ήξερα ότι Η έρημος των Ταρτάρων έχει τέτοιο θέμα. Μπήκαν και τα δύο στη λίστα, θενξ.
- Η έρημος των ταρτάρων/ Μπουτζάτι
- Ιστορία του γερασμένου παιδιού/ Ερπενμπεκ
Ειδες πού την οδήγησε η απουσία σου; Τον νου σου. :νίντζαάηζ:Λίγους μήνες έλλειψα, πότε κατέληξε το(;) Τσίου να μιλάει για τον ευατό του στον τρίτο ενικό;
Αυτό διαβάζω τώραΘα πρόσθετα και το "Θάλασσα Θάλασσα" της Iris Murdoch.
'Εχεις δίκιο. Κι εγώ το είχα ξεχάσει και ήταν και ωραίο μάλιστα.Εδώ πάει το Η αφοσίωση του υπόπτου Χ του Κέιγκο Χιγκασινο. Το είχα ξεχάσει![]()
Ωχ! Χα χα! Τελικά ξέχασα ότι το έβαλα και δεν το ξέχασα τελικά. Τι μπέρδεμα κι αυτό.Καθόλου δεν το είχες ξεχάσει, εγώ είμαι η ξεμυαλισμενη. Μόλις τώρα είδα ότι το αναφέρεις στην 1η σου ανάρτηση, #8.
Είναι ιδιαίτερος συγγραφέας, εχεις διαβάσει αλλά του Χιγκασινο;