Βιβλία με θέμα εσωστρεφείς και μοναχικούς ανθρώπους

Ας αναφέρω κάποια αριστουργήματα λοιπόν!

- Στόουνερ - Τζον Γουίλιαμς
- Η πτώση - Αλμπέρ Καμί
- Ο Ξένος - Αλμπέρ Καμί (πάλι:)))))
- Μπάρτλεμπι ο γραφιάς - Χέρμαν Μέλβιλ
- Ο λόφος των ονείρων - Άρθουρ Μάχεν
- Η δίκη - Φραντς Κάφκα
- Ο ένοικος - Ρολάντ Τοπόρ
- Το παλτό - Νικολάι Γκογκόλ
- Μπετόν - Τόμας Μπέρνχαρντ
- Κάτω από το ηφαίστειο - Μάλκομ Λόουρι

Ας αναφέρω κάποια αριστουργήματα λοιπόν!

- Στόουνερ - Τζον Γουίλιαμς
- Η πτώση - Αλμπέρ Καμί
- Ο Ξένος - Αλμπέρ Καμί (πάλι:)))))
- Μπάρτλεμπι ο γραφιάς - Χέρμαν Μέλβιλ
- Ο λόφος των ονείρων - Άρθουρ Μάχεν
- Η δίκη - Φραντς Κάφκα
- Ο ένοικος - Ρολάντ Τοπόρ
- Το παλτό - Νικολάι Γκογκόλ
- Μπετόν - Τόμας Μπέρνχαρντ
- Κάτω από το ηφαίστειο - Μάλκομ Λόουρι
Ουάου. Υπάρχουν αρκετά που δεν έχω διαβάσει. Θα μπουν στη λίστα. Ο Στόουνερ, Η πτώση, Ο Ξένος, Η Δίκη, Το παλτό είναι καταπληκτικά βιβλία. Το "Κάτω από το ηφαίστειο" το έχω μισοδιαβασμένο από πολύ παλιά. Θυμάμαι ότι είχα βαρεθεί με τις περιγραφές τοπίων και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω από την αρχή γιατί βλέπω ότι με τον καιρό τα αναγνωστικά μου γούστα αλλάζουν κάπως. Τώρα, για το Μπετόν, του Μπέρνχαρντ, δεν ξέρω τι να πω. Τον έχει φοβηθεί το μάτι μου από το βιβλίο του, "Αφανισμός" γιατί επαναλαμβανόταν συνέχεια και το άφησα στη μέση. Τότε, που το διάβαζα, μου είπε κάποια κοπέλα ότι έτσι είναι όλα τα βιβλία του Μπερνχαρντ και απογοητεύτηκα.

(Άσχετο

Βρε @Λένκοβιτς ξες τι νήμα να ανοίξεις;
Βιβλία με θέμα τα βιβλία. Το έχω κατά νου εδώ και καιρό.
Υποτίθεται έχω λίστα με κάνα δυο που διάβασα αλλά τα υπόλοιπα ξέρω απλά ότι μιλάνε για βιβλία.
π.χ το χάρτινο σπίτι ή σκιά του ανέμου ή φαρενάιτ

@Πεταλούδα ξες αν υπάρχει ανάλογο νήμα μέσα στο φόρουμ;
)

Last edited:
Το Τσίου έχει προλάβει να διαβάσει 1 από τα δώρα, και απ' ό,τι με ενημερώνει βρίσκει πολύ δύσκολο το νήμα για να απαντήσει συγκεκριμένα. Θέλει να πει πως δεν έχει τύχει να βρει πρωταγωνιστή που να είναι η ψυχή του πάρτυ. Όλους τους βρίσκει μοναχικούς, είτε επειδή αυτό επιδιώκουν, είτε επειδή αυτό αξίζουν.

Καθόλου δεν το είχες ξεχάσει, εγώ είμαι η ξεμυαλισμενη. Μόλις τώρα είδα ότι το αναφέρεις στην 1η σου ανάρτηση, #8.
Είναι ιδιαίτερος συγγραφέας, εχεις διαβάσει αλλά του Χιγκασινο;

Καθόλου δεν το είχες ξεχάσει, εγώ είμαι η ξεμυαλισμενη. Μόλις τώρα είδα ότι το αναφέρεις στην 1η σου ανάρτηση, #8.
Είναι ιδιαίτερος συγγραφέας, εχεις διαβάσει αλλά του Χιγκασινο;
Ωχ! Χα χα! Τελικά ξέχασα ότι το έβαλα και δεν το ξέχασα τελικά. Τι μπέρδεμα κι αυτό. :χαχα::χαχα: Δεν έχω διαβάσει άλλα δικά του αλλά μπορεί να το έχω ξεχάσει κιόλας, ποτέ δεν ξέρεις. (το κλαμπ των ξεμυαλισμένων) λολ

Το φωτάκι του Αντόνιο Μορεσκο, δεν το έχω διαβάσει ακόμα βέβαια για να πω περισσότερα...