Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

Η καρδιά μου, κι άλλα ζωτικά μου όργανα, επιθυμει σφόδρα να αποκτήσω αυτό.
Τωρα, θα μου πεις "γιατι;'', ρωτά το νημα. Δεν εχει γιατι σ' αυτά τα πράματα, αλλά αντε μερες που 'ταν (Ντόινγκ!!).
Αφενός, μου πάει η μυθιστορηματικη βιογραφία, αφεδύο γιατι μου ειχε αρέσει η ταινία πολύ και τρίτον ό,τι θελω θα κάνω!

Εν τω μεταξυ τι περιεργες εκδόσεις ειναι αυτες του βιβλιου που έβαλες @Έλλη Μ ; Εκδοσεις S@MIZDAT; :ζντόινγκ: Πρωτη φορα τις συναντω.
Και με αφορμη αυτό εκανα ενα γρηγορο ψαξιμο τωρα στο διαδικτυο να δω ποσοι εκδοτικοι οικοι να υπάρχουν και βρηκα μια ερευνα που έλεγε για 863 ενεργες εκδοτικες επιχειρησεις. Συμπεριλαμβανονται βεβαια και τοπικες εκδοτικες και τα πάντα.. Απο τους οποιους το 10% αυτων των 863 εκδιδει το 71% της συνολικης βιβλιοπαραγωγης. Αυτα.

Χαχαχα, γελαω να ξερεις γιατι μολις μολις γυρισα απο ενα βιβλιοπωλειο οπου ειχα την τιμη 🤦 να γνωρισω εναν κυριο που ασχολείται με αυτοεκδοσεις, γραφει και τραγουδά. Δηλαδη, βινταλ σασουν. Κι αφου για δευτερη φορα του απαντησα οτι εγω ΔΕΝ γραφω με παροτρυνε να. Μαλλον διεκρινε το μεγαλο μου ταλεντο, επειδη ανεφερα τον Μπορχες. Δηλαδη, τι να πω...

Θέλω να αγοράσω αυτό γιατί συνεχώς ακούω και διαβάζω πως πρόκειται περί αριστουργήματος και γιατί θα ήθελα αυτό να είναι η πρώτη μου επαφή με τον συγγραφέα. Φοβάμαι όμως ότι θα είναι βαρετό!! 🤦‍♂️🤦‍♂️

Επίσης θέλω να αγοράσω αυτό, διότι μου άρεσε πολύ η περιγραφή και νιώθω πως θα μου ταιριάζει.

Αγαπημένος Τόμας Χάρντι! Αλλά θα περιμένω να πέσει η τιμή ή μια καλή ευκαιρία στο metabook!
Οι σκληρόδετες εκδόσεις του Καστανιώτη είναι σκέτη κοροϊδία!

ΕΦ που σίγουρα θα μου ταιριάζει!

Και κάτι από Παπαδημητρακόπουλο που τόσο πολύ τον έχει παινέψει η @Έλλη Μ !!

Και κάτι από Παπαδημητρακόπουλο που τόσο πολύ τον έχει παινέψει η @Έλλη Μ !!
Πρέπει να χω ξαναγραψει, ο Παπαδημητρακοπουλος επιμεληθηκε τον Οδυσσεα, στη μεταφραση του Καψασκη. Εχει κατηγορηθει παρα πολυ αυτη η μεταφραση λογω παραληψεων, ανακριβειων κλπ κλπ.
Αν και δεν θυμαμαι ιδιαιτερως το κειμενο, παρολο που θυμαμαι τις παραλειψεις, θα πω το εξης: εχοντας διαβασει περι τις 350 σελιδες απο τη μεταφραση του Ανευλαβη, μου αφηνει μια ξεροτητα (sic), ανευροτητα και μη συναισθηση, πραγματα που δεν ειχα εισπραξει, οταν το ειχα διαβασει αρχικα.

Εν ολιγοις, ο Παπαδημητρακοπουλος αποδεικνυεται -απο το σύνολο των γραπτων του που εχω διαβασει- NOTyetantother διηγηματογράφος. Εξαιτίας του (sic again) διαβασα κι αλλους συγγραφεις, Ελληνες, που δεν θα, με μεγαλυτερη αποκαλυψη τον Γονατα, στον οποιο εριξα μια ματια σημερα και θα εχω πληρέστερη αποψη οσονουπω.

Αυτά

@Νικόλας Δε Κιντ Από Fabio Stassi διάβασα πριν καιρό το "Κάθε σύμπτωση έχει ψυχή" και μου φάνηκε έτσι κι έτσι, ξεκίνησε πολύ καλά αλλά από ένα σημείο και μετά τίποτα το ιδιαίτερο. Για το συγκεκριμένο που θέλεις να πάρεις εσύ όμως δεν έχω άποψη, δεν το έχω διαβάσει.
Για τον Γιόσα μη φοβάσαι, Η Γιορτή του Τραγου είναι ένα από τα βιβλία που "πρέπει" να διαβάσεις. :))))

Θα ήθελα να αγοράσω -γιατι θελω να το διαβάσω- αυτό αλλά στο μεταμπουκ, που πωλειται, οι τιμές ειναι αστείες.
Επίσης, καποια συλλογή με διηγήματα του Μητσάκη. Kαποια διηγήματα της σειρας Ασυνηθιστες Ιστορίες, που επιμεληθηκε ο ΕΧ Γονατας, ο πρωταρχικος υπαιτιος να κυκλοφορησουν αγνωστοι, εως τότε, δημιουργοι. Εχει ανεβει πολυ στην εκτιμηση μου, το ελληνικό διήγημα, γι' αυτό και θελω πολύ να διαβασω κειμενα τετοια.
Και θελω πολύ τα μοιραία αυγά του Μπουλγκάγκοφ. Και το Ταξίδι μέσα στο δωμάτιό μου του ντε Μαιστρ
Kι εναν Ποου.
Και διηγήματα του Ομηρου Πέλλα.

Είμαι ένας άλλος ζω σε παράνοια...

View attachment 1463
Εντάξει. Δεν είναι παράνοια, είναι :οργή:@ία. Να πωλείται η ιστορία του χειρούργου, ένα βιβλιαράκι 80 σελίδων 99 ευρώ, απαράδεκτο. Απ'ό,τι είδα, ο συγκεκριμένος έχει και άλλα εξαντλημένα σε ομοίως απαράδεκτες τιμές. Κι επειδή έχω ξανακάνει αυτή τη συζήτηση -σε άλλο πλαίσιο βέβαια- είναι αισχρό και άθλιο αυτό που κάνουν μερικοί, δεν είναι προσφορά-ζήτηση και τέτοιες παρόμοιες αρλούμπες.

Οπότε θα περιμένω έως ότου πεθάνω, να βρω τον Μαχεν να μου πει από κοντά την ιστορία

είναι αισχρό και άθλιο αυτό που κάνουν μερικοί
ειναι, θα συμφωνησω
δεν είναι προσφορά-ζήτηση
είναι, θα διαφωνήσω.

Δεν προκειται για ενα αντικείμενο που αγοράζεις εντός οργανωμενης αγορας, αλλά OverTheCounter, αν μου επιτρέπεται η συγκριση, και τώρα που το σκέφτομαι, ειναι πραγματικά ευστοχη. Οταν διαπραγματευεσαι over the counter -εμεις οι δύο- την αγορά ελέγχουμε εμείς κι εμεις ορίζουμε την τιμή συμφωνίας, αν υπάρξει. Προκειται για διμερή αγορά, εμεις οριζουμε τους κανόνες. Εντός οργανωμένης αγοράς, δεν μπορει ο καθενας να κάνει ό,τι του αρέσει. Ξερω οτι ακουγομαι καπως κυνική, όμως ειμαι ακριβής νομίζω, ετσι εχουν τα πραγματα. Οτι πουλαω το Περι συγγραφης του Κινγκ 780 ευρώ, μπορει να ειναι κακογουστο, ασχημο, να χτυπά στο θυμικο σου, αλλά δεν παρανομώ αφενός, δεν εκβιάζω αφετερου. Τοσα θελω.-

Εντιτ: και μια γενικοτερη παρατηρηση που εχει πιστη εφαρμογη και σε αυτες τις δοσοληψιες: οποιαδηποτε συναλλαγη εκτος οργανωμενης αγορας, εχει μια σειρα απο αρκετα μεγαλα οφελη για τα counterparies. Ευθεως αναλογα ειναι και τα ρισκα που αναλαμβανουν ομως. 🙂🙂

Δεν θα μπορούσες να το ευχαριστηθείς θα σε έτρωγαν οι τύψεις...
Για κανέναν λογο δεν θα το παθαινα αυτό, εν προκειμένω.

Last edited:
Δεν προκειται για ενα αντικείμενο που αγοράζεις εντός οργανωμενης αγορας, αλλά OverTheCounter, αν μου επιτρέπεται η συγκριση, και τώρα που το σκέφτομαι, ειναι πραγμτατικά ευστοχή. Οταν διαπραγματευεσαι over the counter -εμεις οι δύο- την αγορά ελέγχουμε εμείς κι εμεις ορίζουμε την τιμή συμφωνίας, αν υπάρξει. Προκειται για διμερή αγορά, εμεις οριζουμε τους κανόνες. Εντός οργανωμένης αγοράς, δεν μπορει ο καθενας να κάνει ό,τι του αρέσει. Ξερω οτι ακουγομαι καπως κυνική, όμως ειμαι ακριβής νομίζω, ετσι εχουν τα πραγματα. Οτι πουλαω το Περι συγγραφης του Κινγκ 780 ευρώ, μπορει να ειναι κακογουστο, ασχημο, να χτυπά στο θυμικο σου, αλλά δεν παρανομώ αφενός, δεν εκβιάζω αφετερου. Τοσα θελω.-
Καταρχάς :αγκαλιά:

Κατά δεύτερον, έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν βάζεις ένα βιβλίο προς πώληση, η πλατφόρμα αυτόματα σου βγάζει προτεινόμενη τιμή. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσα βιβλία είναι σε κυκλοφορία (ακόμα και για τα ξενόγλωσσα). Για τα εξαντλημένα, δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται.
Ενιγουέϊ, είναι κυνικό αυτό που λες, αλλά είναι πραγματικό, δυστυχώς. Κατά τη γνώμη μου, εδώ εντοπίζεται η αθλιότητα: για να έχεις στο ράφι σου τέτοια βιβλία, σημαίνει ότι έχεις και κάποια ευαισθησία (όχι απαραίτητα, απλά υποθέτω), ή τουλάχιστον κάποια συμπάθεια για το αντικείμενο. Πως μπορείς να τα βγάζεις σε τέτοιες τιμές; Με τι λογική σκέπτεσαι ότι "θα το αποχωριστώ για να βγάλω το Χ,Ψ ποσό που θα μου καλύψει την Υ ανάγκη;". Και τον λόφο έχω, και κάποια εξαντλημένα του Κινγκ που πωλούνται για τριψήφια έχω. Κάτι τέτοιο (νομίζω) δεν θα το κάνω ποτέ, γιατί εκτός από κακογουστο, ασχημο που χτυπά στο θυμικό, είναι και εκβιασμός, κατά κάποιον τρόπο, ή αυτό που εύστοχα διατυπώθηκε παραπάνω: ό,τι μπορεί ο καθένας στο μετρο της συνείδησής του. Ναι μεν δεν παρανομώ, αλλά ηθικά ελέγχομαι. Θα μου πεις (και θα'χεις και δίκιο) ποιος νοιάζεται για την ηθική όταν στη μέση είναι χρήματα, που ενδεχομένως κάποιος τα έχει ανάγκη;

Οπότε θα περιμένω έως ότου πεθάνω, να βρω τον Μαχεν να μου πει από κοντά την ιστορία
Υπομονή. Θα βγει κάποια στιγμή σε λογική τιμή. Απλά, be ready and be fast!!!

Κατά δεύτερον, έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν βάζεις ένα βιβλίο προς πώληση, η πλατφόρμα αυτόματα σου βγάζει προτεινόμενη τιμή. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσα βιβλία είναι σε κυκλοφορία (ακόμα και για τα ξενόγλωσσα).
Αυτό ειναι ακριβές. Παρολ' αυτά δεν λέει το παραμικρό. Αν θελω να πουλησω, πχ το ταδεβιβλιο 30€ που στο βιβλιοπωλείο στοιχίζει 12€, κανεις δεν μου το απαγορευει, αλλά ειναι ενδεικτικό της ηλιθιότητάς μου νομίζω
Για τα εξαντλημένα, δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται.
Noμίζω ακριβως το ίδιο
για να έχεις στο ράφι σου τέτοια βιβλία, σημαίνει ότι έχεις και κάποια ευαισθησία (όχι απαραίτητα, απλά υποθέτω), ή τουλάχιστον κάποια συμπάθεια για το αντικείμενο.
Παραειστε ρομαντικοι εδω μέσα, ή don't expect yourself from others. :) Θέλω να πώ, όπως δεν γινεται να ωραιοποιουμε τα πραγματα και τους ανθρώπους (εγώ, δηλαδή) @ΜιΛάμπρος μου, επειδη διαβασα πχ τον Γερο και τη θαλασσα κι ήταν πραγματικα πολύ ευαισθητό και να ταυτιζω αυτή την ευαισθησία με τον συγγραφέα ή να του την αποδίδω, όταν ειναι γνωστο οτι, λαμβανε μια βλοσυρή ικανοποιηση, κατα τη διαρκεια του πολεμου, σκοτώνοντας αντιπαλους, ομοιως το περιεχόμενο της βιβλιοθηκης ενός ανθρώπου -νομιζω- δεν ειναι καθρεφτης του χαρακτηρα του, όσο και να θελαμε. Ειναι ενδεικτικη του γούστου του #γνωμημου. :) Τα εχω αποκαθηλώσει αυτα, μερικα χρόνια τώρα

Ναι μεν δεν παρανομώ, αλλά ηθικά ελέγχομαι.
Από ποιον; :)

για την ηθική όταν στη μέση είναι χρήματα
Δεν υπάρχει ηθική όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη βιβλιοαγαπή. :ρ

Last edited: