Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΤΖΟ
Γιατί είδα την ταινία "Στην σκιά του Καραβάτζιο" και μου άρεσε ο χαρακτήρας
Γιατί είδα την ταινία "Στην σκιά του Καραβάτζιο" και μου άρεσε ο χαρακτήρας
Πρέπει να χω ξαναγραψει, ο Παπαδημητρακοπουλος επιμεληθηκε τον Οδυσσεα, στη μεταφραση του Καψασκη. Εχει κατηγορηθει παρα πολυ αυτη η μεταφραση λογω παραληψεων, ανακριβειων κλπ κλπ.Και κάτι από Παπαδημητρακόπουλο που τόσο πολύ τον έχει παινέψει η @Έλλη Μ !!
Μην αγοράσεις άλλα! Φτάνει!Θα ήθελα να αγοράσω -γιατι θελω να το διαβάσω- .....
Εντάξει. Δεν είναι παράνοια, είναι @ία. Να πωλείται η ιστορία του χειρούργου, ένα βιβλιαράκι 80 σελίδων 99 ευρώ, απαράδεκτο. Απ'ό,τι είδα, ο συγκεκριμένος έχει και άλλα εξαντλημένα σε ομοίως απαράδεκτες τιμές. Κι επειδή έχω ξανακάνει αυτή τη συζήτηση -σε άλλο πλαίσιο βέβαια- είναι αισχρό και άθλιο αυτό που κάνουν μερικοί, δεν είναι προσφορά-ζήτηση και τέτοιες παρόμοιες αρλούμπες.
Δεν θα μπορούσες να το ευχαριστηθείς θα σε έτρωγαν οι τύψεις...Και λιγα ζηταει, εγω θα το πουλουσα για 10000€, 20 μερες Ιαπωνία.
Είναι εκμετάλλευση ό,τι μπορεί ο καθένας στο μετρο της συνείδησής του.δεν είναι προσφορά-ζήτηση και τέτοιες παρόμοιες αρλούμπες.
ειναι, θα συμφωνησωείναι αισχρό και άθλιο αυτό που κάνουν μερικοί
είναι, θα διαφωνήσω.δεν είναι προσφορά-ζήτηση
Για κανέναν λογο δεν θα το παθαινα αυτό, εν προκειμένω.Δεν θα μπορούσες να το ευχαριστηθείς θα σε έτρωγαν οι τύψεις...
ΚαταρχάςΔεν προκειται για ενα αντικείμενο που αγοράζεις εντός οργανωμενης αγορας, αλλά OverTheCounter, αν μου επιτρέπεται η συγκριση, και τώρα που το σκέφτομαι, ειναι πραγμτατικά ευστοχή. Οταν διαπραγματευεσαι over the counter -εμεις οι δύο- την αγορά ελέγχουμε εμείς κι εμεις ορίζουμε την τιμή συμφωνίας, αν υπάρξει. Προκειται για διμερή αγορά, εμεις οριζουμε τους κανόνες. Εντός οργανωμένης αγοράς, δεν μπορει ο καθενας να κάνει ό,τι του αρέσει. Ξερω οτι ακουγομαι καπως κυνική, όμως ειμαι ακριβής νομίζω, ετσι εχουν τα πραγματα. Οτι πουλαω το Περι συγγραφης του Κινγκ 780 ευρώ, μπορει να ειναι κακογουστο, ασχημο, να χτυπά στο θυμικο σου, αλλά δεν παρανομώ αφενός, δεν εκβιάζω αφετερου. Τοσα θελω.-
Υπομονή. Θα βγει κάποια στιγμή σε λογική τιμή. Απλά, be ready and be fast!!!Οπότε θα περιμένω έως ότου πεθάνω, να βρω τον Μαχεν να μου πει από κοντά την ιστορία
Αυτό ειναι ακριβές. Παρολ' αυτά δεν λέει το παραμικρό. Αν θελω να πουλησω, πχ το ταδεβιβλιο 30€ που στο βιβλιοπωλείο στοιχίζει 12€, κανεις δεν μου το απαγορευει, αλλά ειναι ενδεικτικό της ηλιθιότητάς μου νομίζωΚατά δεύτερον, έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν βάζεις ένα βιβλίο προς πώληση, η πλατφόρμα αυτόματα σου βγάζει προτεινόμενη τιμή. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσα βιβλία είναι σε κυκλοφορία (ακόμα και για τα ξενόγλωσσα).
Noμίζω ακριβως το ίδιοΓια τα εξαντλημένα, δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται.
Παραειστε ρομαντικοι εδω μέσα, ή don't expect yourself from others. Θέλω να πώ, όπως δεν γινεται να ωραιοποιουμε τα πραγματα και τους ανθρώπους (εγώ, δηλαδή) @ΜιΛάμπρος μου, επειδη διαβασα πχ τον Γερο και τη θαλασσα κι ήταν πραγματικα πολύ ευαισθητό και να ταυτιζω αυτή την ευαισθησία με τον συγγραφέα ή να του την αποδίδω, όταν ειναι γνωστο οτι, λαμβανε μια βλοσυρή ικανοποιηση, κατα τη διαρκεια του πολεμου, σκοτώνοντας αντιπαλους, ομοιως το περιεχόμενο της βιβλιοθηκης ενός ανθρώπου -νομιζω- δεν ειναι καθρεφτης του χαρακτηρα του, όσο και να θελαμε. Ειναι ενδεικτικη του γούστου του #γνωμημου. Τα εχω αποκαθηλώσει αυτα, μερικα χρόνια τώραγια να έχεις στο ράφι σου τέτοια βιβλία, σημαίνει ότι έχεις και κάποια ευαισθησία (όχι απαραίτητα, απλά υποθέτω), ή τουλάχιστον κάποια συμπάθεια για το αντικείμενο.
Από ποιον;Ναι μεν δεν παρανομώ, αλλά ηθικά ελέγχομαι.
Δεν υπάρχει ηθική όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη βιβλιοαγαπή.για την ηθική όταν στη μέση είναι χρήματα