Ουτε εμένα ενοχλει να μεγαλωνει η λιστα με τα αδιαβαστα. Ουτε με αγχωνει. Καθόλου.
Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο...
Δεν είναι μόνο τα αδιάβαστα που με αγχώνουν, είναι και αυτά που έχω ήδη διαβάσει. Συζητούσαμε με την αδελφή μου χθες να πάμε σινεμά να δούμε το Ανατολικά της Εδέμ. Με ρώτησε αν έχω διαβάσει το βιβλίο, απάντησα καταφατικά, πήγα στη βιβλιοθήκη, το κοίταξα και θέλω να το ξαναδιαβάσω. Χθες το απόγευμα κάναμε συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη της επιστημονικής ομάδας που συμμετέχω, για να μας εξηγήσει ο υπεύθυνος τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο κοινοβουλευτικό αρχείο της Βουλής. Από την παρουσίαση διαπίστωσα ότι έχω σοβαρά κενά στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία. Θέλω να διαβάσω για να μάθω, κάτι που συνεπάγεται ότι μάλλον θα αγοράσω περισσότερα...
Σκοπός μου -πολύ συνειδητά- είναι να φτιάξω βιβλιοθήκη, με την ευρύτερη έννοια του όρου και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι διακοσμητικά -αγοράζω για να διαβάζω. Πέραν των λογοτεχνικών, υπάρχουν πολλά επιστημονικά (φιλοσοφία και ιστορία κυρίως), κατά βάση ξενόγλωσσα. Επιδιώκω να εμπλουτίσω και αυτή τη συλλογή, υπάρχουν πράγματα που μου λείπουν, π.χ. το "La révélation d'Hermès Trismégiste", ή το Άγνωστος Θεός" του Norden. Εντάξει, με την ελπίδα ότι οικονομικά θα μπορέσω να ανταπεξέλθω σε τέτοιου είδους αναζητήσεις, ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να τα βρω.
Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η ολοκλήρωση της εργογραφίας του Stephen King, του Nesbo, τα 3 τελευταία βιβλία του Dune που βγήκαν φέτος και:
1) Οδυσσέας του Joyce (αμφότερες τις ελληνικές μεταφράσεις) & την Αγρυπνία των Φίνεγκαν.
2) Όσα δεν έχω από τον
Mutis
3)
Το ταξίδι στην άκρη της νύχτας
4) τις
Ονειροπολήσεις του μοναχικού οδοιπόρου
Και να βρω αυτά που μου λείπουν από τη σειρά των
Cités obscures (και όσα μου λείπουν από Moebius, Druillet και Bilal).
@Ελλη Μ: Deleuze ανεπιφύλακτα.