Βιβλία που σας τραυμάτισαν

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω το "H τελευταία μαύρη γάτα" του Τριβιζά
Αν και μου είχε φανεί δυνατό βιβλίο, όχι όμως τόσο όσο υπονοεί αυτό το νήμα, αρκετά μέλη συμφωνούσαν στην παρουσίαση του βιβλίου, ότι δεν το ένιωθαν και τόσο πολύ παιδικό, αλλά ότι διαβάζεται με ενδιαφέρον και σε πιο μεγάλες ηλικίες. Δεν ξέρω σε τι ηλικία το διάβασες, πάντως είναι ιδιαίτερο βιβλίο.
 
Το βουνό της ψυχής του Xingjian Gao.
Διάβασα τις πρώτες 5 σελίδες ΜΟΝΟ και θυμάμαι είχα κάψει σπούλια από τις περιγραφές.
Φυσικά το παράτησα.
Α, το διαβασα κι εγω, οταν πρωτοκυκλοφορησε!

Τα σπούλια τι ειναι;:χμ:
 
Από όοοο,τι μου έχουν πει ήταν κάποιο στοιχείο που βρισκόταν στις παλιές τηλεοράσεις,
οπότε όταν καιγόταν είχε θέμα η τηλεόραση.
Εξου και η έκφραση. Δε ξέρω αν γενικά είναι/ήταν γνωστή σε πολλές περιοχές, από ό,τι κατάλαβα όχι.
Γενικά εμείς την χρησιμοποιούσαμε παλιά.
:μουάχαχα::)))):μουάχαχα::))))
 
Αν και μου είχε φανεί δυνατό βιβλίο, όχι όμως τόσο όσο υπονοεί αυτό το νήμα, αρκετά μέλη συμφωνούσαν στην παρουσίαση του βιβλίου, ότι δεν το ένιωθαν και τόσο πολύ παιδικό, αλλά ότι διαβάζεται με ενδιαφέρον και σε πιο μεγάλες ηλικίες. Δεν ξέρω σε τι ηλικία το διάβασες, πάντως είναι ιδιαίτερο βιβλίο.
Πιστεύω ότι το διάβασα (την τελευταία μαύρη γάτα) 9 χρονών. Θυμάμαι ότι μου άφησε πολύ έντονη θλίψη σε βαθμό που απέφευγα να αγγίζω το βιβλίο στη βιβλιοθήκη
 
Η αστυνομία της βιβλιοθήκης του Στίβεν Κινγκ. Γενικά σαν κόνσεπτ μου είχε αρέσει αρκετά καθώς λατρευω Κινγκ και οι συγκεκριμένες ιστορίες του με τους ήρωες να είναι λίγο ταλαίπωροι από σκέψεις κλπ μου αρέσουν άπειρα. Το συγκεκριμένο όμως θέλω να το ξεχάσω, να μην το βλέπω και έφτασα κ σε σημείο να σκεφτω ως και να το πετάξω . (τη συλλογή του Κινγκ την έχω σα κόσμημα,οποτε για να θέλω να το πεταξω ....)Πολυ ρεαλιστική και σκληρή περιγραφή σε ένα θέμα που ποτέ δε το σηκωνα ευκολα. Εκανα μέρες να ηρεμήσω. Μου το έχει κάνει και σε αλλά βιβλία να με σοκάρει και να τα σκέφτομαι πολυ καιρό όμως αυτό μου ήταν πολυ δυσάρεστη εμπειρία.
 
Έχω σπάσει το κεφάλι μου να απαντήσω στο ερώτημα του νήματος και τελικά θυμήθηκα. Είχα κόψει το δάχτυλό μου γερά με τη σελίδα μιας εγκυκλοπαίδειας - θαρρώ ήταν η εγκυκλοπαίδεια των ζώων -μην με ρωτήσετε τόμο.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@ΚρίτωνΓ ποιος τόμος ήταν;

@Μαργαριτα δηλ. τι ακριβώς σε αναστάτωσε τόσο; (Ανάτρεξα τώρα και διάβασα κάπου μέσες άκρες την πλοκή, χωρίς σπόιλερ)
 
Last edited:
-μην με ρωτήσετε τόμο.
Εγω θα σε ρωτουσα τον τονο γιατι το κοψιμο απο κονσερβα ειναι ατιμο! άτιμο πραγμα (:))))), αλλα δεν μου αρεσει ο επιτακτικος τονος με τον οποιον μας απευθυνεσαι και ειμαι ευαισθητη σε αυτο το θέμα. :θρρρ:
 
Last edited:
Εγω θα σε ρωτουσα τον τονο γιατι το κοψιμο απο κονσερβα ειναι ατιμο,
Το κόψιμο από κονσέρβα νομίζω έχει απαγορευτεί στη χώρα μας, από τον Εμφύλιο και μετά - μ τη συμφωνία της Βάρκιζας που παραδώσανε τα όπλα οι κουμουνιστές.
Από τόνο νωπό δεν έχω κοπεί, αλλά από τσιπούρα, λαβράκι, κρανίο και λεοντόψαρο μπορώ να σου πω διότι έχω ανάλογες εμπειρίες
δεν μου αρεσει ο επιτακτικος τονος με τον οποιον μας απευθυνεσαι και ειμαι ευαισθητη σε αυτο το θέμα. :θρρρ:
Ο τόνος δεν είναι επιτακτικός, δεν τον αντιλήφθηκες ορθώς. Απολογητικός είναι. Μάλλον θα έπρεπε να το εκφράσω μην περιμένετε απάντηση εάν με ρωτήσετε για τον τόμο, γιατί το Έμενταλ (όχι, λάθος αυτό είναι τυρί), το Αλτσχάιμερ είναι καλπάζον.
 
Last edited:
Top