Βιβλιονέα

Ενδιαφερον ακουγεται Ελλη και θα εχω και εγω περιεργεια για το αποτελεσμα. Παντως την ιστορια του βιβλίου δεν την λες και τόσο "κινηματογραφική". Οσο για την επιλογη του Κεισι Αφλεκ πολυ καλη μου ακουγεται εμενα. Αν και φυσιογνωμικα καπως αλλιως τον φανταζομουν εγω τον Στοουνερ οταν διαβαζα το βιβλίο, εντουτοις ερμηνευτικα ο Κεισι Αφλεκ ειναι ενας πολυ καλος ηθοποιος που κρινοντας απο αλλες ταινιες του και ιδιως με το "Manchester by the sea" το εχει πολυ με την βουβη ερμηνεια κατι που νομιζω θα χρειαστει για την συγκεκριμένη μεταφορά.

Κυκλοφορεί τον Οκτωβριο απο τις εκδοσεις Κεδρος το τελευταιο μυθιστορημα που εγραψε ο Φιλιπ Κερ με ηρωα τον Μπερνι Γκουντερ το οποιο εκτυλισσεται στην Ελλάδα με τιτλό "Φοβου τους Δαναους".

Επειδή έχω παραμελήσει το θέμα με αποτέλεσμα να χάνετε τις κηδείες...

Πέθανε στις 12/11 ο Σταν Λι στα 96 του. Δημιουργός πολλών ηρώων κόμιξ μεταξύ των οποίων οι 4 Φανταστικοί, ο Σπάιντερμαν, ο Χαλκ κ.α.
Είδα μερικές χιλιάδες μηνύματα που του εύχονται καλό παράδεισο, αλλά δεν ξέρω γιατί ο μακαρίτης ήταν Εβραίος.
Και ο Θεός μισεί τους Εβραίους.
Και τους Μουσουλμάνους.
Και τους άθεους.
Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μάλλον και τους αγνωστικιστές.
Και τους ομοφυλόφιλους.
Και όσους τρώνε κρέας Τετάρτη και Παρασκευή.
Και όσους κάνουν σεξ.
Και όσους δεν κάνουν σεξ αλλά θα ήθελαν να κάνουν σεξ.
Και όσους δεν κάνουν σεξ και μισούν αυτούς που κάνουν σεξ.
Γενικά έχει ένα θέμα κοινωνικότητας αλλά κατά τα άλλα είναι καλός.

Χθες πέθανε ο γεννημένος το 1935 Φερνάντο ντελ Πάσο, σαφώς λιγότερο γνωστός από τον κύριο Λι. Ήταν Μεξικανός λογοτέχνης βραβευμένος με το βραβείο Θερβάντες το 2015.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
επιτέλους! μια πληρης εκδοση του μοντεκριστο.καιρός ηταν! η τιμή θα πέσει καποια στιγμή.. Αντε και στον Ροβινσώνα Κρούσο τώρα... :πάνω:

Γιάμι, όπως τα λες, αλλά ρε παιδιά, τέτοια τιμή; Εκεί που σε άλλες χώρες υπάρχουν από εκατό εκδόσεις, σε έναν ή δύο τόμους, με σκληρό ή μαλακό εξώφυλλο, με νέες ή παλιότερες μεταφράσεις, εδώ έρχεται με τόση καθυστέρηση και με τρόπο που είναι σχεδόν σαν να μην ήρθε. Θα ζητάμε επίδομα από το κράτος για την αγορά...

Εγώ, θα περιμένω, κάποιο βιβλιοπωλείο να το βγάλει με έκπτωση 50% και πάνω. Είναι πολλά τα 50+ Ευρώ για ένα βιβλίο :)

Το Κουτσό του Χούλιο Κορτασαρ βγήκε με -40% στην Πρωτοπορία με 13,99 ενώ στον Ευριπίδη που έριξα μια ματιά η τιμή είναι στα 20,99.
Επίσης σχεδόν κάθε Σάββατο οι Εκδόσεις Gutenberg κάνουν παρουσίαση κάποιου βιβλίου τους... και το δίνουν με -30%.

Το είχα παρατηρήσει και εγώ αυτό με το Κουτσό με το που βγήκε η πρωτοπορία το είχε -40% ενώ τα άλλα γνωστά το είχαν ως -10%. Πρόσφατα έμαθα για αυτές τις παρουσιάσεις των εκδόσεων Gutenberg αλλά δεν ήξερα για το -30%.
Επίσης πριν λίγες μέρες (ξανα)πέτυχα τυχαία το κανάλι της Εστίας στο youtube όπου ανεβάζουν αντίστοιχες συναντήσεις- παρουσιάσεις ( https://www.youtube.com/channel/UC62Bljmtk7SOSAD1DL6AeQA )

Τέλος, αν και δεν είδα επίσημη ανακοίνωση, άκουσα πως το παζάρι βιβλίου στη Κοτζιά θα γίνει 18/1-10/2.

Last edited:
Στις 28 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Γιώργου Αγγελόπουλου από την Εκδοτική Αθηνών. Ουδέν σχόλιο.

Αυτος απο το σαρβαιβορ ε; Ε ενταξει και σε 1-2 μηνες κυκλοφορει και το νεο βιβλιο με τον Χαρι Χολε... Τι Νεσμπε, τι Αγγελόπουλος...
Παντως χωρις πλακα τώρα εκπλησσομαι με τον εκδοτικό οίκο. Την ειχα για πιο σοβαρη την Εκδοτική Αθηνών.

Κι εγώ εκεί έμεινα κάγκελο, μη πω τίποτα άλλο, στο άκουσμα του εκδοτικού οίκου. Άντε, να ήταν κανένας Λιβάνης που έχει εκδώσει κατά καιρούς πολλές κοτσανες, να το καταλάβω.
Ο Νέσμπο είναι έτη φωτός μπροστά από τον Αγγελόπουλο, δε τίθεται θέμα σύγκρισης.

Βρε συ Ιαβέρη; Το πηρες για σοβαρα αυτο που εγραψα για Νεσμπε και Αγγελοπουλο; Πλακα εκανα, εννοειτε αυτο που λες. :)))