Βιβλιονέα

Κομπλεξικο mode on: εχει αρχισει και με κουραζει καπως ο παροξυσμος με τον Φαλλαντα. Δηλαδη, τι αλλο να μεταφρασουν; Οδηγιες μανταρισματος; :όχισουλέω:
Κομπλεξικο mode off.
@Έλλη Μ σε βρίσκω λιγουλάκι υπερβολική, δεν ειναι δα και τόσα πολλά τα βιβλία του που έχουν μεταφραστεί. Ισα ισα νομιζω ο Φαλαντα είχε αδικηθει απο τους Ελληνες εκδοτες. Ενω έχει πλουσιο έργο εδω και πολλά χρόνια είχαν μεταφραστεί μόνο δυο βιβλία του, ο Ποτης και το Μονος στο Βερολινο. Τα τελευταια 3-4 χρονια ο Gutenberg αρχισε να τον μεταφραζει και εβγαλε τον ανθρωπακο, το Λυκος αναμεσα σε λυκους και τωρα τον Εφιαλτη. Σφηνα κυκλοφορησε και απο εναν μικρο εκδοτικο ενα αλλο βιβλιαρακι με κατι διηγηματα. Αυτα είναι όλα. Ισως επειδη τα δυο τελευταια του gutenberg μαζι με το βιβλιαρακι βγηκαν χρονικά κοντα και για αυτο να σου εχει μείνει αυτη η εντυπωση.
 
@Χρυσόστομος έχω την αίσθηση ότι το άκου ανθρωπάκο είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά, ως πρώτο και μόνο έργο του Φάλλαντα κάπου στα 80ς (έχω την εικόνα του βιβλίου στη βιβλιοθήκη της θείας μου) αλλά δεν θυμάμαι ούτε εκδόσεις ούτε χρονιά ακριβώς.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Η εορταγορά του συλλόγου "Κύτταρο", όπως και κάθε χρόνο, θα έχει βιβλία, χριστουγεννιάτικα και διάφορα άλλα είδη. Τα έσοδα θα διατεθούν για χριστουγεννιάτικα δώρα που θα δοθούν σε παιδιά που νοσηλεύονται σε ογκολογικές κλινικές.

935
 
Όλως τυχαίως @Σελεφά, αυτή ακριβώς τη στιγμή παρακολουθώ τις διαλέξεις του στο youtube! Είναι πολύ καλός - ως καθηγητής δημιουργικής γραφής (δεν ξέρω ως συγγραφέας - αλλά εικάζω, επίσης).
 
@ΚρίτωνΓ και εγώ που έχω δει κάποια βιντεάκια του έχει μεταδοτικότητα, που είναι το σημαντικότερο σε έναν καθηγητή. Τώρα ως συγγραφέας είναι το τι περιμένεις από ένα βιβλίο. Δεν είναι του είδους του συγγραφέας που χρησιμοποιεί περίτεχνες λέξεις ή θα περιγράψει τα βουνά με 200 χρώματα. Σου προσφέρει άλλες απολαύσεις στο διάβασμα, όπως δράση, κατάθλιψη, μοναδικότητα κτλ.
 
Τι σας έχω; πάλι εκπομπή με θέμα τα βιβλία.
Που; μα στην ΕΡΤ φυσικά.


ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΗΣ (μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων)
* * * ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ * * *
προβολή: Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 - ΕΡΤ2 - 20:30
Ο Γιάννης Η. Χάρης, επιμελητής εκδόσεων, μεταφραστής και αρθρογράφος, με μεγάλη και σημαντική προσφορά στον χώρο του βιβλίου και στα γράμματα, μας συστήνεται στο Μονόγραμμα.


*Αν θέλετε (προσωπικά το έχω βρεί πολύ χρήσιμο) μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ERTFLIX και να παρακολουθείτε εκεί τις εκπομπές όποτε σας βολεύει.
 
1004Και αναρωτιόμουν γιατί ένα βιβλίο του 2013 βγήκε με καινούργιο εξώφυλλο και καπάκι το 2ο βιβλίο της σειράς... και το 3ο μέσα στο 2022... Μα θα γίνει σειρά φυσικά...

Ευτυχώς που γίνονται μεταφορές βιβλίων και οι εκδοτικοί αποφασίζουν να εκδόσουν τα βιβλία ή τις συνέχειες...
 
Δυστυχώς όχι, αλλά σκοπεύω στο άμεσο διάστημα να διαβάσω τουλάχιστον το 1ο που από ό,τι είδα υπάρχει τη βιβλιοθήκη.
 
Top