Βιβλιονέα

Καλέ, τώρα σας διάβασα εδώ. :ρ
@Ιαβερης Το τρελό ξέρεις ποιο είναι, ότι εκείνες τις μέρες όντως άνοιξα σαμπάνια (ή κάτι αφρώδες λευκό τελοσπαντων που έμοιαζε με σαμπάνια :χαχα:)
Έχω μέλλον με τα SA πάντως, μόνο το πρώτο έχω διαβάσει (και το warbreaker), έχω αλλά 3 τερατακια των 1200+ σελίδων, οπότε μέχρι να βγει το 5ο,εχω μέλλον. Το Lost metal προς το παρόν αναμένω με αγωνία.
 
Ποια σχέση έχουν ο Διονύσιος Σολωμός και η Φανύ Αρντάν; Μια εξαιρετική ηθοποιός του γαλλικού σινεμά κι ο ευαίσθητος, δικός μας Σολωμός συναντιούνται στη Σορβόννη.

 
 
@Ροκμαντικ πολύ ασαφές το άρθρο. Κλείνει; (βάζει ερωτηματικό ακόμα και στον τίτλο του) Αναρωτιέται αν κλείνει, εικάζει ότι κλείνει, φοβάται ότι κλείνει;
Και γιατί κλείνει; Και εκεί δημιουργική ασάφεια. Δεν έχει χρήματα; Δεν έχει προσωπικό; Την κλείνουν δια "περίεργου μνημονιακού νόμου;" Θα ψάξω να βρω το ΦΕΚ - γιατί δεν μας το έδωσε; Είναι 7 οι εργαζόμενοι και θα μείνουν έξι λόγω συνταξιοδότησης του ενός, ενώ στις ένδοξες εποχές είχε 35! Πόσους χρειάζεται μια βιβλιοθήκη; Αναρωτιέμαι. Η National Library στη Νέα Υόρκη παίζει να έχει μερικές δεκάδες εργαζόμενους. Στη βιβλιοθήκη μιας μεγάλης Ελληνικής επαρχιακής πόλης πόσους βιβλιοθηκάριους χρειάζεται; Πόσος είναι ο φόρτος εργασίας; Περισσότεροι βιβλιοθηκάριοι ανά κάτοικο από ότι κάποιες περιοχές γιατρούς ανά κάτοικο!
Και μετά υπάρχει και η συνωμοσιολογική εκδοχή του - αυτού που λένε και τα καρντάσια στη Θεσσαλονίκη - κράτους των Αθηνών που "σαμποτάρει" την βιβλιοθήκη για να βάλει χέρι στους θηραυρούς της. Και φυσικά δίνει και ωραια ερμηνεία για την ευθύνη του πολιτικού κόσμου (το κράτος και οι φορείς του, φταίει για τα πάντα). Α! και ο εκπαιδευτικός και πνευματικός κόσμος. Τεράστια ευθύνη! Δεν υπάρχουν διαχειριστές της βιβλιοθήκης- ούτε οικονομική διαχείριση να υποθέσω. (ή και να υπάρχουν δεν έχουν καμία ευθύνη - το κράτος φταίει που δεν τους δίνει και άλλα χρήματα και βάζει και μνημόνια).
Εύγε στην σωστή δημοσιογραφία. Να προτείνουμε τον δημοσιογράφο για πούλιτζερ!
 
Καπου διαβασα οτι αυτες τις μερες μετα απο δυο χρόνια γινεται και πάλι το παζαρι βιβλιου στην Αθηνα. Αυτο που γινοταν καθε χρονο στην πλατεια Κοτζια. Φετος μεταφερθηκε στην Κλαυθμωνος. Για πειτε εσεις που ζειτε στην Αθηνα το επισκεφθηκε κανενας; Τι λεει απο τίτλους και τιμές;
 
Top