Βιβλιονέα

Εν ολιγοις, κατηγορεις τον εαυτο σου, γιατι εχασε τοοοοσο χρονο στο διαδίκτυο ενω πολυ απλα θα μπορούσες να με ρωτησεις. :σαςευχαριστώ:
Πώς το κατάλαβες;;;;;;
Bon, je suis faible :))))

Διαβασε κατι αλλο δικο του αρχικα, μικροτερο, ισως Το κοριτσι με τα παραξενα μαλλια, προτου καταληξεις οτι σου ταιριαζει αυτο(ς)
:προσκυνώ:

Εσυ τωρα με κοροιδεύεις, αλλα μου αξιζει. :))))
Pas du tout! Θαυμάζω, ειλικρινά, όσες/ους διάβασαν περισσότερα και ξέρουν περισσότερα. Θέλει πολύ κόπο και πολύ χρόνο.

Ne sommes-nous pas tous?
google translation;
Μια απλούστερη διατύπωση θα ήταν nous sommes tous, n'est-ce pas ? ή on est tous, ou non? ή on est tous, non? ή πιο καθημερινά, bah, peu importe quand-meme.

Οχι, κατα λεξη μεταφορα της ελλιτσας. :ντροπή:

Λες και δεν ξερω τα της κατα λεξη μεταφρασης..🤦🤦🤦

Ευχαριστώ για τη διορθωση. 🙂

Δεν ξέρω αν το έχετε δει απλά ενημερωτικά γράφω ,επειδή ενδιέφερε εμένα, επανεκδόθηκε το βιβλίο και κυκλοφορεί από ο,τι είδα απο τις εκδόσεις Άγρα . Και διάβασα και εδώ μέσα από μέλος ότι υπάρχει περίπτωση επανακυκλοφορησης από τθις εκδόσεις Ίνδικτος

Μου εκανε εντύπωση που βρηκα τον δευτερο τομο του Τιγκανα ενω ο πρωτος δεν υπηρχε. Επισης (απο πέρσι αυτο) κυκλοφορουν και οι δυο εκδοσεις του βασιλια με τα κιτρινα, ενω συνηθως του Αίολου δεν το βρισκεις εύκολα. Τελος, βρηκα ενα βιβλιο του Μωριάκ, επισης εξαντλημενο στα βιβλιοπωλεία, σε δεκαδες αντιτυπα. :ντροπή:
Και βιβλια που στα βιβλιοπωλεια πωλουνται στο διπλασιο (και παραπανω) της τιμης που τα αγορασα.

Εγώ θα χαιρόμουν αν έβρισκα έναν Πίντσον από εκδόσεις Χατζηνικολή ή κάποιο από τα εξαντλημένα του Ναμπόκοφ και τις εκδόσεις Καστανιώτη.. Πάντως συμφωνώ με @Έλλη Μ όσον αφορά τις ευκαιρίες που μπορείς να βρεις στην έκθεση. Αξίζει μια βόλτα. Για Μωριάκ λογικά αναφέρεσαι στον Κόμπο των Εχιδνών, νομίζω το έχει 5 ευρώ και ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το πήρα:ωιμέ:

Για Μωριάκ λογικά αναφέρεσαι στον Κόμπο των Εχιδνών, νομίζω το έχει 5 ευρώ και ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το πήρα:ωιμέ:
@Πληθων αμελησα να σου απαντήσω. Σε αυτο αναφερομουν, ναι. Το ειχα προσφατα στο νου, το ειδα σε βιβλιοθηκη φιλου και μου το σχολιασε πολύ θετικά.

Ο κόμπος των εχιδνών είναι ένα πολύ δυνατό ανάγνωσμα, θυμάμαι μου είχε αρέσει πάρα πολύ.
Όσο θυμάμαι, πρόκειται για τον μονόλογο ενός ηλικιωμένου και εύπορου άντρα, ο οποίος στη δύση της ζωής του διαπιστώνει πως η αγάπη του για το χρήμα αλλά και η καχυποψία του τον είχαν μετατρέψει σε ένα ανθρωπόμορφο τέρας.

Αν δεν κάνω λάθος, προς το τέλος υπάρχει μια σχετική ανατροπή που ουσιαστικά τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πραγματικό του εαυτό.

Να ξέρετε πάντως ότι σας ζηλεύω πάρα πολύ που πηγαίνετε στην έκθεση.
Να μου λείπει η Αθήνα τόσο πολύ...ποιος να μου το' λεγε....:ουχ:
Και εγώ μια μόνιμη ζήλεια έχω...
:(
Κι εγω. Μονο μια φορα ετυχε να ειμαι Αθηνα την περιοδο του παζαριου και το τιμησα δεοντως. Και αλλη μια φορα, αγγαρεψα φιλο που μενει Αθηνα και του εδωσα λιστα με οσα ηθελα. :))))

Πήγα και εγώ σήμερα στην έκθεση βιβλίου. Βρήκα πολλά παιδικά για τον ανιψιό μου και για εμένα αγόρασα αυτό.

Μου άρεσε πολύ το οπισθόφυλλο αλλά δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για το βιβλίο.

Εγώ θα χαιρόμουν αν έβρισκα έναν Πίντσον από εκδόσεις Χατζηνικολή ή κάποιο από τα εξαντλημένα του Ναμπόκοφ και τις εκδόσεις Καστανιώτη.. Πάντως συμφωνώ με @Έλλη Μ όσον αφορά τις ευκαιρίες που μπορείς να βρεις στην έκθεση. Αξίζει μια βόλτα. Για Μωριάκ λογικά αναφέρεσαι στον Κόμπο των Εχιδνών, νομίζω το έχει 5 ευρώ και ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το πήρα:ωιμέ:
ευσεβείς πόθοι 🥲

Ο Σαλμάν Ρασντί έγραψε νέο βιβλίο με τίτλο στα αγγλικά Victory City, και εκτυλίσσεται στην Ινδία τον 14ο αιώνα. Η επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου θα γίνει αύριο διαδικτυακά και ομιλητές θα είναι ο Νηλ Γκέιμαν και η Μάργκαρετ Άτγουντ. Νέο βιβλίο αναμένεται και από την Μάργκαρετ Άτγουντ, με τίτλο Old Babes in the Wood και είναι ανθολογία διηγημάτων.