@Βασίλισσα αυτή η άποψη έχει ξαναδιατυπωθεί.
Προσωπικά, επειδή είμαι
κολλημένος με τον King εδώ και 20+ χρόνια,
θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να βγάζει συνέχεια βιβλία. Υποθετικά πάντα, ενδεχομένως έχει ένα στοκ ιδεών ή κειμένων, πάνω στο οποίο μπορεί να χτίσει αρκετά εύκολα. Το κάνει εδώ και 4-5 δεκαετίες, νομίζω δεν είναι δύσκολο: αν παρατηρήσει κάποιος τα βιβλία του βρίσκει αντιστοιχίες και ομοιότητες. Πολύ πρόχειρα θα αναφέρω την Ιστορία της Λίσι και την Αϋπνία. Υπάρχουν κάποια θέματα/στοιχεία/χαρακτηριστικά χαρακτήρων που επανέρχονται. Θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω υπέρ αυτής της άποψης και με άλλα παραδείγματα και χωρίς την πρόθεση να παρουσιαστώ ως ειδήμονας. Απλά είναι η γνώμη ενός συνεπούς αναγνώστη από το 1996 και εντεύθεν.
Από την άλλη, φυσικά μπορεί να έχει ομάδα, να πετάει μια ιδέα (ή και καμία!), να την κάνουν 700 σελίδες, να κάνει ένα χτένισμα (ή να μην κάνει!) και βουαλά το νέο βιβλίο.
Είναι καλό αυτό, με την έννοια ότι οι φανατικοί του αναγνώστες (σαν και του λόγου μου) δεν μένουν ανικανοποίητοι;
Είναι κακό, με την έννοια ότι παίρνουμε υλικό βγαλμένο από δευτεροτρίτο χέρι, άρα είναι μια "προδοσία" προς τους αναγνώστες που τον ακολουθούν πιστά εδώ και δεκαετίες;
Δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση, θα το αγοράσω και αυτό, κι ας μην μου αρέσει.