Βιβλιονέα

Σήμερα είχα συζήτηση με συνάδελφο για τον King και θα ήθελα την γνώμη σας! Δεν έχω διαβάσει καθόλου King από άρνηση αλλά μιας και είδα αυτή την ανάρτηση… αν το πάρω απόφαση είναι καλό να ξεκινήσω από τον Μαύρο Πύργο; Και Nesbo δεν έχω διαβάσει!

@Βασίλισσα Δεν νομίζω ότι είναι η ιδανική επιλογή για πρώτη επαφή με τον King. Κάρι, Σάλεμς Λοτ ή οποιαδήποτε από τα πρώτα του βιβλία είναι ιδανικότερα για να γνωρίσεις το ύφος του συγγραφέα και να δεις αν σου ταιριάζει.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν είμαι φαν του Κινγκ αλλα θα ήθελα να διαβάσω από τα βιβλία του Μπακμαν αν επανεκδοθουν τον Δρομέα και την Μακριά πορεία.
Καλές επιλογές! Δεν θυμάμαι πιο από τα δύο με είχε συγκλονίσει, είναι πολλά χρόνια που τα έχω διαβάσει, με την πρώτη ευκαιρία θα το γράψω.

Συμφωνώ @Βασίλισσα με τα βιβλία που σου αναφέραν, θα προσθέσω και το Αϋπνία, που είναι το αγαπημένο μου.

Συμφωνώ με τις παραπάνω επιλογές για King.
Για το Nesbo, έχε υπόψη πως αν ξεκινήσεις με τις ιστορίες του Χάρυ Χόλε, ακολουθούν μια "σειρά" και κάποια γεγονότα επανεμφανίζονται σε επόμενα βιβλία. Εξαιρετική αρχή είναι οι Κυνηγοί Κεφαλών & το Βασίλειο.

Σημερα σε ενα βιβλιοπωλειο έπεσε το ματι μου σε αυτό το βιβλίο. Το ξεφυλλισα λιγο, διαβασα καποιες παραγραφους και το βρηκα πολύ ενδιαφέρον και πολύ ευστοχο. Δεν το πήρα αλλά θα το παρω καποια στιγμή. Το παραθέτω εδώ γιατι τις προαλλες έγινε καποια σχετική συζητηση για την woke culture και για όποιον ενδιαφερεται να το ψαξει περισσότερο.

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται @Χρυσόστομος, πράγματι. Σε αυτό που λέει η @Κεχριμπάρι κολλάει ένα ωραίο "τσιτάτο" που διάβασα στο βιβλίο του Φερνάντο Αραμπούρου Τα Πετροχελίδονα : "Ένας αγώνας, όσο δίκαιος και αν είναι, γίνεται επιβλαβής όταν αρχίσει να τον υπερασπίζεται ένας φανατικός" (όταν μπαίνει ο φανατισμός γενικότερα, θα το έλεγα εγώ) - και αυτό συμβαίνει, δυστυχώς.

Καινούργια κυκλοφορία από Gutenberg στη σειρά Orbis Literae.
Ντίκενς και "Τα έγγραφα του Πίκγουικ"!!!
Από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς ο Κάρολος και πολύ θα ήθελα να διαβάσω ένα από τα μυθιστορήματα της νιότης του, αλλά ο εκδοτικός οίκος συνεχίζει τη γνωστή του τακτική…
Κλασικά 2 τόμοι, 20 ευρώ ο ένας (σύνολο 40) και η γνωστή μέτρια ποιότητα στο εξώφυλλο.
Αλήθεια, που ζουν αυτοί; 40 ευρώ για ένα βιβλίο; Θα μπορούσαν να βγάλουν μια έκδοση πολυτελείας αρχικά και μετά να κατεβάσουν τιμή και ποιότητα σε επίπεδα φυσιολογικά. Αλλά όχι!
Ακολουθούν την τακτική του "όσοι διαβάζουν, διαβάζουν, οι άλλοι δεν μας ενδιαφέρουν".

@Νικόλας Δε Κιντ

Θα μιλήσω αρχικά για το οικονομικό κομμάτι. Με το που βγαίνει το βιβλίο ναι η τιμή είναι αυτή που είναι. Μετά από ένα χρόνο που το βιβλίο δεν συμπίπτει στην ενιαία τιμή... κάποια από τα περσινά τα δίνει στην πολιτεία με 50% ή με 30%. Ακόμη δε αν κάποιος περιμένει το καλοκαίρι... ορίζουν μια ημερομηνία που μπορείς να πάρεις βιβλία καινούργια η παλιά κακέκτυπα... και συνήθως είναι βιβλία που έχει τσαλακωθεί το εξώφυλλο κτλπ η ζημιά είναι μικρή... οπότε και εκεί κατεβάζουν πάρα πολύ την τιμή... επίσης για όσους μένουν αθήνα... κάθε Σάββατο κάνουν παρουσίαση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο τους και κληρώνουν 3 αντίτυπα... εγώ αυτό δεν το έχω δει να το κάνει άλλος εκδοτικός...

Πάμε στα μεγέθη του βιβλίου και γενικά σε όλο το περιτύλιγμα...
Είναι ο μοναδικός εκδοτικός οίκος που αντί για κόλλα χρησιμοποιεί κλωστή στα βιβλία του... που σημαίνει οτι δεν πρόκειται να διαληθούν όσο και να τα ανοίξεις... ναι η ράχη θα ραγίσει αλλά αυτό γίνεται σε όλα τα βιβλία που είναι μαλακό το εξώφυλλο... γιατί δεν κάνουν hardcover; δεν ξέρω... και εγώ θα το ήθελα αλλά μένω σε αυτό που μου δίνουν... και σε σχέση με οτι κυκλοφορεί... θεωρώ οτι είναι η καλύτερη δουλειά που υπάρχει σε σχέση με άλλους εκδοτικούς... επίσης επειδή μπαίνω στα μέσα εμένα με βολεύουν οι δυο τόμοι... αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή γιατί εκεί λες βγάζουν λεφτά με δυο τόμους... πάντως με τον Κόμη Μόντεχρίστο μου είχαν φύγει τα χέρια...

Και επειδή πρόσφατα διάβασα Ντίκενς και θα διαβάσω μέχρι να τελειώσει η χρονιά και το christmas carol... έχω σκοπό σίγουρα να αγοράσω και αυτό αλλά θα περιμένω να κατέβει η τιμή... άλλωστε έχω τόσα βιβλία αδιάβαστα.

@Νικόλας Δε Κιντ Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η τιμή είναι αλμυρούτσικη για τα ελληνικά δεδομένα, όμως προσωπικά έχω αδυναμία στη συγκεκριμένη σειρά γιατί βγάζει διαμαντάκια. Επίσης οι μεταφράσεις τους είναι κορυφαίες, όσα βιβλία κι αν έχω πάρει από τον συγκεκριμένο οίκο κανένα δεν μου "κλώτσησε" στην ανάγνωση, σε αντίθεση με άλλους εκδοτικούς όπως ο Ζαχαρόπουλος όπου βιάζουν τα κείμενα. Ένα από τα λίγα αρνητικά που βρίσκω στις εκδόσεις Gutenberg είναι δυστυχώς το πολυτονικό που επιμένουν να χρησιμοποιούν και το οποίο, όπως έχω πει σε άλλο νήμα, πλέον δυσκολεύομαι να διαβάσω και με κουράζει αφάνταστα.

Έχουμε κάποια νέα... άργησα να ενημερώσω... ελπίζω όσοι δεν έχετε ενημερωθεί να προλάβετε γιατί σήμερα είναι η τελευταία μέρα.
Κάθε μήνα, την πρώτη Παρασκευή και το πρώτο Σαββατοκύριακο, μπορείτε να αγοράσετε από το site μας ένα αγαπημένο βιβλίο των εκδόσεων Gutenberg με έκπτωση 50%!

Το βιβλίο του μήνα Φεβρουαρίου είναι ο Ζοφερός οίκος του Charles Dickens (μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ).