Βιβλιονέα

Σχετικά με το link: Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με μουσική παλιότερα. Το αποτέλεσμα άρεσε στον κόσμο που άκουσε την σύνθεση. Όμως λόγω των έντονων αντιδράσεων ακριβώς γιατί ο συνθέτης δεν ήταν άνθρωπος, σταμάτησε το πράγμα εκεί...

Το εμμετρο ιπποτικο επος του Βιτζεντζου Κορναρου ''Ερωτοκριτος'' κυκλοφορει σε graphic novel απο τις εκδοσεις Polaris. Το αρθρο περιλαμβανει περισσοτερες λεπτομερειες καθως και καποιες πρωτες εικονες.

Last edited:
Οσονουπω κυκλοφορεί από τον Ίκαρο το βιβλίο «ΓΚΑΜΠΟ: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής», graphic novel για τη ζωή του, σε μετάφραση Κλαίτης Σωτηριάδου!

Ρόμπερτ Γκαλμπρέϊθ (aka J. K. Rowling): "Η Σοδειά του Κακού"

Τίτλος πρωτοτύπου: Career of Evil
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Ημερομηνία Έκδοσης : 26/05/2016
Σελίδες: 648
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο

Το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς με πρωταγωνιστές τον ντετεκτιβ Κόρμοραν Στράικ και τη βοηθό του, Ρόμπιν Έλλακοτ.
Φίλοι μου απ' το εξωτερικό, που το διάβασαν ήδη, μιλούν για μια συγκλονιστική υπόθεση, με συνεχείς ανατροπές, κ για έναν Κακό που δεν έχουμε ξαναδεί!

Το βιβλίο κυκλοφορεί επιτέλους σε λιγότερο από 20 μέρες! Μετράω μέχρι κ τις ώρες που απομένουν...
Ανοίγω αυτό το νήμα, παρόλο που είναι νωρίς, με την ελπίδα ότι θα γίνει πεδίο συζήτησης κ για τα δύο βιβλία της σειράς που προηγήθηκαν, δηλ. Το Κάλεσμα του Κούκου και Ο Μεταξοσκώληκας.

Καλή ανάγνωση! :διάβασμα3:

Last edited by a moderator:
Andrew Lane - Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς

Το Μεταίχμιο young κυκλοφόρησε οκτώ βιβλία του Andrew Lane με γενικό τίτλο "Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς" και ανά τόμο:
1. Νέφος Θανάτου
2. Η κόκκινη βδέλλα
3. Μαύρος Πάγος
4. Πύρινη θύελλα
5. Το δάγκωμα του φιδιού
6. Στην κόψη του μαχαιριού
7. Τα τέρατα της Οξφόρδης
8. Νυκτερινή εισβολή

Ο συγγραφέας ανιχνεύει τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Σέρλοκ και δίνει τη δική του απάντηση για τις δεξιότητες και ικανότητες που έχει ο ενήλικος Χολμς. Οι ιστορίες είναι αυτοτελείς, αλλά υπάρχουν στοιχεία και λεπτομέρειες που είναι καλό να γνωρίζει ο αναγνώστης.
"Τα βιβλία μιλούν για άλλα βιβλία" (Eco στο Όνομα του Ρόδου). Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στα 1-2, ομολογώ ότι κόλλησα.
Το συνιστώ. Για εφήβους και όχι μόνο.

Καλώς ήρθες Άρειε (μην αγχώνεσαι, δεν θα σε καρφώσουμε στον Αθανάσιο). Χαίρομαι που σε βλέπω όλο όρεξη για νέες παρουσιάσεις όμως θα προτιμούσαμε οι παρουσιάσεις βιβλίων να είναι πιο γεμάτες. Εδώ θα δεις πώς προτιμούμε να είναι οι παρουσιάσεις βιβλίων.

Αν θες πέρνα από εδώ να σε καλωσορίσουμε και πιο επίσημα.

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πέθανε στα 90 του ο Πίτερ Σάφερ (συγγραφέας, μεταξύ άλλων, και των "Equus" και "Amadeus, τα οποία γίναν κι εξίσου εξαίρετες ταινίες). :ανέκφραστος:

Τίτλος πρωτοτύπου: Career of Evil
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Ημερομηνία Έκδοσης : 26/05/2016
Σελίδες: 648
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο

Το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς με πρωταγωνιστές τον ντετεκτιβ Κόρμοραν Στράικ και τη βοηθό του, Ρόμπιν Έλλακοτ.
Φίλοι μου απ' το εξωτερικό, που το διάβασαν ήδη, μιλούν για μια συγκλονιστική υπόθεση, με συνεχείς ανατροπές, κ για έναν Κακό που δεν έχουμε ξαναδεί!

Το βιβλίο κυκλοφορεί επιτέλους σε λιγότερο από 20 μέρες! Μετράω μέχρι κ τις ώρες που απομένουν...
Ανοίγω αυτό το νήμα, παρόλο που είναι νωρίς, με την ελπίδα ότι θα γίνει πεδίο συζήτησης κ για τα δύο βιβλία της σειράς που προηγήθηκαν, δηλ. Το Κάλεσμα του Κούκου και Ο Μεταξοσκώληκας.

Καλή ανάγνωση! :διάβασμα3:
Το ξέρατε ότι το "Ρόμπερτ Γκαλμπρέϊθ" είναι ψευδόνυμο της J. K. Rowling ? Υπάρχει στην παρένθεση στο θέμα, αλλά δεν το πρόσεξα. Και δεν είχα ιδέα ότι η J. K. Rowling μπήκε και σε άλλα χωράφια πέραν του Harry Potter... Μάλλον βρήκα δώρο για την κόρη μου που λατρεύει τον Harry...

<==--κλικ--==>

Με μια γρηγορη ματια στην ξένη πεζογραφία, ξεχωρίσα αυτα:

• Mr. Vertigo - Πολ Οστερ
  • Μάτι - Ναμπόκοφ
  • Ζώντας τη νύχτα - Ντένις Λεχέιν, ενός από τους σεναριογράφους του θρυλικού «The Wire».
  • Αλφρεντ Ντέμπλιν - Οι δύο φίλες και η υπόθεση φαρμακείας (διηγείται ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης)
  • Πορφυρά ποτάμια - Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ
  • Το βιβλίο που καθιέρωσε τον Ολιβερ Σακς και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, τα «Ξυπνήματα», θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Αγρα.
  • Τα τρία στίγματα του Πάλμερ Ελντριτς - Φίλιπ Ντικ.
  • Εδώ είμαι -Τζόναθαν Σάφραν Φόερ
  • Και βιασταί αρπάζουσιν αυτήν - Φλάνερι Ο’ Κόνορ, κλασικό μυθιστόρημα γύρω από τη σύγκρουση της πίστης και της λογικής, της πατριαρχίας και της ανατροφής.
  • Απόκρυφο Βερολίνο - Φρανζ Χέσελ, μια κατάδυση στην μποέμ γερμανική πρωτεύουσα του 1920.
  • Αγνή - Τζόναθαν Φράνζεν
  • Η καρδιά πεθαίνει τελευταία - Μάργκαρετ Ατγουντ
  • Τα χρονικά μιας ρευστής κοινωνίας - Ουμπέρτο Εκο.
  • Νησί του Σημείου Νέμο - Ζαν-Μαρί Μπλας ντε Ρομπλές που επιστρατεύει τον Ιούλιο Βερν και τη λογοτεχνία του ρομαντισμού σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα
  • Η μελαγχολία της αντίστασης - Λάζλο Κρασναχορκάι

Last edited:
Καλές είναι αυτές οι επανεκδόσεις από την Αστάρτη - πιστεύω ότι θα γίνουν κι άλλες - αλλά τα βιβλία της είναι χάλια .

Έλλη Μ το βιβλίο της Φλάννερι Ο΄Κόννορ είχε κυκλοφορήσει παλιότερα τόσο από εκδόσεις Φέξη αλλά και από Κέδρο ,σε μετάφραση του Αλέξανδρου Κοτζιά .Ας ελπίσουμε να είναι σε νέα μετάφραση .Επίσης το Μάτι είχε βγει από Ερατώ .Το μόνο που μου κινεί το ενδιαφέρον είναι του Κρασναχορκάι .

Θυμαμαι κι εγώ οτι κυκλοφορουσε το Ματι, γιατι κάπου το 'χε πάρει το μάτι μου. :ρ
Νομιζω και τα Ξυπνήματα, του Σακς.
Επίσης, θα κυκλοφορήσει και ενα δοκιμιο, προφανως το τελευταίο, του Κ. Παπαγιωργη. :ναι:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Βλέπω πως εκδίδεται ένα βιβλίο του Σαρτζετάκη με τίτλο «Επιτελών το καθήκον μου» και σχετικά με την δολοφονία του Λαμπράκη. Μια κομβική στιγμή για την πορεία και τον εκδημοκρατισμό της Ελλάδας. Να ένα βιβλίο που θα με ενδιέφερε να διαβάσω.