Βιβλιοπωλεία

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ιδού ένας κατάλογος με βιβλιοπωλεία σε διάφορες πόλεις.. Όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει κάποιο πιο κάτω κι εγώ θα το ενσωματώσω σε αυτήν την αρχική ανάρτηση! Επίσης, μπορείτε να ενημερώσετε για κάποιο χαρακτηριστικό (αν πρόκειται π.χ. για εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο, αν έχει τις καλύτερες τιμές κτλ.) ώστε να μπορούμε να έχουμε και μια σύντομη περιγραφή για κάθε βιβλιοπωλείο.
:ναι:

Αθήνα

Public Συντάγματος

Καραγεώργη Σερβίας 1
Πλατεία Συντάγματος
Τηλ:210 3246210

Βιβλιοπωλείον τής Εστίας
Σόλωνος 60
Tηλ. 30210.3615077, 3612103
e-mail:info@estiabookstore.gr

Βιβλιοπωλείο Ι.Σιδέρης
Σόλωνος 116
106 81 Αθήνα
Τηλ. 210 3833434
ημέιλ: contact@isideris.gr

Ιανός
Σταδίου 24
Τηλ. 210 3217917

Ιανός ARTSHOP
Λ.Κηφησίας & Σπ. Λούη 37Α
Τηλ. 2106830301

Λεξικοπωλείο
ειδικεύεται σε λεξικά παντός είδους
Στασινου 13, Παγκράτι, Αθήνα

Μεταίχμιο
πολυχώρος με πολλές εκδηλώσεις, σεμινάρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες, εργαστήρια για παιδιά και αναγνωστική λέσχη
Ιπποκράτους 118

Πατάκης
(Οι υπάλληλοι είναι πολύ εξυπηρετικοί στο να εντοπίσουν το βιβλίο που ψάχνουμε)
Ακαδημίας 65
τηλ .210-3811740

Πολιτεία
Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας
Τηλ. 210-3600235,3616373

Πρωτοπορία
Γραβιάς 3-5
Πλατεία Κάνιγγος

Πρωτοπορία - Παιδικό βιβλιοπωλείο
(Έχει και λογοτεχνία ενηλίκων με πάρα πολύ καλές προσφορές: βιβλία από 1€ ως 5€)
Γραβιάς 9-13
Πλατεία Κάνιγγος

Πύρινος Κόσμος
εξειδικεύεται σε βιβλία πνευματικής αναζήτησης (αλλά και όχι μόνο)
Ιπποκράτους 16

στέγη Bibliotheque
Θεμιστοκλέους 76
Τηλ.: 210 822 3067

Το μικρό Μοναστηράκι
(Διαθέτει όλων των ειδών βιβλία και έχει αξιοσημείωτες προσφορές, της τάξης του 20%-25%)
Γραβιάς 15
Εξάρχεια
Τηλ. 210 3303637

Bookato - Book Bazaar
(Έχει πάρα πολλά βιβλία και σε τιμές 3, 5 και 7€ και ανανεώνεται συνεχώς!
Κηφισίας 90, Αθήνα
(λίγο πριν την Πανόρμου, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας).

=-=-=-=-=-=

Ιωάννινα

Public

Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη
Τηλ:26510 70087

=-=-=-=-=-=

Καβάλα

Σελίδες με άρωμα καφέ

Ίωνος Δραγούμη 5, 1ος όροφος
Τηλ. 2510834406

Εκλογή
Ομονοίας 133
Τηλ. 2510837082

=-=-=-=-=-=

Κατερίνη

Νέστωρ

όμορφος χώρος με απαλή μουσική, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις..
Πεζόδρομος, Κανάρη 5
Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
Τηλ: 2351036024
=-=-=-=-=-=

Θεσσαλονίκη

Βιβλιοστόκ

(Μικρό μαγαζάκι με ορισμένες προσφορές.)
Πατριάρχου Ιωακείμ 8
Τηλ. 2310244609
e-mail: bibliostok@gmail.com

Βιβλιοβάρδια
(Έχει φθηνά βιβλία, μερικά από τις δικές τους εκδόσεις που είναι πολύ καλοεπιμελημένα)
Γούναρη Δημητρίου 28
Τηλ. 2310 264149 2310 264149

Βιβλιοβαρδια
(Έχει φθηνά βιβλία, μερικά από τις δικές τους εκδόσεις που είναι πολύ καλοεπιμελημένα)
Αριστοτέλους 8
Τηλ. 2310 220415

Ιανός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλους 7
Τηλ. 2310 277004

Ιανός στην Καλαμαριά
Μεταμορφώσεως 24
Τηλ. 2310 426780

Ιανός στην 25ης Μαρτίου
25ης Μαρτίου 45
Τηλ. 2310 886090

Ιανός στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos
Ε.Ο. Θεσ/κης-Νέων Μουδανιών
Τηλ. 2310 472308

Μαλλιάρης - Πολυχώρος "ΑΝΑΤΟΛΙΑ"
Δημ. Γούναρη 39
Τηλ. 2310 279079, 277113

Μπαρμπουνάκης
Αριστοτέλους 4
Τηλ. 2310 228682

Πρωτοπορία
Λ. Νίκης 3
Παραλία Θεσσαλονίκης

Public
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33
Τηλ. 2310 227288

Public στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos
(έχει σχετικά καλό τμήμα με κόμιξ)
Ε.Ο. Θεσ/κης-Νέων Μουδανιών
Τηλ. 2310472633

=-=-=-=-=-=

Πάτρα

Πρωτοπορία

Γεροκωστοπούλου 31-33
Πλατεία Γεωργίου

=-=-=-=-=-=

Πρέβεζα

Ατραπός του Βιβλίου

(όμορφος χώρος σε ένα γραφικό στενάκι στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενήμερο, με διοργάνωση εκδηλώσεων και με ιδιοκτήτρια που αγαπά το βιβλίο)
Χρ. Κοντού 13, Πρέβεζα, 48100
Τηλ. 2682021700

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Last edited:
Βιβλιοβάρδια Γούναρη Δημητρίου 28, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: 2310264149 2310264149
Βιβλιοβαρδια Αριστοτέλους 8,Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: 2310220415
εχει αρκετές προσφορες και διαφορα βιβλια της εκδοσης βιβλιοβαρδια αν θυμαμαι καλα οπου μπορεις να βρεις βιβλιο και με 3 ευρω.

Το μικρό Μοναστηράκι
Γραβιάς 15
Εξάρχεια
210 3303637
Διαθέτει όλων των ειδών βιβλία και έχει αξιοσημείωτες προσφορές (της τάξης του 20%-25%)

Να σημειώσω ότι το "Παιδικό βιβλιοπωλείο, Γραβιάς 9-13, Πλατεία Κάνιγγος" δεν έχει μόνο παιδικά, αλλά και λογοτεχνία ενηλίκων με πάρα πολύ καλές προσφορές (βιβλία από 1€ ως 5€)

Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρη-Πολυχώρος «ΑΝΑΤΟΛΙΑ»
Διεύθυνση:
Δημ. Γούναρη 39
546 22 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-279079, 277113
Fax: 2310-264856

Ξεχνιέμαι εκει μέσα, ωραίος χώρος, καλές τιμές και πολλή καλή εξυπηρέτηση. Όταν έψαχνα ένα σπάνιο βιβλίο ανέλαβαν να το αναζητήσουν και να μου το στείλουν στη Δράμα αν το βρουν.

ΑΘΗΝΑ

Πατακης
Ακαδημιας 65 τ.210-3811740
οι υπαλληλοι ειναι πολυ εξυπηρετικοι στο να εντοπισουν το βιβλιο που ψαχνουμε

Ελευθερουδακης
Παν/μιου 11 τ.210-3258440
τρεις οροφοι...αναπαυτικες πολυθρονες για διαβασμα

Ελευθερουδακης
Νίκης 73 & Γούναρη 1, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο : 2310 256406
οι τιμες του ειναι ιδιες με ολα τα βιβλιοπωλεια (απο οσο θυμαμαι) αλλα ειναι σε τελειο μερος,στην παραλια της πολης.εγω οποτε κανω βολτα στην παραλια και ειναι ανοιχτα παντα κανω και την βολτιτσα μου στον ελευθερουδακη!!!!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πέρασα εδώ, στην αρχική ανάρτηση τα δύο τελευταία βιβλιοπωλεία που προτείνατε εδώ. Όποιος θέλει ας βάλει εδώ το βιβλιοπωλείο της αρεσκείας του με μια σύντομη περιγραφή ώστε να εμπλουτίσουμε τον αρχικό κατάλογο πιο πάνω.
:ναι:

Σαιξπηρικόν βιβλιοπωλείο-εκδόσεις, Εθνικής Αμύνης 14, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310-220545. Ευχάριστος, ζεστός χώρος, ιδανικός για βιβλιόφιλους. Θυμίζει παλαιότερα λογοτεχνικά στέκια που είχε η Θεσσαλονίκη.
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου Πανεπιστημίου 37. Όμορφος χώρος σε κεντρικό σημείο, μπορείς να καθήσεις και να ξεφυλλίσεις τα βιβλία με την ηρεμία σου και με πολλές καλές προσφορές σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων.. Μία επίσκεψη νομίζω πως θα πείσει.

Να προσθέσω και εγώ ένα; (Βασικά το μόνο «κανονικό» βιβλιοπωλείο στην πόλη τα άλλα είναι βιβλιοχαρτοπωλεία ίσως τα προσθέσω αργότερα)

Ατραπός του Βιβλίου
Χρ. Κοντού 13, Πρέβεζα, 48100
τηλ. 2682021700
https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85/266971940012501

Όμορφος χώρος σε ένα γραφικό στενάκι στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενήμερο, με διοργάνωση εκδηλώσεων και με ιδιοκτήτρια που αγαπά το βιβλίο.

Αστραρχη, καμια προσφορα καλη, βαζει το Ατραπος του Βιβλιου; Γενικα απο τιμες τι λεει; Στα ιδια επιπεδα με τα περισσοτερα βιβλιοπωλεια ανα την περιφερεια;

Οι τιμές είναι το πονεμένο θέμα στην επαρχία, όπως ξέρεις. Βασικά τις προσφορές των εκδοτικών οίκων τις βγάζει κανονικά και στους τακτικούς πελάτες πάντα κάνει κάτι καλύτερο, όχι βέβαια σε επίπεδα προσφορών όπως τις εννοούμε εδώ. Όμως το κυνηγάει πολύ και προσπαθεί να φέρει κόσμο σε επαφή με το βιβλίο. Ήταν το πρώτο που οργάνωσε παρουσιάσεις και έφερε συγγραφείς.

Τα βιβλιοπωλεια π.χ η πρωτοπορια περνουν βιβλια απο εφημεριδες για να κανουν επιπλεον εκπτωση σε αγορα καινουργιων?

Η πρωτοπορια αν δεν κανω λαθος (που δεν νομιζω να κανω γιατι τους ειχα ρωτησει) σου δινει το 10% της τιμης του βιβλιου και στο αγοραζει.Δηλαδη ενα βιβλιο που κοστιζει 15ευρω θα στο αγορασει 1,5.Τωρα στα πολυ καινουρια δεν ξερω τι ισχυει.Οποτε ειναι σαν να σε κλεβουνε (τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω).Οπως κανανε το καλοκαιρι με το 40% σε καποια βιβλια.

Η πρωτοπορια αν δεν κανω λαθος (που δεν νομιζω να κανω γιατι τους ειχα ρωτησει) σου δινει το 10% της τιμης του βιβλιου και στο αγοραζει.Δηλαδη ενα βιβλιο που κοστιζει 15ευρω θα στο αγορασει 1,5.
Νομίζω πως δεν ειναι ακριβως έτσι. Σου κάνουν έκπτωση το 10% του βιβλιου που αγοράζεις (και όχι αυτού που τους "πουλάς"). Δηλαδή, αν τους πας ένα δικό σου βιβλίο, και ταυτόχρονα αγοράσεις ένα δικό τους που κοστίζει π.χ. 13,00 €, τότε αυτό που κερδίζεις δίνοντάς τους το δικό σου (μεταχειρισμένο) είναι το ποσό 1,30 €, ως έκπτωση από την αγορά που κάνεις.

Επίσης, έχουν και μία άλλη τακτική (δεν ξέρω αν την εφαρμόζουν ακόμα) : σε συγκεκριμένα βιβλία που αγοράζεις από το κατάστημα, σου δίνουν ένα κουπόνι που υπόσχεται να σου το αγοράσουν πίσω σε μια συγκεκριμένη τιμή (συνήθως την μισή από όσο σου το πούλησαν εξαρχής) εάν το επιστρέψεις μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία.

Νομίζω πως το κάνουν αυτό με τα κουπόνια, επίσης μαζί με την απόδειξη σου δίνουν και μια έκπτωση για τις επόμενες αγορές σου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

10% έκπτωση κάνουν σε όλους τους τίτλους που αγοράζεις, και στους καινούργιους, μου το είπαν στο κατάστημα. Έχουν εκπτώσεις ακόμα και στα βιβλία που έχουν ήδη εκπτώσεις και εντάξει, όσο για τα μεταχειρισμένα τους κάποια είναι σαν καινούργια (δεν αποκλείεται να είναι και εντελώς καινούργια δηλαδή). Και οι τιμές τους είναι λογικότατες στα μεταχειρισμένα. Τώρα αν το βιβλίο είναι σε καλή κατάσταση θα σου το πάρουν και σε καλύτερη τιμή, ή θα σου δώσουν μεγαλύτερη έκπτωση στα καινούργια που θα πάρεις.

Εντάξει, άμα λέμε κλέφτες και την Πρωτοπορία, ας αλλάξουμε χόμπι! Ας πάμε να μαζεύουμε κοχύλια!!

Επιδοξε συγγραφεα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.Τους δινεις 10 βιβλια και περνεις ενα.Αν νομιζεται οτι αυτο σας συμφερει οκ.Και προσεχε δεν σου δινουν λεφτα στο χερι.

Αλικη δεν μιλησα για τις τιμες στα μεταχειρισμενα μιλησα για τις τιμες που σου αγοραζουν τα βιβλια.
Ολα τα βιβλιοπωλεια εχουν μειον 10% στα καινουρια βιβλια (με ελαχιστες εξερεσεις)
Σε πολλα βιβλια πριν κανουν την εκπτωση 40% ειχαν ανεβασει τις τιμες τους.
Το κουπονι που σου εδιναν (τις 2 τελευταιες φορες που πηγα και μαλιστα εκανα λογαριασμο 80ευρω την μια δεν μου εδωσαν τιποτα) ηταν για αγορα συγκεκριμενων βιβλιων μεσα απο το καταστημα.

Υ.Γ Η κοπελα που καθεται στο γραφειο στον κατω οροφο της Αθηνας σας απανταει κι εσας σαν να τις εχετε πνιξει την μητερα της η μονο εγω την πετυχενω παντα με νευρα.

Επισης Αλικη αν αγορασεις ενα βιβλιο του Νεσμπο για παραδειγμα που κοστιζει 16ευρω το διαβασεις μεσα σε 15 μερες ποσο πιστευεις οτι εχει πεσει η αξια του αν πας να το πουλησεις καπου.

Επισης Αλικη αν αγορασεις ενα βιβλιο του Νεσμπο για παραδειγμα που κοστιζει 16ευρω το διαβασεις μεσα σε 15 μερες ποσο πιστευεις οτι εχει πεσει η αξια του αν πας να το πουλησεις καπου.
Δεν ξέρω Ντοστο... τα ψάχνεις πολύ. Εγώ προσωπικά δεν τα ψάχνω τόσο και η Πρωτοπορία με έχει σώσει. Πλέον αγοράζω μόνο από εκεί, δεν πουλάω ποτέ, μόνο αγοράζω μεταχειρισμένα, συνήθως κάποια συγκεκριμένα που ψάχνω και καμιά φορά και κανένα άσχετο που θα μου γεμίσει το μάτι. Και αν αγοράσω ένα βιβλίο του Νέσμπο με 16 ευρώ πάλι κερδισμένη θα βγω, αφού στην πόλη μου θα κοστίζει σίγουρα τουλάχιστον 20. Μέχρι και στυλό που αγόρασα από την Πρωτοπορία τα είχαν στη μισή τιμή από τα στυλό που βρίσκω στην πόλη μου.

Αλλά εσύ που είσαι στην Αθήνα, φαντάζομαι πως έχεις πολύ περισσότερες επιλογές από μια Πρωτοπορία μια φορά το δίμηνο, οπότε καλά κάνεις και το ψάχνεις.