"Βιλέτ" της Σάρλοτ Μπροντέ

Αυτό είναι εντελώς δοκιμαστικό, για να δούμε αν μπορούμε να μαζέψουμε έστω μια πεντάδα ως τον άλλο μήνα. Ούτε το βιβλίο δεν έχω ακόμη, αλλά αφού έριξα την ιδέα σε άλλο νήμα, είπα να γράψω κι εδώ για να το δείτε όσο περισσότεροι γίνεται: θα σας ενδιέφερε μια συνανάγνωση του Βιλέτ της Μπροντέ; Έχω διαβάσει ότι είναι το πιο άρτιο έργο της. :)

Δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, απ' ό,τι βλέπω. Κι επειδή και για μένα προέκυψαν άλλα διαβάσματα και δραστηριότητες, μάλλον το αφήνουμε για την ώρα και το ξανακοιτάμε από φθινόπωρο ίσως. ;)

Αγαπημένη Σουλτάνα, σου υπόσχομαι πως μόλις τελειώσω την άλλη συνανάγνωση, θα μπορείς να με υπολογίζεις.

Μπα, εκδηλωθήκατε βλέπω; Εντάξει, θα το οργανώσουμε τον άλλο μήνα τότε. Δεν βιάζομαι καθόλου, εξάλλου δεν το παρήγγειλα καν ακόμη! ;)

A, τί μου θύμησες τώρα. Θα επισκεπτόμουν πριν μερικά χρόνια έναν πολύ καλό μου φίλο σπίτι του. Όταν του είπα ότι πίνω μόνο ελληνικό καφέ, μου είπε ότι θα έπρεπε να τον φέρω μαζί μου. Όταν του είπα ότι δεν τον πίνω σκέτο, μου συνέστησε να μην ξεχάσω και τη ζάχαρη.

Ένα άλλο που θα σου υποσχεθώ είναι ότι δεν θα αγοράσω το βιβλίο, ωστόσο αυτό δεν θα με εμποδίσει να το διαβάσω και να συμμετάσχω στη συνανάγνωση.

Το αγόρασα χτες! Τυχαίο;
Να σου πω την αλήθεια όμως, δεν καίγομαι να το αρχίσω αμεσα. Περίοδος εξετάσεων, βλέπεις... Θα με τραβούσε για λίγο πιο μέσα στο καλοκαίρι. ;)

Καθόλου μερακλής αυτός ο φίλος σου. Ενώ αν έρθετε σε μένα, θα σας τον σερβίρω με μπόλικο καϊμάκι και λουκουμάκια τριαντάφυλλο, μαστίχα και μέντα. Και λουκούμι μούστο, που δοκίμασα πρόσφατα! Ναι, και μούστο, το δίχως άλλο...

Εκδόσεις Σμίλη θα παραγγείλω, κλασικά. ;)

ΥΓ. Χαίρομαι, Αζέλμα! Άντε, μαζευόμαστε...και δεν βιαζόμαστε, όπως είπα. Θα βολέψει! :μπράβο:

Last edited:
Καλησπέρα! Υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, ελπίζω! Να ξεκινήσουμε να το οργανώνουμε, τι λέτε; ;)

Να συμφωνήσουμε αρχικά ως προς την Δευτέρα που θα ορίσουμε ως αρχή της συνανάγνωσης. Επειδή έχουμε τριήμερο Αγίου Πνεύματος, τι θα λέγατε να το ξεκινήσουμε την άλλη Δευτέρα, 16 Ιουνίου;
Ας δούμε πρώτα αν εγκρίνετε την έναρξη στις 16/6 και έπειτα θα χωρίσουμε και τα κεφάλαια. Πάντως, είναι τε-ρά-στι-ο!!!!! :ααργκ:

Αν και έχω ανοίξει ήδη πολλά μέτωπα, θα ήθελα να ξεκινήσω και εγώ μαζί σας. Τώρα το καλοκαίρι από τη μια θα έχω πολλά τρεχάματα, από την άλλη πάλι θα έχω αρκετές ώρες που θα προσφέρονται για χαλαρή ανάγνωση, οπότε λέω να το επιχειρήσω, και ελπίζω να προλαβαίνω τα κεφάλαια που θα αποφασιστούν.
Μου αρέσει το γεγονός ότι χάρη στη Λέσχη, σιγά σιγά θα διαβάσω αρκετά από τα "κλασικά" βιβλία που έχω στη λίστα "must read"...

Είναι σε πολλά μέρη αληθινη η ερωτικη ιστορια του βιλετ, όταν με το καλό το διαβάσετε θα σας πω περισσοτερες λεπτομέρειες, ναι τα εζησε η Μπροντε πολλα από αυτά( θα έλεγα η ατυχη Μπροντε), θα δειτε:), αν το εχετε από την σμίλη το βιβλιο, διαβαστε επίμετρο και κριτικες!

Από εκδόσεις Σμίλη το πήρα φυσικά! Αλλά δεν θέλω spoilers!!!!! :πανικός:
(το φαντάστηκα ότι θα περιείχε αυτοβιογραφικά στοιχεία)

Αρχικά συμφωνούμε για τις 16/6;

Όταν θα ακους αριαδνη θα ξέρεις ένα πραγμα, τα σποιλερς καταργουνται:)))
Αχά! ;)

Λοιπόν, τα νεότερα είναι ότι η συνανάγνωση αναβάλλεται μέχρι να μαζευτούμε όλοι, απαλλαγμένοι από πιεστικές υποχρεώσεις. Το θέμα συζητήθηκε και σε άλλο νήμα, κάποια μέλη δίνουν εξετάσεις κ.ά. Νομίζω πως αξίζει η αναμονή. Θα ξαναμιλήσουμε πιθανόν τον άλλο μήνα.

Θα μου άρεσε πολύ να συμμετέχω κι εγώ!
Αν γίνεται μόνο να ανακοινώσετε την ημερομηνία με 1 βδομάδα περιθώριο ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα!
Δεν το έχω αγοράσει ακόμα αλλά θα τρέξω αμέσως!
Εκδόσεις Σμίλη προτείνετε;

Πωλίνα, λέω να ξεκινήσουμε σε καμιά εβδομάδα, τί λέτε; Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά ΜΟΝΟ από εκδόσεις Σμίλη :))
Οδυσσέα, ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι; Αριθ. σελ;

Άστο, το βρήκα. 711 (!) σελίδες.

Βοήθησέ με λίγο. Γράφεται VILLETTE. Μήπως πρέπει να προφέρεται Βιγιέτ;

Last edited: