Γάμος: Υπέρ ή κατά;

Οντας παντρεμενος ευτυχώς που και η γυναικα μου ήταν της ίδιας λογικής αλλιως δεν ξερω τι θα γίνοταν. Ετσι πηγαμε μια ωραια μερα στο Δημαρχειο με καλεσμενους γονεις, αδελφια και καποιους πολυ καλους φιλους. Σχεδον 15 ατομα ειμασταν όλοι και όλοι. Ουτε καν φωτογραφο δεν είχα φωναξει. Ειχα πει στον αδελφο μου που είχε ενα πολυ καλο κινητο να τραβαει φωτογραφιες απο το κινητο του.
Σαν να λέμε Κρητικός Γάμος δηλαδή - ίδιο!
 
@Χρυσόστομος κι εμείς στο Δημαρχείο πήγαμε με λίγους φίλους. Κρατησε 5 λεπτά όλα κι όλα. Ούτε φωτογράφο είχαμε, ούτε νυφικά και κοστούμια. Ουτε καν γονείς, είμαι αρκετά μεγαλύτερη σε ηλικία απο τον συντροφό μου και αυτό δεν ήταν κάτι που τους ενθουσίαζε ιδιαίτερα.
Ηδη μέναμε μαζί 10 χρόνια, οικονομικά είμαστε κι οι δύο ανεξάρτητοι. και παιδια δεν θέλαμε. Περισσότερο το κάναμε για να γιορτάσουμε τα χρόνια που είμασταν μαζί.
 
Last edited:
Ούτε υπέρ είμαι φανατικά αλλά ούτε και κατά. Νομίζω ότι όταν πρόκειται για νεαρές ηλικίες, όπου κυριαρχεί ο ρομαντισμός και θα είναι λάθος να τον εξαλείψουμε, δεν είναι καθόλου κακό να παντρεύονται. Ο γάμος, μέσα σε όλα τα αρνητικά που μπορεί να εμπεριέχει, φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας το οποίο θεωρώ απαραίτητο για την απόφαση τεκνοποίησης, είναι μια όμορφη ψευδαίσθηση που αν δεν τη ζήσει κάποιος, έστω και για λίγο, μπορεί να του μείνει και απωθημένο. Φυσικά, μιλάω για γάμους που δεν περιέχουν βία και όλα τα συναφή.

'Οταν πρόκειται για αρκετά μεγάλες ηλικίες, που οι άνθρωποι συνήθως είναι πιο συνειδητοποιημένοι και κατασταλαγμένοι στο τι θέλουν στη ζωή τους, δεν τον θεωρώ και τόσο απαραίτητο. 'Εχουν παγιωθεί οι συνήθειες πλέον και δεν μπορεί εύκολα να πλάσει ο ένας τον άλλον. Και, επιπλέον, ειδικά αν έχουν κι άλλο γάμο στο ενεργητικό τους, έχει φύγει πλέον και η ψευδαίσθηση του γάμου και προτιμούν τη συντροφικότητα χωρίς φιοριτούρες.

'Ολα αυτά που γράφω δεν είναι απόλυτα. Εκφράζουν τον τρόπο που σκέφτομαι. Από κει και πέρα, οι άνθρωποι είναι πολυσύνθετοι και υπάρχουν άπειροι λόγοι για να είναι κάποιος υπέρ ή κατά του γάμου.
 
Top