Γειά σας, ξανά..!!

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ μετά από πολύ καιρό αποχής σαν ενεργό μέλος. Παρότι δεν συμμετείχα σε συζητήσεις είχα επαφή και διάβαζα τα νέα της λέσχης.

Κάποια στιγμή υπήρξε μια διαδικτυακή υπερχείλιση στη ζωή μου (λόγω FACEBOOK κλασσικά) γεγονός μου με έκανε να αποφασίσω να αποφεύγω τη χρήση του. Με αυτή την απόφαση σταμάτησα, πέρα από την αποχή γενικώς από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λοιπές εθιστικές/μη εθιστικές σελίδες και την συμμετοχή(μικρή αλλά υπήρχε) στην λέσχη. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλά είμαι κάπως υπερβολικός με τις αποφάσεις μου γενικά, αυτό είναι όλο.

Πάμε για ενεργή συμμετοχή λοιπόν, οπότε θα ξανασυστηθώ μιας και έχει περάσει πολυ καιρός και πέρα από αυτό νιώθω σαν άλλος άνθρωπος από τότε που σταμάτησα να γράφω στη λέσχη.

Ενός μήνα πατέρας πλέον, έχοντας διαβάσει τα περισσότερα βιβλία τα οποία θα ήθελα να διαβάσω πριν αποκτήσω παιδί (ψέματα λέω εννοείται, είναι τόσα πολλά.... το λέω έτσι για να μην αγχώνομαι) συνεχίζω το διάβασμα και νιώθω πλέον ώριμος αναγνώστης που ξέρει τι θέλει. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο να πω για μένα, τα υπόλοιπα θα τα μοιραστώ μαζί σας σιγά σιγά μέσω των νημάτων.

Ενας λόγος που με παρότρυνε να συμμετέχω ξανά στη λέσχη (πέρα από το να σας παίρνω ιδέες για καινούρια βιβλία, το οποίο έκανα ήδη παρακολουθώντας σας χε χε χε χε) είναι γιατί προβληματίζομαι για το πως να περάσω στο παιδί μου, ή αργότερα στα παιδιά μου, την αγάπη μου για τα βιβλία. Έχω ακούσει πολλά παιδιά που οι γονείς τους διάβαζαν και δεν το αγάπησαν οπότε προσπαθώ να σκεφτώ διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης για να του κεντρίσω το ενδιαφέρον, μιας και αυτό θεωρώ ότι χρειάζονται τα παιδιά. Συμπληρωματικά με το ότι προσπαθώ να διαβάζω πιο συχνά πλέον, έχω βάλει τις βιβλιοθήκες μου σε κεντρικό σημείο του σπιτιού, εκεί που θα είχε κάποιος άλλος την τηλεόραση του και να έχω βιβλία διασκορπισμένα παντού, θα ήθελα να αρχίσω να συμμετέχω σε συναναγνώσεις οπότε ετοιμαστείτε για να ακούσετε άλλη μια άποψη.

Εκτός από αυτό, θεωρώ τη λέσχη κομμάτι του καλού διαδικτύου, οπότε μιας και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε και να δείξουμε στην νέα γενιά και αυτό το κομμάτι.

Αυτά τα νέα για μένα. Χαίρομαι που βλέπω πολλά μέλη που ξέρω ακόμα ενεργά. Χαίρομαι που σας συναντάω όλους. Και @Φαροφύλακας δεν θυμάμαι αν το είχα γράψει, συγχαρητήρια και για την λέσχη και για την αλλαγή που έγινε για να είναι πιο βολική για το κινητό.

Υ. Γ. Αγαπώ τον Κάφκα
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Καλώς να βρεθούμε @Ειφφελ ξανά! Κι εγώ έτσι νιώθω για την λέσχη μετά από τόσα χρόνια, είναι πράγματι όμορφο που στο αχανές διαδίκτυο υπάρχει μια γνώριμη γωνιά που μπορούμε και τα λέμε ωραία.
 
προβληματίζομαι για το πως να περάσω στο παιδί μου, ή αργότερα στα παιδιά μου, την αγάπη μου για τα βιβλία
Γεια σου και από μένα. Είμαι από τα καινούρια μέλη. Καταρχάς να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να είναι πάντα καλά και τυχερό. Σχετικά με τον προβληματισμό σου, η ιδέα μου είναι η εξής. Επειδή η συνήθεια είναι μεγάλη δύναμη, θα πρότεινα να ξεκινήσεις να του διαβάζεις βιβλία της ηλικίας του σε καθημερινή βάση, σιγά σιγά να δημιουργήσεις μια δική του βιβλιοθήκη, να πηγαίνετε μαζί να αγοράζει βιβλία και να τα διαλέγει εκείνος, να είναι μια διασκέδαση για αυτόν όπως είναι και το παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση να μην αγχώνεσαι για αυτό το θέμα και να μην τον πιέζεις γιατί αυτό θα περάσει μέσα του αρνητικά. Ακόμα κι αν τελικά κάποτε αποφασίσει ότι δεν του αρέσει το διάβασμα, θα είναι κάτι που θα πρέπει να δεχτείς γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό δεν πειράζει καθόλου. Κάπως έτσι τα σκέφτομαι εγώ.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Καλωσόρισες, και πάλι.

Ενας λόγος που με παρότρυνε να συμμετέχω ξανά στη λέσχη (πέρα από το να σας παίρνω ιδέες για καινούρια βιβλία, το οποίο έκανα ήδη παρακολουθώντας σας χε χε χε χε) είναι γιατί προβληματίζομαι για το πως να περάσω στο παιδί μου, ή αργότερα στα παιδιά μου, την αγάπη μου για τα βιβλία. Έχω ακούσει πολλά παιδιά που οι γονείς τους διάβαζαν και δεν το αγάπησαν οπότε προσπαθώ να σκεφτώ διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης για να του κεντρίσω το ενδιαφέρον, μιας και αυτό θεωρώ ότι χρειάζονται τα παιδιά.
Εγώ, δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Παρότι του διαβάζαμε από παιδί. Προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε το πρώτο του τάμπλετ κτλ. αλλά το παιχνίδι φάνηκε πως ήταν σχεδόν εξορισμού γραμμένο. Βγήκε άνθρωπος της τεχνολογίας με αγάπη για όλες τις οθόνες: υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ, ps4.

Το οποίο δεν με πειράζει. Είναι ένα πανέξυπνο και ικανότατο παιδί.

Είναι άλλοι οι καιροί. Θεωρώ πως κι εγώ, αν γεννιόμουν στο σήμερα, πολύ πιθανό να μην γινόμουν άνθρωπος του βιβλίου. Πήγα προχθές στον οδοντίατρο, όπου πάντα περιμένω πολύ, και σκεφτόμουν να πάρω ένα βιβλίο μαζί μου αλλά τελικά προτίμησα το ανεξάντλητο κινητό το οποίο είναι ένα παράθυρο σε έναν άπειρο κόσμο πληροφορίας, εικόνων, χιούμορ κτλ κτλ.
 
... Καταρχάς να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να είναι πάντα καλά και τυχερό....
Ευχαριστώ πολυ
...Σχετικά με τον προβληματισμό σου, η ιδέα μου είναι η εξής. Επειδή η συνήθεια είναι μεγάλη δύναμη, θα πρότεινα να ξεκινήσεις να του διαβάζεις βιβλία της ηλικίας του σε καθημερινή βάση, σιγά σιγά να δημιουργήσεις μια δική του βιβλιοθήκη, να πηγαίνετε μαζί να αγοράζει βιβλία και να τα διαλέγει εκείνος, να είναι μια διασκέδαση για αυτόν όπως είναι και το παιχνίδι...
Ήδη έχω ξεκινήσει να του διαβάζω μικρά παραμύθια γεγονός που με έχει κάνει αντικείμενο χλευασμού στους συναδέλφους μου, μιας και θεωρούν όπως λένε, απίστευτο κάποιος να διαβάζει παραμύθια σε μωρό που δεν έχει σαραντίσει ακόμα. Δεν πτοούμαι όμως.
Το να αγοράζουμε μαζί παραμύθια /βιβλία ομολογώ ότι είναι από τις σκέψεις που έχω ήδη στο μυαλό μου. Φανταζόμαι το μικρό στην αγκαλιά μου, στην γωνία με τα παραμύθια, να τον ρωτάω ποιο παραμύθι του αρέσει να αγοράσουμε και να τον παροτρύνω να συζητάει με τον, φίλο μου πλέον, βιβλιοπώλη για την γνώμη που έχει για το παραμύθι/βιβλίο που διαλέξαμε.

...Βγήκε άνθρωπος της τεχνολογίας με αγάπη για όλες τις οθόνες: υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ, ps4...
Το οποίο δεν με πειράζει. Είναι ένα πανέξυπνο και ικανότατο παιδί...
Πήγα προχθές στον οδοντίατρο, όπου πάντα περιμένω πολύ, και σκεφτόμουν να πάρω ένα βιβλίο μαζί μου αλλά τελικά προτίμησα το ανεξάντλητο κινητό
Η γνώμη μου με τις οθόνες δεν είναι κακή, αρκεί να υπάρχει διάδραση. Οπαδός και εγώ του παιχνιδιού κονσόλας τα τελευταία 2 χρόνια, ομολογώ ότι η εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει ένα παιχνίδι είναι έντονη και συναρπαστική. Έχω πιάσει τον εαυτό μου όταν τελειώνω όμορφα παιχνίδια να νιώθω παρόμοια συναισθήματα με όταν τελειώνω ένα καλό βιβλίο. Τύπου, τι έγινε τώρα;; και να θέλω το χρόνο μου να χωνέψω όλο αυτό που έγινε.

Η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μέσω διδασκαλίας για διάφορα θέματα και θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα για κάποιον να ξέρει να την χρησιμοποιεί συμπληρωματικά με τον αποστειρωμένο τρόπο που μάθαμε εμείς και οι προηγούμενες γενιές να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα.

Όσο για την αναμονή πάσης φύσεως, έχω ψιλοπροβλέψει να απασχολώ τον εαυτό μου με διάφορους τρόπους που περιλαμβάνουν και οθόνες. Όπως ακουστικά βιβλία για τις βόλτες μου με τον σκύλο, ηλεκτρονικά βιβλία στον ηλεκτρονικό αναγνώστη ή στο κινητό μου σε χώρους αναμονής εκτός σπιτιού και φροντίζω να υπάρχουν βιβλία σε χώρους αναμονής εντός σπιτιού (τουαλέτα, δοκιμάστε το. Το έκλεψα από την γιαγιά της γυναίκας μου και ομολογώ οτι δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να τελειώνω τόσο γρήγορα βιβλία εκεί)
 
@Ειφφελ διάλεξε την απάντηση που σου ταιριάζει:
1. Και ο Κάφκα σε αγαπάει
2. Ο Κάφκας όταν ρωτήθηκε είπε "ποιος είναι ο κύριος @Ειφφελ ; δεν τον ξέρω."
3. Λες ψέματα. Αν τον αγαπούσες θα ήσουν τώρα μόνος και σε σανατόριο, όχι με γυναίκα και μωρό.
 
φροντίζω να υπάρχουν βιβλία σε χώρους αναμονής εντός σπιτιού (τουαλέτα, δοκιμάστε το
Αμ, το δοκίμασα. Κακή συμβουλή τελικά. Από το πολύ καθισιό εκεί να διαβάζω αναγκάστηκα να κάνω χειρουργείο στο έντερο στο τέλος. If you know what i mean...
 
@Ειφφελ διάλεξε την απάντηση που σου ταιριάζει:
1. Και ο Κάφκα σε αγαπάει
2. Ο Κάφκας όταν ρωτήθηκε είπε "ποιος είναι ο κύριος @Ειφφελ ; δεν τον ξέρω."
3. Λες ψέματα. Αν τον αγαπούσες θα ήσουν τώρα μόνος και σε σανατόριο, όχι με γυναίκα και μωρό.
Χμμμ.. Δύσκολη απάντηση :χαχα:. Μιας και είναι περιορισμένες οι απαντήσεις θα το εκμεταλλευτώ.
1.απορρίπτεται διότι δεν ζει πια ανάμεσα μας για να με αγαπάει.
2.σίγουρα δεν θα ρωτήθηκε διότι δεν υπήρχα εγώ τότε οπότε απορρίπτεται
3.τελικά μάλλον λέω ψέματα.. Ξεμπροστιάστηκα :χαχα:
Πάντως να πω την αλήθεια, αν ζούσε τώρα υπήρχε περίπτωση να με αγαπάει διότι οι ψυχικά ασθενείς φίλοι μου με συμπαθούν πολύ και θα έλεγα ότι μερικοί από αυτούς με αγαπάνε κιόλας.

Αμ, το δοκίμασα. Κακή συμβουλή τελικά. Από το πολύ καθισιό εκεί να διαβάζω αναγκάστηκα να κάνω χειρουργείο στο έντερο στο τέλος. If you know what i mean...
Το έχω στα υπόψιν μου μετά από συμβουλή παθώντα, οπότε επιλέγω βιβλία που μπορείς να τα διαβάσεις τμηματικά, τα ονομάζω κιόλας βιβλία τουαλέτας, τίτλος που δεν ακούγεται καθόλου τιμητικός παρότι είναι. Στην τοις άλλοις προσπαθώ να πηγαίνω συχνά και για λίγο.
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top