Γιάννης Μαρής : "Τέταρτος ύποπτος"Τίτλος : Τέταρτος ύποπτος
Συγγραφέας : Γιάννης Μαρής
Γλώσσα : Ελληνικά
Εκδόσεις : Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη
Έτος έκδοσης : 2009
Σελίδες : 181


Ο βιομήχανος Σεμίνογλου καλεί στο σπίτι του στο Ψυχικό τρεις ανθρώπους: τον εραστή της γυναίκας του, τον παιδικό της φίλο και τον επαγγελματικό του ανταγωνιστή. "Σας κάλεσα για να σας σκοτώσω" τους λέει. Την ίδια στιγμή σβήνει το φως. Όταν το φως ανάβει ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ο ίδιος ο οικοδεσπότης είναι νεκρός. Κι όμως το δωμάτιο στο οποίο οι τέσσερις άνθρωποι βρίσκονταν είναι κλειστό. Ποιος σκότωσε τον Σεμίνογλου και γιατί; Ένας από τους τρεις; Φυσικά ένας από τους τρεις αφού δεν υπήρχε τέταρτος. Κι όμως ο αστυνόμος Μπέκας στρέφει την προσοχή του προς έναν τέταρτο ύποπτο.

Το βιβλίο περιέχει επίσης και άλλα δύο διηγήματα : το "Η κυρία της καμπίνας 17" και "Μια νύχτα πρωτοχρονιάς". Είχε εκδοθεί (και κυκλοφορεί ακόμα) και από τις Εκδόσεις Ατλαντίς το 1990. Να πω ότι περισσότερη έκταση στο βιβλίο έχει το "Η κυρία της καμπίνας 17" απ’ όλα τα άλλα.


Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του Γιάννη Μαρή, θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική αστυνομική ιστορία, αφού κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται κυρίως "πως;". Κατά τα άλλα, η ιστορία μου θύμισε ένα βιβλίο της αγαπημένης μου Άγκαθα (σιγά μην πω και ποιο!:χαχα:).

Καλή ανάγνωση!
 
Μόλις διάβασα το νήμα αμέσως το μυαλό μου πήγε στην Αγκάθα. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρων. Μπορεί και να το τιμήσω!
 
Δεν το ήξερα αυτό το βιβλίο, θα ψάξω σίγουρα να το βρω αφού ο αστυνόμος Μπέκας είναι από τους αγαπημένους μου. :)
 
O Μαρής σταθερή αξία, αν σου αρέσει ένα θα σου αρέσουν όλα τα βιβλία του. Δεν υπάρχει και αντίστοιχος συγγραφέας που να δίνει το κλίμα της Ελλάδας εκείνης της εποχής. Το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει, οπότε ευκαιρία, καθώς ο Μαρής πάει σετ με την ξαπλώστρα!
 
Top