Γιατί δεν πίνω Amstel και Heineken

Δεν έχω διαβάσει από την αρχή το νήμα και ίσως επαναλάβω κάτι που έχει γραφεί. Σε πολλά περίπτερα (σε όλα; ) κάνουν δώρο τα ψυγεία με την προϋπόθεση να βάζουν προϊόντα της Αθηναϊκής ζυθοποιίας και μόνο. Ίσως κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ.
 
Ξερει κανεις την διαφορα της Lager με την Pilsner; Νομιζω οτι εχει να κανει κατι με τον λυκισκο αλλα τι ακριβως;
 
Νομίζω οτι η δευτερη ειναι υποκατηγορία της πρώτης, εχει όντως εντονότερο το άρωμα του λυκίσκου σε σχέση με τα άλλα ήδη λάγκερ και ειναι αρκετά ανοιχτόχρωμη.
 
Καπως ετσι το νομιζα και εγω, ευχαριστω Ελλη. Οποτε η δευτερη θα πικριζει και περισσοτερο αφου εχει περισσοτερο λυκισκο.
 
Η κόκκινη από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει!
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια από τις μπύρες Νήσος; Την πέτυχα σήμερα στο σουπερμάρκετ και μου φάνηκε προσεγμένη και ωραία στην εμφάνιση, αλλά δεν τόλμησα να πάρω (και καλά έκανα, γιατί είχε μόνο την πρώτη και σαν άμαθη μάλλον η δεύτερη είναι για εμένα :ρ ). :χμ:
 
Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια από τις μπύρες Νήσος; Την πέτυχα σήμερα στο σουπερμάρκετ και μου φάνηκε προσεγμένη και ωραία στην εμφάνιση, αλλά δεν τόλμησα να πάρω (και καλά έκανα, γιατί είχε μόνο την πρώτη και σαν άμαθη μάλλον η δεύτερη είναι για εμένα :ρ ). :χμ:
Καλή είναι.Όπως και η Ionian Pilsner και η Volkan(κάπως έτσι,τέλος πάντων) από τη Σαντορίνη.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
επίστρεψέ μου να αναπαράγω εδώ το άρθρο:

Καταδικάστηκε η Heineken να πληρώσει 26,7 εκατ. ευρώ στην μπύρα Βεργίνα


Το Διοικητικό Εφετείο καταδίκασε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ιδιοκτησίας κατά 98,9% της Heineken, να πληρώσει 26,7 εκατ. ευρώ στην μπύρα Βεργίνα για καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον της.

Ο ιδρυτής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παράγει την μπύρα Βεργίνα, Δημήτρης Πολιτόπουλος δηλώνει ότι η πρόκειται για μεγάλη δικαίωση του πολυετούς αγώνα του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ΖΜΘ, πρόκειται για μια απόφαση που στηρίζει τις απαιτήσεις της εταιρείας για αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ κατά της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στην Ευρώπη, για ζημία που υπέστη από την καταχρηστική συμπεριφορά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσε κατ’ ουσίαν την απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΠΑΝΤ) το 2015, με την οποία διαπίστωσε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική εταιρεία της Heineken NV στην Ελλάδα, εφάρμοζε για σχεδόν δύο δεκαετίες παράνομες και αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην Ελλάδα.

Μετά από έρευνα της ΕΠΑΝΤ που διήρκησε 12 χρόνια, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει πραγματοποιηθεί, αποδείχθηκε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά ζύθου, παραβιάζοντας την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Να τονιστεί ότι το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσε την απόφαση της ΕΠΑΝΤ και μετά από αναπροσαρμογή του αρχικού προστίμου, επέβαλε το πρόστιμο-ρεκόρ των 26,7 εκατ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, η ΕΠΑΝΤ κατά τη διάρκεια της έρευνας της, βρήκε αδιάσειστα στοιχεία ότι η ΑΖ, που στην Ελλάδα διακινεί τα σήματα ΑΛΦΑ, Amstel και Heineken, εφάρμοζε μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της από όλα τα κανάλια διανομής, είτε αφορούσαν διανομή σε χονδρική, σε ξενοδοχεία, μπαρ και καταστήματα εστίασης και σε άλλα σημεία λιανικής πώλησης.

Έτσι τον Φεβρουάριο, η ΖΜΘ κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά της Heineken και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στα Δικαστήρια του Άμστερνταμ -όπου βρίσκεται η έδρα της εν λόγω πολυεθνικής.

Δημήτρης Πολιτόπουλος: «Απόλυτη δικαίωση»

Ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ιδρυτής ΖΜΘ, δήλωσε: «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και τώρα και το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσαν την παραβατική συμπεριφορά της Heineken στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η δέουσα νομική διαδικασία θριάμβευσε παρά τις όποιες απόπειρες της Heineken να αποποιηθεί των ευθυνών της και τις αδιάκοπες προσπάθειές της να αναιρέσει την απόφαση των ελληνικών αρχών».

Και πρόσθεσε: «Η μακρόχρονη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της Heineken στην ελληνική αγορά πρέπει να αντικατασταθεί από τον υγιή ανταγωνισμό και η ολλανδική πολυεθνική οφείλει να αποζημιώσει τη ΖΜΘ και όποιες άλλες ζυθοποιίες έχουν υποστεί ζημίες από τις πρακτικές της. Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει οικονομικά μόνο αν επικρατούν συνθήκες ελεύθερης και δίκαιης αγοράς, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και τον υγιή ανταγωνισμό».

Και κατέληξε ο κ. Πολιτόπουλος: «Πιστεύουμε ότι η απόλυτη ευθύνη για σχεδόν δύο δεκαετίες καταχρηστικών πρακτικών στην ελληνική αγορά ζύθου βαρύνει τα κεντρικά γραφεία της Heineken στο Άμστερνταμ και για αυτό τον λόγο έχουμε καταθέσει αγωγή τόσο κατά της Heineken, όσο και κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην έδρα της πολυεθνικής στην Ολλανδία».


πηγή: Επενδυτής


Εχω ρίξει μαύρο σε Άμστελ, Χάινεκεν, Άλφα και γενικά Αθηναϊκή Ζυθοποιία και είναι για πάντα.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Η εξέλιξη ικανοποίησε το αίσθημα δικαίου μου, αν και γενικά δεν πίνω πάνω από μια μπύρα το δίμηνο-τρίμηνο. Μπράβο σε σας που πίνετε και αντιστέκεστε στην κυριαρχία της ΑΖ!
 
Ένας άλλος λόγος, που έχω κόψει εδώ και καιρό την Heineken συγκεκριμένα, είναι επειδή είχα δει φωτογραφίες από... κυνομαχίες, όπου ήταν χορηγός. Τι ελεεινοί πια!


Απογοητεύτηκα φρικτά τώρα που διαπίστωσα πως και η Άλφα ανήκει πλέον στην λίστα με τα απαγορευμένα. Πέρα από Άμστελ και Χάινεκεν στα εστιατόρια θυμάμαι να μού προτείνουν Άλφα και Φιξ κι εγώ να μπαίνω στο δίλημμα για ποια από τις ''ελληνικές'' μπύρες να προτιμήσω. Φιξ, λοιπόν, κι ας μην είναι 100% ελληνική.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ένας άλλος λόγος, που έχω κόψει εδώ και καιρό την Heineken συγκεκριμένα, είναι επειδή είχα δει φωτογραφίες από... κυνομαχίες, όπου ήταν χορηγός. Τι ελεεινοί πια!
Είσαι σίγουρη γι' αυτό; Οι κυνομαχίες είναι παντού παράνομες, πώς μπορεί να ήταν χορηγός; :χμ:
 
Ένας άλλος λόγος, που έχω κόψει εδώ και καιρό την Heineken συγκεκριμένα, είναι επειδή είχα δει φωτογραφίες από... κυνομαχίες, όπου ήταν χορηγός. Τι ελεεινοί πια!

Εντάξει είπαμε!!:)))
Η Heineken είναι ένας υπερ-κολοσσος που χρησιμοποιεί αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά αυτό με τις κυνομαχίες είναι μπούρδα του διαδικτύου...:ουχ:

Σχετική ανακοίνωση της εταιρίας εδώ

Η Heineken δεν είχε γνώση για τις κυνομαχίες και δεν εγκρίνει ή προωθεί κυνομαχίες με οποιονδήποτε τρόπο. Τα διαφημιστικά πανό της Heineken έμειναν στο χώρο, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μογγολία, μετά από μια άσχετη διαφημιστική καμπάνια το προηγούμενο βράδυ και η παρουσία τους δεν αποτελεί ένδειξη ότι η Heineken υποστήριξε τις κυνομαχίες. Η διοίκηση του νυχτερινού κέντρου δεν απομάκρυνε τα διαφημιστικά πανό πριν από τις κυνομαχίες, επειδή το προσωπικό δεν είχε χρόνο να το κάνει μεταξύ των δύο γεγονότων. H Heineken έχει σταματήσει κάθε σχέση με το νυχτερινό κέντρο και δηλώνει πως αυτή η φωτογραφία είναι άδικη και παραπλανητική.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
α, για δες! αυτούς δεν τους αρέσει όταν τους κιτρινίζουν.. τί λες ρε παιδί μου. Στους άλλους γιατί να αρέσει;

Και τέλος πάντων ο δικος τους κιτρινισμός μάλλον έγινε από την βιασύνη του κόσμου για συμπεράσματα. Η δική τους δισφήμιση προς άλλες μπίρες είναι με σκόπευση, στρατηγικό πλάνο και χοντρό χρήμα σε κίτρινες διαφημίσεις.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Εντωμεταξύ, κοιτώντας την εικόνα αναρωτιέμαι εάν είναι ακριβώς όπως τα λέει η Heineken.Bλέπω πως πρόκειται για Μογγολία και πιο πιθανό μου φαίνεται στον συγκεκριμένο χώρο να γίνονταν τακτικά κυνομαχίες, ο τοπικός αντιπρόσωπος της Heineken φυσικά να το ήξερε, να μην του καιγόταν καρφί (για αυτούς εκεί προφανώς είναι κάτι ψιλονορμάλ) και οι συγκεκριμένες σημαίες, βέβαια, να αποτελούν απλή διαφήμιση της Heineken στο μαγαζί, άρα όμως και έμμεση εμπλοκή στις κυνομαχίες.
 
Top