Ναι, είναι ωραία αυτή η Έζα. Εδώ στον Βορρά παίζει αρκετά. Ελπίζω να μην την εξαγοράσει κι αυτή η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κι ο Χάινεκεν.
Βλέπω πως άνοιξα το νήμα ακριβώς πριν 5 χρόνια.
Αυτά τα 5 χρόνια
δεν ήπια ούτε σταγόνα από αυτές τις μπίρες του σούπερ αντιπαθητικού για εμένα κολοσσού:
Amstel / Heineken / ΑΛΦΑ / Fisher / BIOΣ 5 / SOL / Buckler / Erdinger / McFarland / Murphy’s Irish Stout / Duvel / Chimay / Desperados / ΜΑΜΟΣ / Νύμφη
Σημειώστε πως κάποιες που μοιάζουν πατροπαράδοτες ελληνικές, ανήκουν στον Heineken: ΑΛΦΑ / ΜΑΜΟΣ / Νύμφη / BIOΣ 5
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές πολλές πολλές άλλες μπίρες, που δεν καταφεύγουν σε κατάπτυστες διαφημίσεις.
Αυτό που με στεναχωρεί είναι όταν επισκέπτομαι κάποιο κατάστημα και έχει "κλείσει" με μπίρες αποκλειστικά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και εντάξει, διαλέγω π.χ. να πιω κόλα (παρεμπιπτόντως, κατά κανόνα προτιμώ green cola, και Βίκος cola)
Ελέγχοντας τους αρχικούς συνδέσμους που είχα βάλει, προς άλλα σάιτ τα οποία είδα πως είχαν άποψη όμοια με την αρχική δική μου, βλέπω πως εκείνο με τίτλο "ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!..." έπεσε. Όμως υπάρχει πλήθος αντιγράφων, να είναι καλά το ίντερνετ. Αρκεί να ψάξει κάποιος για τον τίτλο: ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! Δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας…βιντεο !!!
Εντωμεταξύ, με μια αναζήτηση που έκανα μόλις, βλέπω πως κι άλλοι κάναν την ίδια ανάγνωση με εμένα στην διαφήμιση της Άμστελ:
ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! Δυσφήμηση πρώτου μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας…βιντεο !!!
α, να κι άλλος:
Εγώ δεν πίνω ποτέ Amstel
Δηλ. πραγματικά, γιατί να μην πιεις μια τοπική μπίρα και να μην ενισχύσεις την τοπική επιχειρηματικότητα, παραγωγή και φαντασία;
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αξίζει να ελέγχουμε την ετικέτα για να βλέπουμε η κάθε μπίρα, σε ποιον ανήκει. Και από εκεί και πέρα, ο καθένας ας πίνει ό,τι θέλει.