Για νέα άρθρα

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Αγαπητά μέλη,
Η αρχική μας σελίδα πάντα υπήρξε κάπως στατική, δίχως να νιώθουμε άσχημα γι’ αυτό.

Ίσως αξίζει, πάντως, να μπει φέτος κανα άρθρο παραπάνω.

Ήδη ο έχει αναλάβει ο Αντέρωτας να φτιάξει ένα άρθρο βασισμένο πάνω σε αυτό το νήμα: Να φτιάξουμε έναν κατάλογο με τα 10 πιο παράξενα βιβλία;

Χαλάω την έκπληξη αλλά σκέφτομαι πως ίσως μπορεί να προστεθεί ακόμα εκεί κάτι ενδιαφέρον, παρότι ο Αντέρωτας ήδη έχει συντάξει μια ενδιαφέρουσα λίστα.
;)

Έπειτα από αυτό το άρθρο ίσως αξιωθώ να φτιάξω επιτέλους κι εγώ ένα που έχω στα σκαριά εδώ και χρόνια.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είμαι ανοιχτός για προτάσεις για άρθρα. Όποιος έχει κάποια ιδέα μπορεί να μου την στείλει με π.μ. Να προλάβω να πω πως απλά ζητάω ιδέες και από τις 20 προτάσεις μάλλον η μία θα επιλεγεί να προχωρήσει. Άρα ας μην έχουμε απογοητεύσεις. Οι υπόλοιπες ιδέες μπορούν να γίνουν όμορφα νήματα.
:ναι:

Τώρα, ποια είναι τα κριτήρια;

Δύσκολο να πω. Νομίζω πως διαλέγω καί διαισθηντικά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το θέμα θα πρέπει να έχει ένα ενδιαφέρον για τους περισσότερους ή να καλύπτει ένα θέμα που αφορά άμεσα κάποιους κτλ. Π.χ. ο Οδηγός της Καστάλιας για την επιλογή ηλεκτρονικού αναγνώστη είναι μια τέτοια περίπτωση. Η βιογραφία κάποιου άγνωστου ποιητή, όχι. Η βιογραφία κάποιου γνωστού ποιητή, πάλι όχι διότι είναι εγκυκλοπαιδικής φύσης. Κάτι τέτοιο πάει για νήμα. Η αρχική δεν πρέπει να αποκτήσει χαρακτήρα βικιπαίδειας.

Επίσης, θα κριθεί κατά πόσο ο αρθογράφος ξέρει να γράφει καί από πλευράς περιεχομένου καί από πλευράς γλώσσας. Κάποιος μπορεί να πιστεύει για εαυτόν πως είναι δεινός αρθρογράφος αλλά να γεμίζει το κείμενό του με έπαρση, παρόρμηση, ανισόρροπη στίξη και τυχαία έντονα. Έχουμε δει και τέτοια.

Θα κρίνω αποκλειστικά εγώ και από τώρα έχεις εξασφαλισμένο το «καλύτερα να πάει για νήμα», δίχως παρεξήγηση.
:)
 
Top