Για την αγορά βιβλίων μέσω Ίντερνετ

Αγοράζει βιβλία μέσω Ίντερνετ;

• Ποτέ.

Votes: 18 15,4%
  • Πολύ σπάνια.

Votes: 19 16,2%
  • Ναι, κανονικά.

Votes: 80 68,4%

• Total voters
    117
Ψάχνοντας στο ίντερνετ κάποια βιβλία του Κινγκ που δεν τα βρίσκω πουθενά , έπεσα πάνω στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Πυγμαλίων έχει ψωνίσει κανείς απο εκεί ;;Έχει δωρεάν μεταφορικά στη Θεσσαλονίκη και λέει πως είναι διαθέσιμα κάποια απο τα βιβλια του Κινγκ που σε όποιο βιβλιοπωλείο ρώτησα μου είπαν ότι έχουν εξαντληθεί και όπως καταλαβαίνετε χάρηκα πολύ αλλά είπα να ρωτήσω μήπως το ξέρει κανείς απο εδώ .

Παλιοτερα αγοραζα περισσοτερο διαδικτυακα και περιμενα να μου ερθει στο σπιτι. Πλεον η ρουτινα αγορας βιβλιου ειναι να ψαχνω αυτο που θελω στο ιντερνετ κι αφου βρω τη χαμηλοτερη τιμη, πηγαινω να το παρω απο το φυσικο καταστημα. Οποτε εχω χρονο (που δε σπανιζε οντας φοιτητης :p) δε χανω ευκαιρια να μπω σε χωρο γεματο βιβλια, αρα το προτιμω. Υπαρχουν βεβαια και οι φορες που δε διατιθεται φυσικο καταστημα κι επομενως το παραγγελνω ή να περναω απο μοναστηρακι και να βρισκω κατι ενδιαφερον στα παλαιοβιβλιοπωλεια - το οποιο τωρα που το σκεφτομαι δεν ειναι και τοσο σπανιο. :χαχα:

ειμαι απο επαρχία και συνηθίζω να αγοράζω βιβλία απο το ιντερνετ
(αναποφευκτα γιατι κάτι εξιζητημένο δεν θα το βρώ στα βιβλιοπωλεία του νησιου κατοικώ).
Απο το εξωτερικό βεβαια (Amazon) δεν εχω αγοράσει ποτε. Παλιοτερα αγόραζα απο το eshop αλλά πλέον
αγοράζω από μικρότερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλείο όπως το shopbay.gr αφού βρίσκω χαμηλότερες τιμές
και πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση

Εγώ τα τελευταία χρόνια αγοράζω βιβλία σχεδόν αποκλειστικά από το internet..
Αγαπημένο ηλ.βιβλιοπωλείο η protoporia.gr βρίσκω βιβλία σε πολύ καλή τιμή έως και 40% έκπτωση.
Ακόμα ένας λόγος που την προτιμώ είναι τα δωρεάν μεταφορικά για παραγγελιες άνω των 20€ που είναι αρκετά ελκυστικό για μένα που μένω επαρχία..

Ότι έχει να κάνει με Hardware υπολογιστών, οθόνες, κινητά, τηλεοράσεις και άλλα πολλά τα αγοράζω από το amazon.co.uk και προσθέτω και κάποια βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά..

Γενικά ότι αγοράζω ακόμα και ρούχα τα περνώ από το internet, οι εποχές αλλάζουν λέμε!! :))))

Παιδιά και εγώ αγοράζω πολλά πράγματα μέσω internet και φυσικά και βιβλία κυρίως γιατί μπορεί να τα βρεις σε χαμηλότερες τιμές απο ένα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς
παρόλο που και που θα πρέπει να τα στηρίζουμε και αυτά γιατί θα χαθούν. Για ελληνικά και μεταφρασμένα όπως οι περισσότεροι επιλέγω πολιτέια, πρωτοπορία και booksingreek.gr αλλά και e-shop για αγγλικά εννοείτε amazon και ποτέ και με κανένα δεν είχα πρόβλημα.

Τέλος η διαφορά μεταξύ πολιτέιας και πρωτοπορίας πέρα απο τις τιμές που θα βρείς τα βιβλία όσον αφορά τα έξοδα αποστολής είναι ότι η πολιτεία στέλνει δωρεάν απο 30 ευρώ και πάνω ενώ η πρωτοπορία απο 20 και πάνω και η πληρωμή με αντικαταβολή στην πολιτεία δεν επιβαρύνεται ενώ στη πρωτοπορία έχεις επιβάρυνση 2.5 ευρώ.

Είναι από τα μικρά πράγματα που νομίζω ότι γεμίζουν τη ζωή μας με ήλιο, και κάνουν τις στιγμές πιο αληθινές. Και δε νομίζω πως όλο αυτό θα μπορούσα ποτέ να το αντικαταστήσω με μια ηλεκτρονική αναζήτηση που τελειώνει κι αρχίζει με ένα "κλικ" του ποντικιού...:χεχ::ντροπή:
Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Όμως αν μένεις στην επαρχία και μάλιστα σε ένα μέρος που το κοντινότερο αξιοπρεπές βιβλιοπωλείο απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο; Ή αν δεν έχεις χρόνο να κατέβεις στο κέντρο της πόλης; Τότε το διαδίκτυο είναι απόλαυση. Ξαπλώνεις στον καναπέ σου και αρχίζει το απολαυστικό ψάξιμο.
Να προσθέσω κάτι ακόμη. Προ ημερών πήγα σε μεγάλο βιβλιοπωλείο (Public) και ζήτησα ένα βιβλίο από τον υπάλληλο. Μου έδειξε έναν υπολογιστή ανάμεσα στα ράφια και μου είπε: Ψάξτε σας παρακαλώ να δείτε αν υπάρχει σε αυτό ή σε άλλο υποκατάστημα μας. Όταν το βρήκα σε υποκατάστημα άλλης πόλης, μου είπε: Συμπληρώστε την ηλεκτρονική κάρτα παραγγελίας.
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Τέλος η διαφορά μεταξύ πολιτέιας και πρωτοπορίας πέρα απο τις τιμές που θα βρείς τα βιβλία όσον αφορά τα έξοδα αποστολής είναι ότι η πολιτεία στέλνει δωρεάν απο 30 ευρώ και πάνω ενώ η πρωτοπορία απο 20 και πάνω και η πληρωμή με αντικαταβολή στην πολιτεία δεν επιβαρύνεται ενώ στη πρωτοπορία έχεις επιβάρυνση 2.5 ευρώ.
δεν εχει επιβαρυνση 2.5ευρώ στην πρωτοπορια.απο 20ευρώ και πάνω ειναι δωρεαν αποστολή-αντικαταβολη.

Έχω παραγγείλει την βιογραφία του James Joyce (Oxford Lives) από 29/10. Έγραφε πως θα φτάσει 14 Νοεμβρίου αλλά μέχρι στιγμή τζίφος. Στέλνω μήνυμα χθες στον πωλητή, μου απαντάει πως δεν έχει tracking code γιατί χρησιμοποιούν standard delivery αλλά να μην ανησυχώ και πως θα φτάσει σύντομα. Ερώτηση που ξέχασα να κάνω στον πωλητή: Λέτε να έχει πάει τελωνείο και να μου έρθει όπου να΄ναι η λυπητερή;

Μόνο αυτά που έρχονται από χώρες εκτός της Ε. Ε περνάνε απο τελωνείο. Μη βασίζεσαι πολύ στις ημερομηνίες παράδοσης, έναν μήνα κάνουν περίπου να έρθουν τα πακέτα από εξωτερικό.

Έχω παραγγείλει την βιογραφία του James Joyce (Oxford Lives) από 29/10. Έγραφε πως θα φτάσει 14 Νοεμβρίου αλλά μέχρι στιγμή τζίφος.
Ηθελα πολύ αυτη τη βιογραφία, αλλά εχει εξαντληθει στα ελληνικά.
Να σου πω.. Οταν ειχα παραγγείλει το Kindle (και δεν ειχα καταλάβει οτι ειχε ολοκληρωθει η συναλλαγή μιας και μου την απερριπτε διαρκώς το amazon -τοτε με τα capital controls, οπου δεν εφταιγε ο περιορισμός στην κινηση κεφαλαίων, αλλά οτι ειχα ταβανιασει την πιστωτικη), τότε λοιπόν, ενημερωθηκα μεσω Email απο καποια υπηρεσία του τελωνειου για την άφιξη του δεματος. Θυμαμαι μονο οτι καποιο έγγραφο ειχα αποστείλει και δεν ειχα πληρωσει κάτι εξτρα. Δηλαδή, αν δεν ηταν το τελωνειο, εγω δεν θα ηξερα οτι ειχα αγορασει το Kindle. :ουχ:

Στέλνω μήνυμα χθες στον πωλητή, μου απαντάει πως δεν έχει tracking code γιατί χρησιμοποιούν standard delivery αλλά να μην ανησυχώ και πως θα φτάσει σύντομα. Ερώτηση που ξέχασα να κάνω στον πωλητή: Λέτε να έχει πάει τελωνείο και να μου έρθει όπου να΄ναι η λυπητερή;
Αν αναφέρεσαι σε τελωνείο, έκανες αγορά από ΗΠΑ ή ΗΒ, σωστά;
Γενικά, παίρνουν το χρόνο τους. Έχει τύχει να καθυστερήσει βιβλίο τόσο πολύ που ζήτησα επιστροφή χρημάτων, ο πωλητής την έκανε, και μετά από 2 εβδομάδες το βιβλίο ήρθε.
Έχω παραγγείλει κι εγώ από Αγγλία. Έλεγε ότι θα έφτανε την Δευτέρα που μας πέρασε. Ακόμα δεν ήρθε. Υπομονή.

Μόνο αυτά που έρχονται από χώρες εκτός της Ε. Ε περνάνε απο τελωνείο.
Σωστό αυτό που γράφεις αλλά η Αγγλία δεν είναι πλέον στην Ε. Ε :ωιμέ:

@Έλλη Μ Αυτό το τελωνείο είναι ο εφιάλτης μου κάθε φορά και γι΄αυτό έχω κόψει τις πολλές συναλλαγές μέσω ίντερνετ. Τώρα βέβαια έχει δίκιο και ο @ΜιΛάμπρος πως θέλει υπομονή και εννοείται αγορές από χώρα εντός Ε.Ε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο μου έβγαινε πολύ φθηνά από Amazon Αγγλίας και δεν άντεξα στον πειρασμό..

Αυτό το τελωνείο είναι ο εφιάλτης μου κάθε φορά και γι΄αυτό έχω κόψει τις πολλές συναλλαγές μέσω ίντερνετ. Τώρα βέβαια έχει δίκιο και ο @ΜιΛάμπρος πως θέλει υπομονή και εννοείται αγορές από χώρα εντός Ε.Ε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο μου έβγαινε πολύ φθηνά από Amazon Αγγλίας και δεν άντεξα στον πειρασμό..
Προσωπικά, αποφεύγω την amazon για πολλούς λόγους, πρωτίστως ηθικούς. Κάνω τις αγορές μου από το abebooks (το γαλλικό version) και τελευταία από το bookdepository που δεν έχει μεταφορικά (αλλά είναι λιιιγο πιο ακριβό σε γενικές γραμμές). Βέβαια, τα βιβλία που αναζητώ σε αλλοδαπά sites είναι πιο εξειδικευμένα (=επιστημονικού ενδιαφέροντος) και κοιτάζω κατά κανόνα για μεταχειρισμένα, επειδή κάποιοι εκδοτικοί οίκοι (της Ολλανδίας κυρίως, αλλά και της Γερμανίας) κάπως την έχουν δει και πουλάνε τα βιβλία τους από 150 και πάνω...:οργή: